Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
William Dietrich

Krv Reicha

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Ira Martinović
  • 11/2011.
  • 464 str., meki uvez
  • ISBN 9789532590500
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Još jedan zanimljiv roman iz pera Williama Dietricha, autora povijesno pustolovnih romana "Napoleonove piramide" i "Rossetin ključ".

1938. Berlin. Reichsführer SS-a Heinrich Himmler šalje Kurta Raedera s grupom istraživača u Tibet, tragom glasina o tajanstvenoj sili koja obećava vječni život. Istovremeno, američki Nacionalni prirodoslovni muzej šalje zoologa Benjamina Hooda da spriječi nacističku ekspediciju u otkrivanju te tajne. Hood je u zaostatku, pa mu u sustizanju Readerove grupe pomaže avijatičarka Beth Calloway.

Sadašnjost, Seattle. Kad Rominy Pickett, mladu publicisticu s relativno mirnim životom, od sigurne smrti spasi nepoznati muškarac, njena se svakodnevnica vrtoglavo promijeni. Sklanjajući ju s mjesta nesreće, novinar Jake Barrow objašnjava joj da piše članak o Tibetu i da njezino naslijeđe može spasiti svijet.

U događajima koji slijede Rominy stiže u Tibet i sa svojim novim saveznikom otkriva što se zbilo u Berlinu, New Yorku i Himalajama tik prije Drugog svjetskog rata. Međutim, neonacisti tragaju za istim tajnim podacima, ali i za Rominy. Dvije radnje izmjenjuju se, tekući svaka svojim uzbudljivim tokom prije nego što se spoje u jednu koja podsjeća na najbolje dane Indiane Jonesa i kojom bi se mogao pozabaviti i Spielberg.



"Vrhunski spoj točnih povijesnih činjenica i zamišljene ljubavne priče u okviru rata... Dietrich nudi protuotrov svima koji povijesne romane smatraju dosadnima i suhoparnima."

Seattle Times


"Radnja pripovijedana u skokovima iz prošlosti u sadašnjost nudi dinamičnu povijesnu priču i napet triler u sadašnjosti. Preporučam od srca svima koji vole trilere."

David Pitt, Booklist

        
***

William Dietrich rođen je 1951. godine u Tacomi, u saveznoj državi Washington, SAD. Diplomirao je novinarstvo na Western Washington Univerzitetu. Veliko zanimanje pokazao je za zaštitu prirode i očuvanje okoliša o čemu je pisao u brojnim člancima za ugledne novine poput Pacific Northwesta, Heralda, Columbiana (Vancuver) Timesa i Seattle Timesa i druge.

Za svoje angažirane i upozoravajuće članke dobio je brojne nagrade. S još trojicom kolega dobitnik je Pullizerove nagrade za izvještaj o jednoj od najvećih ekoloških katastrofa koja je pogodila Aljasku kada je iz tankera Exxon Valdez istekla velika količina nafte. U svojim prvim djelima "The Final Forest" (1992.), "Northwest Passage" (1995.), "Ice Reich" (1998.), "Getting Back" (2000.) i "Dark Winter" (2001.) bavi se upravo prirodoslovnim temama upozoravajući na ekološke probleme s različitih područja našeg planeta.

Povijesti, koju je volio od djetinjstva, posvetio se u svojim romanima "Hadrian´s Wall" (2004.) i "The Scourage of God" (2005.). Pohvaljen je od kritičara zbog povijesne točnosti koju vješto uklapa u svoje romane. "Napoleonove piramide" (2007.) postale su bestseler a autor trenutno piše i nastavak tog romana.

Knjige su mu prevedene na osamnest jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –