Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 19.01.2017.

Tribina 'Čitaj mi' s Norom Verde

Prva ovogodišnja tribina 'Čitaj mi' Centra za kreativno pisanje održat će se u četvrtak 19. siječnja u Express baru u Zagrebu, a predstavit će Noru Verde, autoricu dviju zbirki priča i jednog romana te brojnih novinskih članaka. Tribinu vodi Vedrana Bibić.
Najava • 11.01.2017.

Cruising sa Srđanom Sandićem : Barbara Matejčić

Razgovor i druženje s Barbarom Matejčić održat će se u srijedu 11. siječnja u zagrebačkom Multimedijalnom institutu. O njezinoj hvaljenoj knjizi 'Kako ste?', procesima i temama koji je 'okupiraju' u zadnje vrijeme, s autoricom će razgovarati Srđan Sandić.
Vijest • 06.01.2017.

Poziv za predlaganje kandidata za nagrade na području historiografije za 2016. godinu

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu, krovne udruge hrvatskih povjesničara i povjesničarki, poziva na predlaganje kandidata za nagrade na području historiografije za 2016. godinu. Prijava/prijedlog se podnosi u razdoblju od 1. do 31. siječnja 2017.
Vijest • 05.01.2017.

Najčitanije knjige i autori u hrvatskim knjižnicama 2015. godine

Prema podacima o knjigama (piscima, prevoditeljima, ilustratorima) koje su se najviše posuđivale u knjižnicama tijekom 2015. godine, najčitanije su knjige popularne dječje autorice Sanje Pilić, zatim Pavla Pavličića, Sanje Polak, Mire Gavrana i Božidara Prosenjaka. Među najčitanijim naslovima su i 'Brdo' Ivice Prtenjače te 'Veličanstveni Poskokovi' Ante Tomića.
Najava • 12.01.2017.

G • točka: Grad u Gavelli : Đikić, Kvesić, Renar

Siječanjsko izdanje G • točke održat će se u četvrtak 12. siječnja u foajeu kazališta Gavella, a ugostiti će umjetnike koji su svojim radom obilježili prethodnu godinu: Ivicu Đikića, Peru Kvesića i Saru Renar. O životu, umjetnosti i smrti, uz pokoji glazbeni i filmski intermezzo, s gostima razgovaraju Ivan Jozić, Nenad Puhovski i Vladimir Šagadin.
Najava • 21.12.2016.

Promocija knjiga Daniele Uzelac 'Put boginje – Buđenje boginje'

Promocija knjiga Daniele Uzelac 'Put boginje – Buđenje boginje' održat će se u srijedu 21. prosinca u Knjižari i galeriji Adamić u Opatiji. Knjiga 'Put boginje – Buđenje boginje' izbor je postova bloga i Facebook stranice istoimenog naziva koje autorica uređuje od 2013. godine.
Najava • 20.12.2016.

Riječko predstavljanje romana Davora Mandića 'Đavolja simfonija'

Predstavljanje romana Davora Mandića 'Đavolja simfonija' održat će se u utorak 20. prosinca u Antikvarijat Ex libris u Rijeci. Roman će predstaviti Zoran Žmirić, Marina Vujčić, Davor Mandić... uz podršku akustičnog dua MišAndroid.