Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Veselko Tenžera

Sloboda u rezervatu

  • Nakladnik: Profil
  • 02/2012.
  • 146 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533193861
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka tekstova koje je Tenžera objavljivao između 1972. i 1975. u dnevnom listu Vjesnik i polumjesečniku Start. Iako ih otada nismo imali priliku čitati (tek manji dio njih prije tri i pol desetljeća objavljen je u knjigama "Miting" i "En passant"), oni nam, baš kao i obično u Tenžere, progovaraju iz našega sada, a možda čak i iz vremena koje možemo tek naslutiti.

Hrabar i moralan, dalekovidan u promišljanju sadašnjice i tankoćutan u osjećanju tijela i duha iz kojih prihvaćamo stare izazove novog vremena, Tenžera nam u ovoj knjizi nudi kritiku života, podsjećajući nas na naše slobode i propitujući naše rezervate.


Veselko Tenžera (1942. - 1985.) karizmatična je ličnost hrvatske književnosti. Svojom lucidnošću i inteligencijom, imaginacijom i intelektualnom britkošću njegove novinske kritike i feljtoni usporedivi su s Matoševim, Šenoinim, Ujevićevim i Šoljanovim te ga bez sumnje čine jednim od najvećih imena domaće publicistike.

Veselko Tenžera (1942. – 1985.) bio je novinar, književni i likovni kritičar, esejist i feljtonist. Studirao je komparativnu književnost i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pisao je za najutjecajnije časopise i dnevne listove onoga vremena poput Slobodne Dalmacije, Vjesnika, Starta, Studija i Danasa. Autor je likovnih monografija o Ivanu Lovrenčiću, Ivi Šebalju i Dimitriju Popoviću. Svojom lucidnošću i inteligencijom, imaginacijom i intelektualnom britkošću njegove novinske kritike i feljtoni usporedivi su s Matoševim, Šenoinim, Ujevićevim i Šoljanovim te ga bez sumnje čine jednim od najvećih imena domaće publicistike. Neke od njegovih knjiga su: "Miting", "En passant", "Sportski život", "Zašto volim TV", "Želja za dobrim kupanjem", "Šok običnosti", "Sloboda u rezervatu i druge".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –