Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Culturenet.hr - MV ×

Vijest • 26.10.2016.

Na Danima Josipa i Ivana Kozarca nagrađeni Dubravka Oraić-Tolić, Luka Bekavac, Krešimir Bagić i Ljubica Biljan

U sklopu 22. dana Josipa i Ivana Kozarca, književno-znanstvene manifestacije koja se održava u spomen na vinkovačke književnike Josipa Kozarca (Vinkovci, 1858. - Koprivnica, 1906.) i Ivana Kozarca (Vinkovci, 1885. - 1910.), u petak su dodijeljene nagrade, a nagradu za životno djelo primila je akademkinja Dubravka Oraić-Tolić.
Vijest • 28.09.2016.

Dodjeljene Nagrade Josip Tabak za 2016. godinu - Gigi Gračan nagrada za životno djelo

Na godišnjoj skupštini Društva hrvatskih književnih prevodilaca dodjeljene su Nagrade Josip Tabak za 2016. godinu. Uglednoj novinarki i prevoditeljici s engleskog i njemačkog jezika Gigi Gračan dodjeljena je nagrada 'Josip Tabak' za životno djelo.
Vijest • 23.08.2016.

45. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole

U ponedjeljak 22. kolovoza u Dubrovniku je započeo dvotjedni 45. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole koji traje do 2. rujna i okuplja inozemne studente slavistike i kroatistike, sveučilišne nastavnike kojima je hrvatski jezik i književnost primarni znanstveni interes.
Vijest • 05.05.2016.

U 51. godini preminula animatorica i ilustratorica Magda Dulčić

U 51. godini preminula je slobodna umjetnica, animatorica, ilustratorica i autorica stripova Magda Dulčić, podrijetlom iz Staroga Grada na Hvaru. Sudjelovala je na svim važnijim izložbama stripa u Hrvatskoj te na brojnim samostalnim izložbama. Autorica je i desetak kratkih animiranih filmova i dobitnica nekoliko međunarodnih nagrada.
Vijest • 12.04.2016.

Ivica Prtenjača dobitnik ovogodišnje BOOKtige

Ivica Prtenjača dobitnik je ovogodišnje Nagrade BOOKtiga, posebnog priznanja koje se od 2010. godine dodjeljuje najčitanijem živućem domaćem autoru u svim istarskim narodnim knjižnicama. Prtenjača je nagradu zaslužio temeljem uspjeha romana 'Brdo', dobitnika nagrade V.B.Z.- a i TISAKmedije za najbolji roman 2014. godine.
Vijest • 21.07.2014.

Dani Teatra Gavran u Malom Lošinju

Ovoga će se ljeta po prvi puta održati dani Teatra Gavran u Malom Lošinju od 24. srpnja do 14. kolovoza. Četiri četvrtka za redom tijekom srpnja i kolovoza, Teatar Gavran će u tome gradu izvesti četiri svoje predstave nastale prema tekstovima autora Mire Gavrana.
Vijest • 21.07.2014.

Ljetno izdanje webzinea Komikaze

Izašlo je trideset i šesto, ljetno izdanje webzinea Komikaze, u kojemu se predstavljaju autori iz Kine, Perua, Argentine, Meksika, Čilea, Španjolske, Estonije, Francuske, SAD-a, Srbije i Hrvatske, a od 15. srpnja je online.
Vijest • 16.05.2014.

Festival stripa Crtani romani šou, od 16. do 18. svibnja, u Domu HDLU-a

Ovogodišnji Festival stripa Crtani romani šou ugošćuje u Domu HDLU-a zvijezde inozemnog i domaćeg stripa. Postavljene su dvije izložbe - originalnih radova maestra Galliena Ferrija, vizualnog oca 'Zagora' i 'Made in Cro' s recentnim radovima hrvatskih strip autora. Tijekom festivala u galeriji Bačva odvijat će se sajam stripova.