Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Noah Gordon

Šaman

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Divina Marion
  • 04/2014.
  • , meki uvez
  • ISBN 9789531415606
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Robert J. Cole, legendarni liječnik i junak "Iscjelitelja", ostavio je za sobom trajnu ostavštinu. Od 11. stoljeća naovamo najstariji sin u svakome naraštaju Coleovih dobiva ime Robert, srednje mu ime počinje slovom J., a nasljeđuje i razne sposobnosti, kao što je liječničko "šesto čulo".

"Šaman" čitatelja, pak, vodi u 19. stoljeće… U ovoj se knjizi susreće s dr. Robertom Judsonom Coleom koji iz rodne Škotske bježi u Novi svijet gdje kao liječnik najprije radi u Bostonu, a potom se kod indijanskoga plemena Sauka upoznaje s iscjeliteljskim moćima prirode. Ujedno prati i životni put njegova sina Roberta Judsona Colea – kojega prijatelji poznaju kao Šamana – i cijele obitelji upletene, zajedno s čitavom Amerikom, u sukob između Sjevera i Juga.

Kao djelo u kojemu se smjenjuju nježnost i odvažnost, no kojemu nikada ne manjka zanimljivosti, "Šaman" je obiteljska saga epskih razmjera, živopisan prikaz dvojice liječnika iz obitelji Cole i žena koje oni vole, brutalnoga ubojstva i nagloga razvoja medicine do kojega dolazi nakon mračnih stoljeća neznanja.

 

 

Noah Gordon, suvremeni je američki književnik. Njegov najveći hit, roman "Iscjelitelj", postao je velika uspješnica i uspješno se prodaje već više od trideset godina, a prema njemu je snimljen i istoimeni film. Na hrvatski su mu jezik prevedeni i romani: "Šaman", "Iscjelitelj iz Zaragoze", "Rabin", "Jeruzalemski dijamant" i "Vinogradar". Osvojio je zavidnu količinu nagrada između kojih je i James Fenimore Cooper nagradu za povijesnu fikciju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Šaman - Noah Gordon –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –