Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 23.02.2017.

Novozagrebačka tribina : Slobodan Šnajder

Novozagrebačka tribina u Knjižnici Vjekoslava Majera predstavit će Slobodana Šnajdera i njegov višenagrađivani roman 'Doba mjedi'. Tribina koju vodi Maja Hrgović, održat će se u četvrtak 23. veljače na adresi Meštrovićev trg 1g.
Najava • 22.02.2017.

Promocija romana Irene Lukšić 'Berlin – Pariz'

Novi roman književnice i urednice Irene Lukšić 'Berlin – Pariz' bit će predstavljen u srijedu 22. veljače u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autoricu Irenu Lukšić knjigu će predstaviti Jasmina Vojvodić, Tin Lemac i Josip Pandurić.
Najava • 22.02.2017.

Dani otvorenih vrata NSK 2017.

U povodu proslave Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu koji se uz 410 obljetnicu njezina osnutka obilježava 22. veljače, u četvrtak 23. i petak 24. veljače održat će se i manifestacija Dani otvorenih vrata NSK koja vam omogućuju zaviriti u prostor najveće hrvatske knjižnice... Za vrijeme trajanja Danâ otvorenih vrata zainteresiranoj javnosti omogućen je obilazak Knjižnice u skupinama...
Najava • 21.02.2017.

Razgovor povodom Dana materinskoga jezika : O zvuku i riječi

Povodom Međunarodnog dana materinskoga jezika Hrvatski P.E.N. centar organizira razgovor 'O zvuku i riječi' koji će se održati u utorak 21. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju Nikša Gligo, Ingrid Šafranek i Goran Čolakhodžić.
Najava • 18.02.2017.

Promocija romana 'Nećak' Siniše Matasovića

Promocija romana 'Nećak' mladog sisačkog književnika Siniše Matasovića, održat će se u subotu 18. veljače u prostoru Ogranka Matice hrvatske u Sisku. O romanu će govoriti Đurđica Vuković, Lada Žigo Španić i autor. U glazbenom dijelu programa nastupit će šansonjerski Duo List.
Najava • 16.02.2017.

Filmski četvrtak u HDA : Pod maskama

Program filmova 'Pod maskama' u Hrvatskome državnom arhivu prikazat će dio sačuvanih zapisa iz nacionalne zbirke Hrvatskoga filmskog arhiva koji se bave temom karnevala i maškara. Osvrt nakon projekcije održat će Tomislav Pletenac.
Najava • 16.02.2017.

Predstavljanje romana Ive Ušćumlić 'Omara'

Predstavljanje novog romana Ive Ušćumlić 'Omara' održat će se u četvrtak 16. veljače u Caffe baru Mr. Fogg u Zagrebu. O knjizi će govoriti književnica i kolumnistica Zrinka Pavlić, urednica Ivana Rogar i autorica romana Iva Ušćumlić.