Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Damira Skansi

Kuhajmo brzo i zdravo

  • Nakladnik: Profil
  • 05/2012.
  • 320 str., meki uvez
  • ISBN 9789533194615
  • Cijena: 33.05 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Hrana ljude čini sretnima. One koji su se okupili oko stola, očekujući mirisan i slastan objed koji je netko drugi pripremio, ali i one koji spretno i vješto pretvaraju hrpu namirnica u očaravajuću kombinaciju okusa osobito raduje atmosfera koja nastaje oko ukusno pripremljene hrane. Oko Damirina se stola godinama okupljalo veselo društvo zadivljeno njezinom vještinom te se iz tog iskustva rodila ideja za ovu kuharicu. A ideja je bila da današnji mladi ljudi nemaju mnogo vremena za pripremu jela i da žele jesti zdravu i ukusnu hranu koju su sami pripremili.

Stoga je autorica odabrala jednostavne recepte koji se kuhaju najviše jedan sat, napisala jasne upute, u uvodnim tekstovima objasnila standardne i bolje načine pripreme određenih namirnica, rižota ili tjestenine primjerice, začinjanja salata ili mariniranja namirnica. I nastala je ova domaća kuharica, moderna i mediteranska, s ponekim kulinarskim utjecajem iz mjesta u kojima je autorica živjela.

U osnovi to su zdrava i lako spravljiva jela u kojima ćete uživati, bez obzira radite li ih samo za sebe, za drage ukućane ili za vesele goste. A poslije ćete svi skupa prste lizati.

Ova je knjiga namijenjena nevještim gurmanima; mladim obiteljima, studentima i ostalim zaposlenim ljudima koji ne znaju mnogo o kuhanju, nemaju vremena, često nemaju ni mnogo novca, ali imaju veliku želju jesti zdravo i dobro“, veli uvodu ove kuharice Damira. Tako točno opet – krivo. Ova je kuharica – prije i poslije svega - veličanstven poziv za kuhinjsku avanturu posve izvjesnog „happy enda“.  Zlatko Gall

Autorica je novinarka koja cijeli život kuha za obitelj i prijatelje, a sada je poznata blogerica na Coolinarici.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –