Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomica Šćavina

Povratak genija

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • Nakladnik: Oksimoron
  • 11/2013.
  • 286 str., meki uvez
  • ISBN 9789532226782
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kroz dvadeset pet poglavlja novog romana mlade, kreativne, često puta vrlo provokativne i odvažne autorice Tomice Šćavine, pratimo priču smještenu u grad Hvar u kojoj je glavni lik mlada žena kontroverzne prošlosti čije je povjerenje u ljude i život poljuljano.

Ime joj je Niki Terura i njezina potraga za smislom počet će u trenutku u kojem susreće intrigantnog izumitelja. Pritisnuta besparicom i strahom da će joj se, zbog krova koji prokišnjava, razboljeti i umrijeti devedesetdvogodišnja baka, Niki pristaje na sumnjivi posao na jahti Kairos gdje genijalni izumitelj i njegov pohlepni brat blizanac eksperimentiraju s "kapom sreće", izumom za koji vjeruju da potječe od Nikole Tesle. Blizanci Prutić i Bat, od kojih je prvi genij-idealist, a drugi pohlepni materijalist, indirektno prenose priču o dvojcu Tesla-Edison.

Roman „Povratak genija“ pisan je lepršavo, čitko, u njemu se ironiziraju instant rješenja koja garantiraju mršavost, bogatstvo, zdravlje i sve ono što se danas povezuje sa srećom. Svi koji su u potrazi za svojom verzijom Kairosa, boga sretnog trenutka, obavezno ovaj roman moraju uzeti u ruke.

Helena Sablić Tomić, urednica

***

Tomica Šćavina (1975) diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nakon toga radila je kao službenica u Britanskom veleposlanstvu, konobarica na prekooceanskom brodu i tonska snimateljica na Hrvatskom radiju. Od 2006. godine posvetila se radu u području osobnog razvoja i pisanju (poticaj.net).

Napisala je dvije knjige psiholoških kolumni „Unutarnji kompas“ i „Koordinate sreće“ (Planetopija), te romane „Brod za Lajku“ (Jesenski i Turk) i „Povratak genija“ (Jesenski i Turk & Oksimoron).
Više o romanu doznajte na: povratakgenija.com

Tomica Šćavina (1975.) diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njezin prvi roman "Brod za Lajku" ušao je u finale za VBZ-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman, a za drugi roman "Povratak genija" osvojila je nagrade Sfera i Artefakt. Njezin treći roman, "Soba na dnu mora", pod radnim naslovom "Ljekoviti rječnik", ušao je u finale V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman. Autorica je i zbirke poezije "Ornamenti pada" i dvije priče za djecu – "Krotitelj oblaka" i "Legenda o ljubavi".

Predaje psihologiju kreativnosti na Sveučilištu Vern, a u Centru za kreativno pisanje vodi psihološko-kreativnu radionicu S one strane pisanja.

Članica je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog društva slobodnih umjetnika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –