Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Leo Rafolt

Priučen na tumačenje : Deset čitanja

  • Nakladnik: Zagrebačka slavistička škola
  • 06/2011.
  • 248 str., meki uvez
  • ISBN 9789531753968
  • Cijena: 26.54 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga sadrži interpretacije drama suvremenih hrvatskih dramskih pisaca koje je autor svojedobno uvrstio u izbor suvremene hrvatske drame "Odbrojavanje" (2007). U knjizi su objedinjeni tekstovi o sljedećim dramama: "John Smith, princeza od Walesa" Tomislava Zajeca, "Svećenikova djeca" Mate Matišića, "Nemreš pobjeć od nedjelje" Tene Štivičić, "Ptičice" Filipa Šovagovića, "Odbrojavanje" Asje Srnec Todorović, "Gola Europa" Milka Valenta, "Veliki bijeli zec" Ivana Vidića, "Prije sna" Lade Kaštelan, "Žena-bomba" Ivane Sajko i "Fritzspiel" Borisa Senkera.

Rafoltovi interpretacijski tekstovi, ističe u svojoj recenziji Milovan Tatarin, mogu izvrsno poslužiti svima kojima su dramski tekst i kazalište najuža struka, neovisno je li riječ o teatrolozima ili pak glumcima i redateljima, ali isto tako i onima koji teatar jednostavno smatraju važnim u životu, jer zrcali probleme koji ih se tiču.

Leo Rafolt rođen je 13. prosinca 1979. u Zagrebu. Diplomirao je komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Do 2017. zaposlen na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je završio doktorski studij komparativne književnosti i doktorirao 2006. iz područja teatrologije. Završio i doktorski studij primijenjene kineziologije na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Izabran 2019. u zvanje redovitog profesora. Usavršavao se na postdoktorskim stipendijama na Sveučilištu u Tokiju, Osaki, Sapporu i na pariškoj Sorbonne. 

Autor je sedam znanstvenih knjiga, priređivač jedne antologije, dvije autorske knjige, dva zbornika, jednog dvotomnog leksikona. Napisao je više od stotinu članaka za niz enciklopedijskih i leksikonskih izdanja. Od 2017. voditelj je Centra za interdisciplinarna istraživanja u umjetnosti i znanosti te suradnik Znanstveno-istraživačkog centra za postjugoslavenske prostore na Sveučilištu u Varšavi. Predmet su njegova interesa izvedbeni studiji, transkulturalizam, somatski studiji, nove dramaturgije, neuroznanost i izvedba. 

Za svoj znanstveno-istraživački rad dobio je i Državnu nagradu za znanost (2008), Godišnju nagradu Filozofskog fakulteta u Zagrebu (2009) i Nagradu ''Judita'' (2009). Živi u okolici Zagreba, blizu Samobora.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –