Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 24.09.2017.

Zagreb Reads Europe : Llŷr Gwyn Lewis i Asja Bakić

U sklopu programa Zagreb Reads Europe, u nedjelju 24. rujna u klubu Booksa će gostovati velški autor Llŷr Gwyn Lewis i spisateljica, pjesnikinja, prevoditeljica i blogerica Asja Bakić, oboje Novi glasovi Europe (New Voices Europe) za 2017. godinu.
Najava • 23.09.2017.

Dan otvorenih vrata Centra za kreativno pisanje

Povodom početka nove školske godine i selidbe u novi prostor Centar za kreativno pisanje poziva na 'Dan otvorenih vrata CeKaPea' na kojem ćete se upoznati s radom Centra, radionicama i voditeljima radionica kreativnog pisanja.
Najava • 22.09.2017.

Promocija knjige Predraga Fincija 'Korist filozofije'

Promocija knjige Predraga Fincija 'Korist filozofije' održat će se u petak 22. rujna u prostoru Izdanja Antibarbarus u Zagrebu. Finci u svojoj novoj knjizi polazi od jednog konkretnog događaja i najprije diskutira pitanja svjedočenja i različitih interpretacija događaja, a potom diskutira što je događaj kao filozofski (ontološki i metafizički) pojam.
Najava • 21.09.2017.

3. KVARTal : Šamija, Bajuk, Čegec

3. KVARTal, kvartovski pjesnički susret na kojem će gostovati pjesnici Ivan Šamija, Branko Čegec i Lidija Bajuk, održat će se u četvrtak 21. rujna u zagrebačkoj Knjižnici Vladimira Nazora. Uz čitanje poezije, pjesnici će razgovarati o utjecajima na pjesničko stvaranje i pozicioniranje pjesnika na književnoj sceni.
Vijest • 15.09.2017.

Radionica kreativnog pisanja 'Nađi se u prozi'

Radionica kreativnog pisanja 'Nađi se u prozi' pod vodstvom spisateljice, urednice i prevoditeljice Milene Benini održavat će se u prostoru Centra za kulturu Trešnjevka. Prijave su u tijeku, pozivaju se svi oni koji žele pisati ili već pišu.
Najava • 19.09.2017.

Što je pisac htio reći : Dino Bauk

Na književnoj tribini 'Što je pisac htio reći' u utorak 19. rujna gostuje odvjetnik, pisac i kolumnist Dino Bauk, nova je nada slovenske književnosti, čiji je prvijenac 'Kraj. Iznova' svojevrsno ljubavno pismo osamdesetima, ali s racionalnim odmakom. S autorom će razgovarati Andrija Škare.
Najava • 20.09.2017.

Književni maraton u Splitu

Povodom desete obljetnice djelovanja na kulturnoj sceni Udruga Kurs organizira književni maraton na kojem će sudjelovati Olja Savičević Ivančević, Jurica Pavičić, Renato Baretić, Edi Matić, Julia Franck, Lindita Arapi, Thomas Brussig, Ivana Sajko, Mirko Božić, Anna Best...