Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 07.04.2017.

Pletilje priča – Pisci u teatru

Književna večer pod nazivom Pletilje priča održat će se u petak, 7. travnja u zagrebačkom Kazalištu Mala scena a nastupaju književnice: Ana Đokić, Rosie Kugli, Dorotea Vučić i Sanja Vučković. Voditelji programa su Želimir Periš i Zoran Pongrašić.
Najava • 31.03.2017.

Književni petak : Marx je bio u pravu? (kriza kapitalizma u 21. stoljeću)

Na tribini Književni petak, o aktualnosti Marxa i marksizma razgovaraju Katarina Peović Vuković i Damir Pilić, autori dviju recentno objavljenih knjiga koje obrađuju problematiku Marxovog mišljenja i marksizma. U razgovoru još sudjeluju Zvonko Šundov i Toni Prug, dvojica znanstvenih radnika čija se djelatnost odvija u svijetu Marxovih analiza.
Najava • 30.03.2017.

Promocija romana 'Majstor i ja' turske književnice Eif Shafak

Promocija romana 'Majstor i ja' nagrađivane turske književnice Eif Shafak održat će se u četvrtak 30. ožujka u Kulturno-informativnom centru Hrvatsko-turske udruge prijateljstva u Zagrebu.
Najava • 30.03.2017.

Splitska Bookvica : O vjeri u dijalog između sekularnog i religijskog

Književni program Bookvica predstavlja knjigu 'Vjera u dijalog: Sekularno i religijsko'. U razgovoru sudjeluju urednici knjige Nebojša Zelič i Zoran Grozdanov, bosanski franjevac fra Drago Bojić te novinari Viktor Ivančić i Predrag Lucić.
Vijest • 28.03.2017.

Morana Čale dobitnica godišnje Nagrade Višnja Machiedo 2016.

Nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u 2016. godini dobila je istaknuta povjesničarka književnosti, talijanistica i prevoditeljica Morana Čale za knjigu 'O duši i tijelu teksta: Polić Kamov, Krleža, Marinković', u izdanju Disputa.
Najava • 30.03.2017.

Promocija knjige 'Biciklistički vodič' Lidije Vrečar Mišćin i Roberta Rige

Priručnik 'Biciklistički vodič : Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem' prvi put na jednom mjestu donosi sve bitne informacije s iscrtanim biciklističkim rutama diljem Panonske Hrvatske. Promocija priručnika održat će se u četvrtak 30. ožujka u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.
Najava • 25.03.2017.

Stihovnica Siska : Dijana Ćurković

Stihovnica Siska koja je na rasporedu u subotu 25. ožujka predstavlja osebujnu mladu pjesnikinju, jezikoslovku i urednicu Dijanu Ćurković. Dijana će predstaviti svoju nedavno objavljenu zbirku pjesama 'Stihovi dna'. U drugom dijelu večeri poeziju čitaju svi ostali zainteresirani pjesnici.