Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eric Schmidt Jared Cohen

Novo digitalno doba : Nove tehnologije mijenjaju ljude, države, ali i kako ćemo živjeti i poslovati

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ivana Brozić
  • 03/2014.
  • 342 str., meki uvez
  • ISBN 9789533133003
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

 

U svim ocjenama i recenzijama ove knjige isticala se činjenica da su je napisala dvojica najkompetentnijih ljudi za to područje na svijetu, da nema od njih kvalificiranijih osoba da predviđaju kako će sve šira primjena interneta i napredne informatičke tehnologije utjecati na razvoj svijeta. Autori tvrde da će te promjene biti brze i dramatične, te da će sljedeća generacija živjeti sasvim drukčije od onoga kako mi živimo danas.

Eric Schmidt i Jared Cohen tvrde da će cijeli svijet i njegovih osam milijardi stanovnika u potpunosti biti umreženi mnogo brže nego što to itko očekuje a da će to umrežavanje sasvim promijeniti naš svakodnevni život apsolutno u svim njegovim aspektima. Obojica su jako optimistična kada govore o budućnosti, uvjerenja su da će novi svijet biti mnogo bolji od ovog današnjeg, te da će nova tehnologija donijeti ljudima izuzetno mnogo dobroga, ali i jednu nevolju.

Ova knjiga otkriva što će se zbivati pojedincima, državama, medijima, terorističkim grupama, korporacijama. Običan građanin postat će mnogo moćniji, ali će u tom novom svijetu u nekim sferama dosta i izgubiti, posebno, ako neće paziti, kada je privatnost u pitanju.

***

Eric Schmidt izvršni je predsjednik upravnog odbora tvrtke "Google", u koju je došao 2001. godine. Od 2001. do 2011. imao je ulogu izvršnog direktora, nadgledajući tehničku i poslovnu strategiju tvrtke zajedno s njenim osnivačima Sergeyem Brinom i Larryjem Pageom. Schmidt se pojavio u informatičkom svijetu vrlo mlad, bio je čim je završio studij izvanredno nadareni tvorac softwarea i poduzetnik. Prije nego što je došao u "Google" Schmidt bio je predsjednik uprave i izvršni direktor u tvrtki "Novell", tehnički direktor u kompaniji "Sun Microsystems, Inc." te član istraživačkog tima u Xerox Palo Alto Research Centeru (PARC), "Bell Laboratoriesu" i "Zilogu". Član je Predsjedničkog savjetničkog vijeća za znanost i tehnologiju, Vijeća premijera za znanost i tehnologiju u Britaniji i doživotni član Vijeća za vanjske odnose (CFR). Godine 2006. bio je izabran u Nacionalnu akademiju inženjerstva, a 2007. postao članom Američke akademije znanosti i umjetnosti. Osim toga predsjednik je upravnog odbora Zaklade za novu Ameriku, a od 2008. upravitelj je Instituta za napredne studije u Princetonu u saveznoj državi New Jersey. Živi u Kaliforniji.

Njegov mlađi kolega i suautor Jared Cohen osnivač je i direktor "Google Ideasa", odjela kompanije koji se bavi razvijanjem novih ideja i projekata. Kao student dobio je prestižnu stipendiju Rhodes, kakva se dodjeljuje samo izuzetno nadarenom mladim ljudima, napisao dvije knjige, “Djeca džihada” i “Stotinu dana tišine”, a pisao je za Foreign Affairs, Policy Review, SAIS Review, Hoover Digest, The Washington Post i The International Herald Tribune. Od 2006. do 2010. bio je član Odjela za planiranje politike američkog državnog tajnika te bliski savjetnik Condoleezze Rice i Hillary Clinton, a sada je viši član uprave Vijeća za vanjske odnose. Također je član Savjetodavnog odbora direktora Nacionalnog centra za antiterorističko djelovanje. Živi u New Yorku sa suprugom.
     

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –