Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ian Rankin

Pritužbe

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Saša Stančin
  • 02/2012.
  • 392 str., meki uvez
  • ISBN 9789533193809
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pritužbe nitko ne voli - tamo rade policajci koji istražuju druge policajce. Odjel za pritužbe i vladanje puni im je naziv, a kolokvijalno ih zovu "Snage mraka" ili jednostavno "Pritužbe". To je odjel u kojem radi Malcolm Fox. Upravo je obavio uspješan posao i trebao bi se osjećati zadovoljnim, ali mu mira ne daju privatni problemi. Otac mu živi u domu i polako kopni, sestra se ne da iz veze u kojoj je zlostavljana - a Fox tu ne može ništa.

No usred jake edinburške zime Malcolm Fox nevoljko prihvaća novi zadatak. Bavit će se policajcem po imenu Jamie Breck, koji se našao s one strane zakona. Problem je samo što se to ne da dokazati. Kad Fox preuzme slučaj, počinje shvaćati kako je Breck složeniji lik nego što se misli. Ta bi ga spoznaja mogla skupo stajati, posebno kad se dogodi okrutno ubojstvo, čija je žrtva Foxu mnogo bliža nego što bi on to htio.


Rankin itekako dobro zna kako uvući čitatelja u priču tega zadržati uz nju do samoga kraja. Njegova proza zrači energijom, živopisna je i napeta.
Scotland on Sunday

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –