Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vesna Biga

Bijela panika

  • Nakladnik: Hrvatsko društvo pisaca
  • 12/2013.
  • 109 str., meki uvez
  • ISBN 9789537342555
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Rječiti ili nijemi dijalog kroz zatvorena ili odškrinuta vrata jedan je od znamenitih toposa suvremenog hrvatskog pjesništva... Vesna Biga dala je tom toposu dimenziju istinske tjeskobe...

Zvonimir Mrkonjić, Novi list, 2003.

A unutarnji monolog Vesne Biga inkrustiran je neizbježnim realijama, tako da na paradoksalan – a uspješan – način sintetizira ekstrovertni pogled prozaika s unutarnjim viđenjem lirskoga subjekta.

Tonko Maroević, Slobodna Dalmacija, 2002.

Unutarnje, ta toliko puta prisutna riječ u kontekstu pjesništva, nema prokrčenu stazu u nas… Tijekom prošlog desetljeća vrlo plodna autorica Vesna Biga ide u tom, unutarnjem, smjeru…  Postavlja granicu, vremensku i tjelesnu, želi manje ili više svjesno, totalitet unutarnjeg, onog prošlog… To je i put prema dubljem identitetu, potraga za krajnjim označiteljem, ponegdje koncentrirana i opsjednuta proživljenim poput Kafkinih dnevnika…  Njezinu knjigu poezije treba pročitati jer nam otvara novu dimenziju naše književnosti, utire slabo krčene i zarasle staze, koje možda jednoga dana mogu uroditi novim plodovima…

Rade Jarak, Vijenac, 2002.
 
Vesna Biga svojom poezijom ispisuje jedne od najljepših redaka intimističke poezije… Njeni stihovi zacijelo pripadaju onome što bi se bez ustezanja moglo nazvati vrhunskom suvremenom poezijom.

Nikola Petković, Novi list, 2006.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –