Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Znanost suprotstavljena kreacionizmu : S onu stranu inteligentnog dizajna

  • Nakladnik: TIM press
  • Urednik: Laurie R. Godfrey, Andrew J. Petto
  • 09/2011.
  • 390 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537177546
  • Cijena: 26.54 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga koja temeljito i uvjerljivo, na temelju argumenata i znanstvenih činjenica, dekonstruira mit, predstavu kreacionista i pristaša inteligentnog dizajna. Sastoji se od šesnaest eseja najpoznatijih svjetskih znanstvenika, povjesničara i predavača koji, svatko u svom području znanstvenog rada, demaskiraju začahurene strateške igre kojima zagovornici kreacionizma znanost pokušavaju zamijeniti vjerskim dogmama.

Victor J. Stegner, G. Brent Dalrymple, Kevin Padian, Kenneth D. Angielczyk, Robert Dorit i Antonio Lazcano samo su neki od tih znanstvenika čiji su radovi objavljujeni u ovom zborniku i koji znanstvenim metodama opovrgavaju mnoge tvrdnje kreacionista i zagovornika inteligentnog dizajna.

Evolucija ili kreacija - temeljno je pitanje kojim se bavi ova knjiga koja je, zbog načina na koji je napisana, razumljiva svima onima koji žele saznati nešto više o prijeporima evolucionista i kreacionista koji već dvadesetak godina zaokupljaju svjetske znanstvenike ali i najširu javnost.

Ovaj zbornik radova bavi se starim, ali i novijim taktikama zagovornika antievolucionizma, razotkriva vjerske i političke razloge njihovih tvrdnji te podastire veliki broj dokaza u korist evolucije. Dok god bude potrebno braniti znanost, ovo će inteligentno blago znanstvenog rada biti ključni izvor za učenike, nastavnike i građane otvorenog uma.

Znanstvene recenzije ovoga djela napisali su dr. sc Koraljka Kralj Borojević i prof. dr. sc. Darko Polšek.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –