Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Claudia Pineiro

Jarine pukotine

  • Nakladnik: Profil
  • 03/2011.
  • 182 str., meki uvez
  • ISBN 9789533191775
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Arhitekt Pablo Simo želi izgraditi zgradu o kojoj sanja, ali zadovoljava se time da je crta. Već dvadeset godina radi u arhitektonskom studiju, koji ne može ili ne želi napustiti. Već je dvadeset godina u braku s Laurom, za koju ga vežu još samo navika i kći tinejdžerica.

Kada mu na uredska vrata pokuca tamnokosa djevojka tražeći Nelsona Jaru, počet će se odmotavati klupko tajne koju su Simo, njegov šef i kolegica željeli zaboraviti zauvijek. Jedna davna pukotina, u stanu Nelsona Jare, otvorit će i druge, u životu Pabla Simoa. I više ništa neće biti isto.

 
Buenos Aires koji raste u nebo, grad koji nastaje i nestaje, pozornica je ove priče o zločinu i o sjećanju, sudionik nečujna razgovora o braku i ljubavi, o krizi srednjih godina i snovima koje smo (jesmo li?) izgubili.

 
"Claudia Pineiro pravo je otkriće: još jedan dokaz da latinskoamerička književnost ima pisca svjetskog kalibra u kategoriji krimića."
Deutsche Welle

"Claudia Pineiro izuzetna je dok prikazuje sile koje podrivaju argentinsko društvo, baš kao i dok daje uvid u krhkost međuljudskih odnosa."
The Times

"Ovdje se napetost gradi običnim, svima poznatim detaljima i situacijama, očajem koji buja u svakodnevnim bračnim i poslovnim bitkama koje vodimo."
Times Literary Supplement

"Pineiro razotkriva licemjerstvo argentinskog visokog društva u razdoblju nakon 9/11."
Publishers Weekly

 
***

Spisateljica, scenaristica i novinarka Claudia Piñeiro (1960.) nova je argentinska književna zvijezda. Slavu u domovini, ali i izvan nje, donosi joj 2005. godine roman "Las viudas de los jueves" (Udovice četvrtka uvečer), u kojem postavlja tematski okvir i drugim svojim hvaljenim djelima, a to su život i dekadencija suvremenog argentinskog društva, osobito njegova visokog i višeg srednjeg sloja.

Uvjerljivost njezina nesmiljena psihološkog i socijalnog portretiranja Argentine, ali i čitava zapadnog svijeta, Claudiji Pineiro donijela je brojne čitatelje i ugledne književne nagrade, a djela su joj prevedena na više svjetskih jezika. Autorica živi i radi u Buenos Airesu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –