Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Etgar Keret

Iznenada netko pokuca

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Mihaela Velina
  • 05/2011.
  • 235 str., meki uvez
  • ISBN 9789533191997
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Da je Kafka bio stand-up-komičar, kažu, priče bi mu nalikovale Keretovima. Kažu i to da se njegove knjige najčešće kradu u izraelskim knjižarama i najviše čitaju u izraelskim zatvorima. On je glas generacije koja dolazi i akrobat u svijetu humora i nasilja (neki zazivaju Woodyja Allena, neki se kunu u Tarantina).

Netko je pokucao, a iza tih je vrata sve ono što živite: ludi, pomaknuti svijet pun srca i topline, ljepote i užasa, svijet koji vas svako malo raznese eksplozijama smijeha i dinamita. Tu je sve ono što vas je nasmijalo, raznježilo, razbilo i nanovo sastavilo u nezaboravnoj zbirci "8% ni od čega". Pa i malo više od toga.

Etgar Keret rođen je u Tel Avivu 1967. i jedan je od najpopularnijih izraelskih književnika današnjice. Osim što su bestseleri u Izraelu, njegove knjige osvojile su najuglednija međunarodna priznanja i prevedene su na dvadesetak jezika.

I kao filmski redatelj Keret je ostvario zapaženu međunarodnu karijeru: njegov film "Skin Deep" osvojio je prve nagrade na više međunarodnih filmskih festivala i dobio izraelski Oscar, a za film Meduze Keret je 2007. osvojio nagradu Camera d’Or filmskog festivala u Cannesu. Domaćoj publici Keret je poznat po prijevodima zbirki priča "8% ni od čega" i "Iznenada netko pokuca", a odnedavno i po noveli "Pizzerija Kamikaze" prema kojoj je hrvatski redatelj Goran Dukić snimio hvaljeni film "Wristcutters: A Love Story".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Etgar Keret - razgovor s Michaelom Chabonom –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –