Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nataša Kovaljev-Opatić

Prije duge

  • Nakladnik: Studio TiM
  • 06/2011.
  • 126 str., meki uvez
  • ISBN 9789537780012
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga donosi istinitu priču o putu što ga je jedna mama sa svojom djevojčicom prošla od zagrebačke do riječke psihijatrije, priču o bespomoćnosti i snazi istovremeno, priču o borbi, padovima, traženjima, o sazrijevanju i osobnom rastu te o povratku djevojčice u školske klupe i svakodnevan život.

Priča započinje uobičajenim obiteljskim životom u kojem sudjeluju mama, tata i mala Ema koja je iznimno kreativna i živahna djevojčica. Međutim, nakon očeve tragične smrti u Italiji, Ema ne može prihvatiti činjenicu da tate više nema te se javljaju i prvi problemi (ne želi ići u školu, agresivna je prema ostaloj djeci, prema mami, ali i prema sebi). Nakon posjeta nekolicini psihoterapeuta, mama se odlučila za onaj posljednji korak, a to je Emina hospitalizacija na zagrebačkoj dječjoj psihijatriji. Slijede potresne slike djece kojoj je na neki način ukradeno djetinjstvo, koja su zatvorena u zgradi u Kukuljevićevoj ulici i podvrgnuta ponekad i agresivnoj farmakoterapiji.

Nakon izlaska i privikavanja na uobičajeni život došlo je do kratkotrajnog smirenja, da bi se Emino stanje uskoro iznova pogoršalo. Uslijedila je ponovna hospitalizacija u Kukuljevićevoj.

Po izlasku iz bolnice, mama je odlučila dati otkaz (s obzirom da je naišla na nerazumijevanje sustava) i u potpunosti se posvetiti Eminu oporavku. Djevojčica je krenula u školu po individualnom programu i redovito odlazila na psihoterapije. Zahvaljujući prvenstveno maminoj ljubavi koja ne poznaje granice, njezinoj snazi, upornosti i vjeri, Ema se malo-pomalo počela vraćati u svakodnevni život. Danas je Ema trinaestogodišnja djevojčica koja uspješno završava osnovnu školu.


"Slušajte svoju djecu i vjerujte im. Kada mislite i osjećate da nema izlaza, ni tada ne gubite nadu jer, vjerujte mi, izlaz uvijek postoji. Put je težak i dugotrajan, ali u sebi ćete naći odgovore, rješenja koja će pomoći vama i vašoj djeci", poručuje mama-autorica na kraju knjige.

Knjiga "Prije duge" upotpunjena je trima stručnim recenzijama: Emine socijalne radnice, profesorice i kliničke psihologinje. Namijenjena je roditeljima, odgojiteljima, nastavnicima, liječnicima i svima onima čiji je rad vezan uz dobrobit djece.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –