Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lauren Beukes

Djevojke koje sjaje

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Dragana Vulić Budanko
  • 10/2013.
  • 302 str., meki uvez
  • ISBN 9789533132662
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Harper Curtis nasilnik je koji je pronašao kuću s nevjerojatnom tajnom gotovo jednako strašnom kao što je ona njegova poremećenog uma. Kuća otvara vrata u različita vremenska razdoblja, a u njima Harper pomno bira djevojke koje sjaje kako bi ih lišio tog sjaja. Kaže da njihova smrt nije njegov grijeh, već njihov: ne bi smjele sjati.

On se čini savršen ubojica: nezaustavljiv, neuhvatljiv, on misli. Godine 1989. u Chicagu jedna je djevojka ipak preživjela njegov surovi napad.

Kirby Mazrachi odlučna je u tome da mora naći svojeg krvnika. U istrazi otkriva lica djevojaka koje nisu preživjele i dokaze koji su zapravo nemogući. No za nju, koja je trebala biti mrtva, nema nemogućeg...

U ovom je izuzetno napetu romanu Lauren Beukes uspjela spojiti gotovo nespojivo: akciju i liriku, triler i povijesni roman, SF i krimić.

Nova vrsta trilera. Mračna, nesmiljena i napeta priča o ubojstvima u iskrivljenom vremenu. Priča koja sjaji. Matt Haig

Domišljata priča, pametna proza. Stephen King

***

Lauren Beukes južnoafrička je nagrađivana spisateljica koja piše romane i televizijske scenarije, snima dokumentarce, piše tekstove za stripove, a povremeno radi i kao novinarka. Godine 2011. osvojila je nagradu Arthur C. Clarke za roman "Zoo City", smješten u fantastičnom Johannesburgu. Među prethodnim djelima ističe se i "Moxyland", distopijski cyberpunk-roman čija je radnja smještena u Cape Town, u kojem vlada korporativni aparthejd. "Djevojke koje sjaje" prevedene su na više od 20 jezika. Producentska kuća Leonarda DiCaprija otkupila je prava za ekranizaciju romana.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –