Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 27.03.2017.

Nagradni natječaj Ja sam pisac 2017.

Povodom manifestacije Noć knjige 2017. nakladnička kuća Znanje organizira literarni natječaj za učenike srednjih škola pod nazivom 'Ja sam pisac'. Pravo sudjelovanja imaju svi učenici srednjih škola grada Zagreba koje se prijave i uključe u Natječaj. Priče se zaprimaju zaključno do 10. travnja 2017.
Najava • 28.03.2017.

Poezija u dvorištu : Sanja Baković

Gošća Poezije u dvorištu koja će se održati u utorak 28. ožujka u zagrebačkom Caféu u dvorištu je – pjesnikinja Sanja Baković. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 26.03.2017.

Književnost u Močvari : Bojanić, Čolakhodžić i Gašpar

U sklopu programa Književnost u Močvari - Rani radovi u nedjelju 26. ožujka gostuju Lana Bojanić, Goran Čolakhodžić i Mihaela Gašpar. Autori/ce će čitati svoje radove, a usput će kroz razgovor s voditeljem komentirati mlađu književnu scenu, te književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost.
Najava • 29.03.2017.

Promocija knjige 'Kvalitetne TV serije' Sanje Kovačević

Promocija knjige 'Kvalitetne TV serije' Sanje Kovačević održat će se u srijedu 29. ožujka u Kulturno informativnom centru (KIC) u Zagrebu. Na promociji će, uz autoricu, govoriti profesor i recenzent knjige Hrvoje Turković, Dario Vince, predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata i Zrinka Pavlić, kritičarka te urednik Kruno Lokotar.
Najava • 30.03.2017.

Promocija knjige 'Biciklistički vodič' Lidije Vrečar Mišćin i Roberta Rige

Priručnik 'Biciklistički vodič : Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem' prvi put na jednom mjestu donosi sve bitne informacije s iscrtanim biciklističkim rutama diljem Panonske Hrvatske. Promocija priručnika održat će se u četvrtak 30. ožujka u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.
Najava • 23.03.2017.

Europea u Dvorištu predstavlja nizozemsku književnicu Marente de Moor

Europea u Dvorištu predstavlja hvaljenu i nagrađivanu nizozemsku književnicu Marente de Moor i njezin roman 'Nizozemska djeva'. Tema razgovora bit će Era barbarstva, a o tome će razgovarati i knjigu pobliže predstaviti: Marente de Moor, Gioia-Ana Ulrich Knežević i Toni Bandov. Razgovor moderira Ivana Bodrožić.
Najava • 22.03.2017.

Predstavljanje knjige Silvije Pisk 'Pustinjaci podno Garić planine'

Predstavljanje knjige autorice Silvije Pisk 'Pustinjaci podno Garić planine' održat će se u srijedu 22. ožujka s početkom u 17 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. O knjizi će govoriti Zrinka Nikolić Jakus, Tajana Pleše, Neven Budak i Borislav Grgin.