Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Audrey Niffenegger

Njezin strašni sklad

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Dragana Vulić Budanko
  • 12/2010.
  • 325 str., meki uvez
  • ISBN 9789533191416
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Drugi roman Audrey Niffenegger, autorice svjetskog hita, „Žena vremenskog putnika“, počinje pismom koje će promijeniti sudbinu svih likova.

Julia i Valentina Poole dvadesetogodišnjakinje su, blizanke, koje, čini se, ne zanima posebice ni studij ni posao. Odnos im je neobično snažan. Jednog jutra poštar u njihovu kuću u predgrađu Chicaga donosi debelu omotnicu. U pratećem pismu londonski odvjetnik obavještava Valentinu i Juliju da je Elspeth Noblin, njihova tetka koju nikada nisu upoznale, umrla od raka i ostavila im stan u Londonu. Nasljedstvo dobivaju pod dvama uvjetima: moraju živjeti u njemu godinu dana prije no što ga prodaju, no njihovi roditelji ne smiju kročiti u njega...

Audrey Niffenegger vraća se na književnu scenu romanom o ljubavi, identitetu, tajnama i žilavosti života, čak i nakon smrti.

***

Audrey Niffenegger, američka spisateljica i umjetnica, rodila se 1963. u Michiganu. Odrasla je u Chicagu, gdje i danas živi. Profesorica je na sveučilištu Columbia College Chicago Center for Book and Paper Arts, gdje predaje i kreativno pisanje.
Svoj je prvi roman „Žena vremenskog putnika“ objavila 2003. godine. Ubrzo nakon objavljivanja taj je roman postao golem svjetski hit, koji je autorici osigurao posebno mjesto u suvremenoj američkoj književnosti. Prema njemu snimljen je i filmski hit s Ericom Banom i Rachel McAdams u glavnim ulogama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Njezin strašni sklad - Audrey Niffenegger –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –