Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lucia Etxebarria

Sadržaj tišine

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Tanja Tarbuk
  • 11/2013.
  • 312 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320168
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Gabriel, dobrostojeći Londončanin, usred priprema za vjenčanje primi uznemirujuć telefonski poziv da mu je sestra Cordelia, s kojom se nije vidio deset godina, nestala. Odmah odlazi na Tenerife i zajedno sa sestrinom najboljom prijateljicom Helenom želi doznati zašto se njegova sestra priključila opskurnoj sekti koja ju je naposljetku odvela u kolektivno samoubojstvo.

U toj potrazi za objašnjenjima, uz Heleninu pomoć, Gabrijel pokušava otkriti istinu koja će ga neizbježno odvesti u grotlo neugodnih obiteljskih laži, tabua i tajni.


U ovom nam romanu autorica donosi veliku temu postmodernizma: ljubav i njezinu nemogućnost. Čitatelj može lako zaključiti da je čovjek sam i da ga je strah, a da bi prevladao taj strah traži ideologije, ljubavi, religije koje bi mogle zaštititi njegovo ogoljelo i ustrašeno ja.
El Mundo

Psihološki triler na pozadini zanosnih krajolika atlantskih otoka, Sadržaj tišine putovanje je u vlastitu nutrinu, u svakom poznate neuroze i strahove. Niz varijacija na autorici drage teme laži, licemjerja i izdaje.

Decitre.fr

***

Lucía Etxebarria (1966.) studirala je književnost i novinarstvo u Madridu. Dosad je napisala jedanaest romana: „Ljubav, znatiželja, prozac i sumnje“ (1997.), „Beatriz i nebeska tijela“ za koji je 1998. dobila nagradu “Nadal”, „Mi koje nismo kao druge“ (1999.), „Cosmofobia“ (2007.), „Lo verdadero es un momento de lo falso“ (2010.), „Sadržaj tišine“ (2011.).

Osim romana, objavljuje eseje i pjesme, a sudjelovala je i u pisanju scenarija za nekoliko filmova. Svojim je djelima izazvala brojne polemike.

Sveučilište u Aberdeenu dodijelilo joj je počasni doktorat za književnost. Za roman „O svemu vidljivom i nevidljivom“ 2001. godine dobila je nagradu “Primavera”. Nakon opsežna istraživanja, zajedno s književnom kritičarkom S. Núñez Puente, 2002. objavila je intrigantnu književnofeminističku studiju „U naručju žene fetiša“. 2003. objavljena je i njezina zbirka proza – „Sasvim obična ljubavna priča“. Godine 2004. u konkurenciji više od 400 romana koji su pristigli na natječaj, za roman „Un Milagro en equilibrio“ osvojila je najugledniju španjolsku književnu nagradu – “Premio Planeta”.

Extebarrijina djela prevedena su na četrnaest jezika. Obožava životinje, vegetarijanka je i s kćeri živi u Madridu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –