Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jelena Badovinac

Halter, štikla, tambura

  • Nakladnik: Profil
  • 08/2012.
  • 180 str., meki uvez
  • ISBN 9789533130781
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka kolumni. Iskrena je, beskompromisna, neumoljiva, tvrdoglava, intuitivna, lukava i odlučna ostvariti ono što je naumila. Otrovnim strelicama svoje satire gađa svoje najbliže, ironična je i sarkastična, ali ono što je opravdava iznimna je sklonost prema samoironiji i samosarkazmu. Narezat će samu sebe na carpaccio i skrušeno priznati sve svoje nestašluke – a Bogu hvala, toga joj ne manjka – i skalpelom će razrezati čvorove koji joj otežavaju disanje, kretanje, ljubljenje.

***

Da sam joj otac, inače najčešća meta njezinih kolumni, barem bih je dvaput dnevno preventivno nalemao po guzici. Duhovita je, bez toga ne bi bilo njezinih kolumni. Asocijativni svijet prostraniji joj je od Sibira, misli joj se roje u glavi poput pčela u košnici. Jelena, zapravo, živi svoje pisanje: u nekoj krčmi, na ulici, dok bezglavo juri automobilom, dok suzama natapa jastuk na kojem ostaju mrlje neuklonjenog make upa, što je dokaz da je kriza navrla nenadano, bez najave, bolno, katkad sa zluradim smiješkom, kao da naplaćuje visoku cijenu njezinog prekomjernog spisateljskog granatiranja.
Željko Žutelija

Obožavam njezinu autoironiju i hrabrost, mada bi to trebala biti svakodnevica, da razvali kojekakve besramne gadove. Svaki dan čitam sve novine a prvo što pročitam utorkom je kolumna Jelene Badovinac. Ozbiljno, duhovito, šarmantno, nježno i pametno.
Dražen Kokanović

Iako sam svaki tjedan čitala kolumne Jelene Badovinac, sakupljene ovako na jednome mjestu, u knjizi, dobile su posve novu dimenziju. To je sada prava osobna priča, s refleksijama o hrvatskoj svakodnevici, muško-ženskim odnosima, slavi, seksu, nogometu, snobizmu, feminizmu i kojekakvim likovima s kojima se kao novinarka često susretala. Napisana je duhovito, pametno i oštro, sa strašću temperamentne mlade Zagrepčanke koja se svaki dan iznova bori sa životom i ljubavi. Dok se na stranicama nižu uzbudljive epizode i susreti, stalno nas intrigira pitanje što je tu stvarnost, a što mašta, ali to zapravo nije važno. Ključno je da je sve to moguće i da se događa tu oko nas.
Sina Karli
.
***

Jelena Badovinac,
rođena je 1976. godine, školovala se i odrasla u Zagrebu. Upisala je fakultet Političkih znanosti i kao studentica prve godine počela je raditi na HTV-u, prvi joj je šef bio Dubravko Merlić u emisiji “Slikom na sliku”. Nakon četiri godine počinje raditi za Story s Borisom Trupčevićem, krajem 2006. Dolazi u Nacional kao novinar. Početkom 2010. Sina Karli je postavlja na mjesto glavne urednice tjednika Extra. Sa Sinom Karli i nekolicinom urednika iz Nacionala u lipnju 2011. odlazi u magazin Aktual na mjesto urednice i kolumnistice.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –