Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivan Sršen

Harmatan

  • Nakladnik: Durieux
  • 12/2013.
  • 175 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531884006
  • Cijena: 19.51 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Harmatan“ je roman o mladoj nigerijskoj emigrantici Uhunomi koja je, nakon nekoliko godina lutanja starim kontinentom u potrazi za boljim životom, dospjela u njemački zatvor negdje u Bavarskoj, jer nije imala valjane dokumente za boravak na teritoriju Europske unije. U zatvoru ona upoznaje žene iz cijeloga svijeta od kojih svaka nosi svoj teret grizodušja, ogorčenosti i frustracije zatočeništvom.

Sršenova slika imigrantskog kozmosa, od represivnih aparata, kriminalnog i polu-kriminalnog miljea, sve do političke i medijske eksploatacije bijede i bespomoćnosti “ilegalaca”, žrtava trgovine ljudima i naprosto izbjeglica i bjegunaca svih vrsta predstavlja elaboriranu dokumentarističku priču o sudbinama žena emigrantica i imigrantica u današnjoj Europi: jednoj izrazito složenoj, teško pristupačnoj temi koja na više načina pogađa i Hrvatsku.

***

Ivan Sršen (Zagreb, 1979. diplomirao je povijest i opću lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2004. radi kao urednik za nekoliko nakladničkih kuća u kojima je uredio je brojna publicistička izdanja iz područja glazbe, politike, ekonomije i književnosti. Objavljuje novinarske članke, reportaže i kratku prozu u brojnim domaćim časopisima, bavi se književnim prevođenjem s engleskog jezika. Do sada mu je objavljena knjiga priča „Skela – bajke iz automata za kavu“ (Sandorf, Zagreb 2010.) i kulturnopovijesnu studiju „Povijest zagrebačkih knjižnica“ (Fortuna, Zagreb 2010. – koautor Daniel Glavan).

Od 1997. godine aktivno je uključen u rad i djelovanje nekoliko neprofitnih organizacija u sklopu kojih je osmislio i realizirao brojne projekte s ciljem poboljšanja kulturnog života prvenstveno mlađe populacije. Od 2007. godine je suvlasnik i urednik u nakladničkoj kući i agenciji za zastupanje hrvatskih pisaca u inozemstvu “Sandorf”.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –