Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Fantom slobode 2/2012

  • Nakladnik: Durieux
  • Urednik: Branko Franceschi
  • 10/2012.
  • ,
  • ISBN
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Časopis za književnost "Fantom slobode" svoj drugi broj u 2012. godini u cijelosti posvećuje osebujnoj kritičkoj i kolumnističkoj praksi renomiranog hrvatskog likovnog umjetnika, lucidnog i provokativnog filmskog autora, intrigantnog kritičara i pisca Željka Kipkea.

Novi broj časopisa donosi odabir Kipkeovih tekstove objavljivane djelomično ili u cijelosti u tiskanim ili elektronskim medijima, a poštujući auru aktivnog intelektualnog diskursa svi uvršteni tekstovi uređeni su i opremljeni u integralnom obliku upravo onako kako ih je osmislio sam autor Izdanje je inicirao i uredio Branko Franceschi.

„Željko Kipke jedan je od najproduktivnijih hrvatskih umjetnika. Javnosti je najpoznatiji po slikarskom opusu, a njegovo stvaralaštvo na području vizualnih umjetnosti posljednjih se godina sve više okreće filmu, iako se tim medijem služio i na samim počecima umjetničke karijere početkom osamdesetih godina. Njegovi su umjetnički interesi u skladu s neoavangardnom normom toga vremena obilježeni multidisciplinarnošću, koja je uz likovne discipline i film uključivala performans, javne akcije i fotografiju. Kipke je i jedan od najintrigantnijih hrvatskih pisaca. Njegovo se pisanje, kao i po narativnim elementima bliska mu filmografija, najpribližnije može odrediti kao dokumentarna fikcija, u kojoj se faktografija i realitet slobodno prelijevaju u prostor autorove mentalne kombinatorike nadahnute transcendentnim poimanjem suštine stvarnosti“.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –