Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniel H. Pink

Poriv : Iznenađujuća istina o našim motivima

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Suzana Szabo
  • 11/2013.
  • 268 str., meki uvez
  • ISBN 9789533132389
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Danas, ako ne radite kreativan, konceptualni posao, nećete još dugo raditi ono čime se bavite – tvrdi Daniel H. Pink, trenutno jedan od najutjecajnijih psihologa u svijetu biznisa i autor bestselera koji preispituju uvriježena pravila poslovanja i upućuju na nova rješenja.

Menadžment je zastarjela tehnologija tvrdi Pink, jer ljudi ne rade samo zbog novca i sigurnosti, već je rad prirođen čovjeku koliko i igra i odmor.

U knjizi "Poriv" (Drive) Daniel H. Pink ruši dosadašnju vladavinu „mrkve i batine“ u suvremenom poslovanju te nudi nova rješenja za višu učinkovitost. Na temelju istraživanja psihologije ponašanja u posljednjih 50 godina, zaključuje da su izvrsnost, autonomija i svrha nova tri uporišta motivacije, što otvara neslućene mogućnosti produktivnosti i učinkovitosti.

Pink je zabavan autor koji barata univerzalno poznatim primjerima, pa kod njega Sawyerov učinak posao pretvara u igru, a do izvrsnosti se stiže Zlatokosinim zadacima.

Predugo traje raskorak između onoga što znanost zna i onoga što poslovni svijet primjenjuje, kaže Pink, svrha je ove knjige premostiti taj jaz.

***

Daniel H. Pink
jedan je od najutjecajnijih filozofa menadžmenta na svijetu. Svojim provokativnim knjigama preispituje važeća shvaćanja o današnjem menadžmentu, radu i odnosima između poslodavaca i zaposlenika. Dosad je objavio pet knjiga u čijem je fokusu radno mjesto u društvu brzih promjena, među kojima su "Whole new Mind – Why Right-Brainers Will Rule the Future" i "To Sell is Human – The Suprising Truth about Moving Others".

Nakon što je objavljen "Poriv", Pinkov govor o motivaciji postao je jedan od najgledanijih nastupa na mreži TED Talks. "Poriv" je betseler New York Timesa te nacionalni bestseler u Japanu i Velikoj Britaniji. Preveden je na 32 jezika.

Daniel H. Pink živi u Washingtonu sa suprugom i troje djece.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Two questions that can change your life –

– Dan Pink: The puzzle of motivation –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –