Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vjekoslava Huljić

Moj tata je lud za mnom

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 07/2011.
  • 160 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531409001
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Roman je prema mjestu radnje smješten u Split i donosi priču o junaku kakovog dječja čitateljska populacija najviše voli - negativnom. No kako ovi romani moraju imati i didaktičnu crtu Srećko, glavni lik ovoga romana, naravno doživjet će preobrazbu i postati, možda ne baš uzorna, no svakako svakako bolja osoba.

Vjekoslava Huljić ovaj put piše o životu tinejdžera u Splitu te nizu događaja koji tinejdžera navode da promijeni svoj stav prema životu. Roman se ne bavi traumatičnim događajima nego svakodnevnim odnosima u obitelji, školi i susjedstvu - dakle životu kojim živi svaki tinejdžer i u kojima treba pronalaziti uzore za vlastiti, bolji, napredak.

Vjekoslava Huljić rođena je 1963. u Tomislavgradu, a odrasla u Splitu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te Pravni fakultet. Autorica je osam knjiga za djecu: knjige bajki i priča "Čampro" (2000.) i "Lonac za čarolije" (2007.), te romana za djecu "Maksove šumotvorine" (2002.), "Oči u oči s nebom" (2003.), "Moj tata je lud za mnom" (2011.), "Moja baka ima dečka" (2013.), "Moja sestra je mrak" (2015.) i "Moji misle da ja lažem" (2016).

Objavila je i zbirku pjesama "Jutrooki" (1986.) te roman za odrasle "Gen anđela" (2011.). Bajka o divu Čampro izvođena je 1996. g. u splitskom Gradskom kazalištu lutaka, a njezine priče za djecu ekranizirala je Hrvatska televizija 1994. godine.

Još kao dijete postala je dvostruka dobitnica prve nagrade časopisa Dječja iskra, koji joj je dodijelio Zlatno pero za najboljeg mladog književnika, te prve i druge nagrade Modre laste. Bajke i pjesme uvrštene su u mnoge čitanke i školsku lektiru.

Uz Miru Gavrana i Tončija Huljića suautorica je mjuzikla "Pacijenti".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –