Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Markus Zusak

Ja sam glasnik

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ozren Doležal
  • 11/2013.
  • 320 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533132655
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ed Kennedy maloljetni je taksist koji se maločemu može nadati. Očajno je loš u kartama, beznadno zaljubljen u najbolju prijateljicu Audrey i potpuno predan svojemu psu Vrataru, koji obožava kavu. Njegova svakodnevica ispunjena je mirnom rutinom i nesposobnošću, sve dok jednoga dana ne spriječi pljačku banke.

Tada mu u poštanski sandučić stigne prvi as.

Tada Ed postane glasnik.

Odabran da bi mario, obilazi svoje naselje, pomažući i ozljeđujući (kada je nužno), sve dok ne preostane samo jedno pitanje: tko stoji iza Edova poslanja?

***

Markus Zusak nagrađivan je autor romana "Kradljivica knjiga", koji je samo u SAD-u prodan u više od milijun primjeraka, a zaslužio je i pohvale kritičara diljem svijeta. Prema romanu snimljena je filmska adaptacija Briana Percivala/ Twentieth Century Fox (2013). Markus Zusak spisateljsku je karijeru počeo još u srednjoj školi. Živi sa suprugom i djecom u Australiji, u Sidneyu.

Markus Zusak rođen je u Sydneyju 1975. godine. Sve njegove knjige ("The Underdog", "Fighting Ruben Wolfe", "Getting the Girl", "I Am the Messenger" i "Kradljivica knjiga") prevođene su na strane jezike i nagrađivane uglednim književnim nagradama priskrbljujući svojem autoru naziv jednog od najinovativnijih i najpoetičnijih mladih romanopisaca engleskoga govornog područja.

Roman "Kradljivica knjiga" (The book thief) objavljen je u njegovoj rodnoj Australiji 2005., a u ostatku svijeta 2006. godine. Preveden je na 40 jezika, prodan u više od osam milijuna primjeraka, osvojivši mnoge cijenjene književne nagrade. Prema romanu snimljena je filmska adaptacija Briana Percivala/20th Century Fox (2013).

Godine 2018., nakon trinaest godina pauze, Markus Zusak objavio je šesti roman "Bridge of Clay".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –