Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Culturenet.hr - MV ×

Vijest • 28.04.2017.

Irena Bratičević, Boris Perić i Kristina Gavran dobitnici književnih nagrada 'Judita', 'Davidias' i 'Slavić'

Dobitnici tradicionalnih godišnjih nagrada Dana hrvatske knjige 'Judita', 'Davidias' i 'Slavić' Društva hrvatskih književnika (DHK) su Irena Bratičević, Boris Perić i Kristina Gavran.
Vijest • 26.10.2016.

Na Danima Josipa i Ivana Kozarca nagrađeni Dubravka Oraić-Tolić, Luka Bekavac, Krešimir Bagić i Ljubica Biljan

U sklopu 22. dana Josipa i Ivana Kozarca, književno-znanstvene manifestacije koja se održava u spomen na vinkovačke književnike Josipa Kozarca (Vinkovci, 1858. - Koprivnica, 1906.) i Ivana Kozarca (Vinkovci, 1885. - 1910.), u petak su dodijeljene nagrade, a nagradu za životno djelo primila je akademkinja Dubravka Oraić-Tolić.
Vijest • 28.09.2016.

Dodjeljene Nagrade Josip Tabak za 2016. godinu - Gigi Gračan nagrada za životno djelo

Na godišnjoj skupštini Društva hrvatskih književnih prevodilaca dodjeljene su Nagrade Josip Tabak za 2016. godinu. Uglednoj novinarki i prevoditeljici s engleskog i njemačkog jezika Gigi Gračan dodjeljena je nagrada 'Josip Tabak' za životno djelo.
Vijest • 23.08.2016.

45. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole

U ponedjeljak 22. kolovoza u Dubrovniku je započeo dvotjedni 45. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole koji traje do 2. rujna i okuplja inozemne studente slavistike i kroatistike, sveučilišne nastavnike kojima je hrvatski jezik i književnost primarni znanstveni interes.
Vijest • 05.05.2016.

U 51. godini preminula animatorica i ilustratorica Magda Dulčić

U 51. godini preminula je slobodna umjetnica, animatorica, ilustratorica i autorica stripova Magda Dulčić, podrijetlom iz Staroga Grada na Hvaru. Sudjelovala je na svim važnijim izložbama stripa u Hrvatskoj te na brojnim samostalnim izložbama. Autorica je i desetak kratkih animiranih filmova i dobitnica nekoliko međunarodnih nagrada.
Vijest • 20.10.2014.

Pavao Pavličić dobitnik Nagrade Zvane Črnja za knjigu 'Narodno veselje'

Hrvatski akademik, književnik, prevoditelj i scenarist Pavao Pavličić dobitnik je ovogodišnje Nagrade Zvane Črnja za knjigu "Narodno veselje", objavljenu 2013. godine u izdanju Mozaik knjige, priopćeno je na ovogodišnjim 12. Danima eseja održanim u Puli.
Vijest • 21.07.2014.

Dani Teatra Gavran u Malom Lošinju

Ovoga će se ljeta po prvi puta održati dani Teatra Gavran u Malom Lošinju od 24. srpnja do 14. kolovoza. Četiri četvrtka za redom tijekom srpnja i kolovoza, Teatar Gavran će u tome gradu izvesti četiri svoje predstave nastale prema tekstovima autora Mire Gavrana.
Vijest • 21.07.2014.

Ljetno izdanje webzinea Komikaze

Izašlo je trideset i šesto, ljetno izdanje webzinea Komikaze, u kojemu se predstavljaju autori iz Kine, Perua, Argentine, Meksika, Čilea, Španjolske, Estonije, Francuske, SAD-a, Srbije i Hrvatske, a od 15. srpnja je online.