Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 09.05.2018.

2. Mediteranski festival knjige u Splitu najavljuje velike popuste i gostovanje Joa Nesboa

Drugi po redu MFK – Mediteranski festival knjige, i ove će se godine održati u Splitu u ŠC Gripe i kavani Cukarin Gripe, i to od 9. do 13. svibnja. Riječ o jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji u Splitu, cijeloj dalmatinskoj regiji pa i šire.
Najava • 23.04.2018.

11. Festival dječje knjige Monte Librić u svijetu animacije

Jedanaesto izdanje Festivala dječje knjige Monte Librić održat će se od 23. do 29. travnja u pulskoj Zajednici Pula – Circolu. U sedam festivalskih dana publici će biti predstavljen bogat program, ali i velika ponuda recentnih naslova za djecu. Ovogodišnja festivalska tema 'Animiraj me!' bit će posvećen animiranim filmovima Zdenka Bašića.
Najava • 07.04.2018.

Peta obljetnica kampanje 'Čitaj mi!'

Petu obljetnicu kampanje 'Čitaj mi!' obilježit će brojne hrvatske knjižnice, dječji vrtići i udruge, a središnja proslava održat će se u subotu, 7. travnja u Gradskom kazalištu lutaka Split. U programu sudjeluju i djeci čitaju Joško Markić, Dragan Lisica Ana Babić Pezo, Ana i Lucija Zaninović, Stipe Božić i Vjekoslava Huljić.
Najava • 09.04.2018.

Predstavljanje knjige Efraima Zuroffa 'Operacija Posljednja prilika'

Fraktura i Festival tolerancije pozivaju vas na predstavljanje knjige Efraima Zuroffa 'Operacija Posljednja prilika - Potjera za nacističkim zločincima', koje će se održati u ponedjeljak 9. travnja u Velikoj dvorani kina Europa u Zagrebu. Uz autora o knjizi će govoriti Stjepan Mesić i Seid Serdarević.
Najava • 05.04.2018.

Književna Bookvica : Ivica Đikić

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica, koje će se održati u četvrtak, 5. travnja u splitskom klubu Quasimodo, gostuje novinar i pisac Ivica Đikić. Tribinu vodi Tanja Mravak.
Najava • 27.03.2018.

Svjetski dan kazališta: Miroslav Krleža - fragmenti

Povodom obilježavanja Svjetskog dana kazališta održat će se program Miroslav Krleža - fragmenti. U programu sudjeluju: Perica Martinović, Goran Grgić, Sara Renar, Nikša Marinović, Hrvojka Begović, Luka Bulović, Selma Mehić, Tonko Maroević, Irena Šekez Sestrić i Goran Matović, autor događanja.
Najava • 27.03.2018.

Predstavljanje knjige Veljka Đorđevića 'Ožiljci života'

Predstavljanje nove knjige Veljka Đorđevića 'Ožiljci života' održat će se u utorak 27. ožujka u Novinarskom domu u Zagrebu. Knjigu će uz autora predstaviti Marijana Braš, Borivoj Radaković, Drago Glamuzina i Koraljka Penavin. Ulomke iz knjige kazuju Natalija Đorđević i Đorđe Kukuljica. Voditelj je Vojo Šiljak.