Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ken Bruen

Ubojstva s potpisom

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Stjepo Martinović
  • 02/2011.
  • 216 str., meki uvez
  • ISBN 9789532590418
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ubojstva s potpisom je drugi roman iz serije Jack Taylor, o bivšem irskom policajcu koji pokušava preživjeti kao privatni istražitelj. Nova ubojstva, ovaj put irskih Roma, tinkera odnosno kotlokrpa, pokreću Taylora iz uobičajenih mamurluka nakon povratka iz Londona u kojemu je stekao novog prijatelja i oženio se.

Alkohol i droga njegova su svakodnevica, a rijetki bljeskovi trezvenosti prekratko traju da bi slučaj priveo kraju bez greške. Zaokupljen glazbom koliko i omiljenim piscima, a naoružan duhovitim dosjetkama, Jack Taylor sve je samo ne običan istražitelj na običnom zadatku.



O romanu:


Krvav i skrhan, Jack je još uvijek Bruenov momak, ranjeni pjesnik ulice koji vjeruje u iskupljujuća svojstva jezika.
Marilyn Stasio, The New York Times Book Review

Žestok primjerak kriminalističke priče.
Booklist

Poslastica za četiri zvjezdice.
Boston Globe

Bruen potvrđuje zasluženo mjesto među ponajboljim noir stilistima svoje generacije. Značajna knjiga čovjeka jedinstvenog talenta. Publihsers Weekly

Blistavo književno djelo. Mračna literatura od koje vam staje srce.
Cleveland Plain Dealer


***

Ken Bruen (1951., Galway) irski je pisac kriminalističkih romana. Školovao se na koledžu Gormanstone, te na Trinity Collegeu u Dublinu, gdje je stekao doktorat znanosti u metafizici.

Serija o Jacku Tayloru uključuje romane: "Čuvari" (2001), nagrada Shamus, 2004; "Ubojstva s potpisom"; "The Magdalen Martyrs"; "The Dramatist"; "Priest" (nominiran 2008, g. za nagradu Edgar Allan Poe u kategoriji najbolji roman.

Djela su mu prevedena na petnaestak jezika. Živi u Galwayu, u Irskoj.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –