Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Neven Budak

Hrvatski vladari

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 12/2013.
  • 252 str., meki uvez
  • ISBN 9789533046112
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Vjerojatno svaki povjesničar katkad osjeti potrebu da i sam mašta o osobama o kojima piše, da se pokuša uživjeti u vremena koja su predmet njegova znanstvenog istraživanja i vlastitim fantaziranjem nadopuniti velike crne rupe što nam ih je prošlost namjerila.
 
Riječi su to iz predgovora nove knjige autora Nevena Budaka koje vjerojatno najbolje opisuju motive zbog kojih se taj domaći stručnjak za hrvatski srednji vijek i glavni stručni savjetnik uspješnog TV serijala Hrvatski kraljevi odlučio oživjeti neke od najvažnijih likova – knezove, kraljeve i biskupe – i događaje iz najranije hrvatske povijesti kojima je posvetio velik dio svog znanstvenog izučavanja.

Jedanaest romansiranih priča uvrštenih u knjigu "Hrvatski vladari" – o splitskom nadbiskupu Ivanu, ninskom biskupu Grguru, knezovima Borni, Trpimiru i Mutimiru, kao i o kraljevima Tomislavu, Stjepanu I. Držislavu i njegovim nasljednicima (Svetoslavu Suronji, Krešimiru III. i Gojslavu), Stjepanu III., Zvonimiru te naposljetku o kraju samostalnog hrvatskog kraljevstva – nastajale su u razdoblju od gotovo punih dvadeset godina i "plod su mašte ukorijenjene u stvarnosti".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –