Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dražen Radaković

Hipnoza za svakodnevnu primjenu

  • Nakladnik: Profil
  • 03/2012.
  • 164 str., meki uvez
  • ISBN 9789533194202
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Medicina, duhovnost ili psihologija – kamo spada hipnoterapija? Dražen Radaković u svojoj knjizi uspješno demistioficira hipnozu i odgovara na česta pitanja o njoj kao ezoteričnoj vještini da bi je predstavio kao praktičnu terapiju kojom se uspješno otklanjaju brojni problemi i loše navike s kojima se suočava suvremeni čovjek. Pretilost, pušenje, trema kod javnog nastupa, nesanica, glavobolja ili PTSP – takve poteškoće hipnoterapija može uspješno otkloniti, uz obiljan pristup i pravilnu primjenu.

Hipnoza koristi vezu između svjesnog i podsvjesnog dijela vašeg uma i stanje hipnoze moglo bi se usporediti sa stanjem neposredno nakon buđenja ili neposredno prije sna. Pod utjecajem sugestija hipnoterapeuta, isključuje se napor svjesnog uma i postajemo svjesni da um gleda na svijet samo iz jednog ugla, što nam pomaže da trajno otklanjamo emocionalne uzroke koji su u podlozi neželjenog ponašanja ili ovisnosti kojih se želimo osloboditi.

U prvom dijelu knjige autor opisuje stanje hipnoze i mogućnosti primjene te objašnjava uvjete za uspjeh te razlike između praktičnije medicinske i razvikanije scenska hipnoze.

Drugi dio knjige bavi se terapijama. U praktičnom dijelu su upute kako sami sebi možete pomoći želite li riješiti neki od problema. Navedene su hipnotične indukcije koje svatko može primijeniti, neovisno o terapiji koja slijedi te konkretni problemi s uputama kako ih riješiti, hipnozom uz pomoć terapeuta ili samohipnozom.

Obračunavajući se s predrasudama i strahom od mističnog i nepoznatog, Dražen Radaković zaključuje da hipnoza može ponuditi korisnu i praktičnu pomoć samo ako joj se ozbiljno pristupi, vježba i strpljivo čeka rezultat, iako živimo u vremenu koje traži instantna, brza rješenja.

"Ovdje je riječ o ozbiljnom i odgovornom pristupu stručnjaka koji poštuje sveto pravilo primum non nocere i koji nam već sa svojim skrupulama i svojim pristupom djeluje ljekovito." Ljubica Uvodić-Vranić, psiholog

***
 
Dražen Radaković
hipnoterapeut je koji se tijekom svoje dugogodišnje prakse bavio individualnom i grupnom terapijom. Uspješno provodi programe odvikavanja od pušenja te grupne tečajeve mršavljenja pomoću hipnoze, koje je sam osmislio i prilagodio našoj kulturi i prehrambenim navikama. Akademsku naobrazbu stekao je 1995.u Zagrebu na Muzičkoj akademiji. Prve ozbiljnije kontakte s hipnozom i autogenim treningom imao je pred kraj studija. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pohađao je 1998. – 2001. Međunarodnu školu kibernetske psihoterapije (School for Cybernetics of Psychotherapy, Department of Psychiatry, Faculty of Medicine University of Zagreb) u klasi dr. Biserke Koren, specijalista psihijatrije, gdje je stekao zvanje psihoterapeuta (The Professional Board of the Department of Psychiatry). Pohađao je tečaj Omni Hypnosis Training Centera te dobio i njihov certifikat. Također je prošao obuku i stekao zvanje PEAT procesora i Theta iscjelitelja. Intenzivno radi i tehniku prošloživotne regresije Life Between Lives (život između života). Trenutačno je na poslijediplomskom specijalističkom studiju „Psihosocijalni pristup u socijalnom radu“ na Studijskom centru socijalnog rada (Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu). Rođen je 1971. godine u Gospiću.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –