Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 26.05.2017.

Predstavljanje knjige 'Dizajniranje istraživanja u biomedicinskim znanostima'

Predstavljanje knjige 'Dizajniranje istraživanja u biomedicinskim znanostima' (autori: Graeme D. Ruxton i Nick Colegrave; urednica hrvatskog izdanja: Nataša Jovanov Milošević) održat će se u petak 26. svibnja u Velikoj dvorani 'Miroslav Čačković' na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Najava • 26.05.2017.

Promocija autobiografije 'Opseg otpora' Nede Mirande Blažević-Krietzman

Promocija autobiografije 'Opseg otpora' književnice, slikarice, kiparice i fotografkinje Nede Mirande Blažević-Krietzman održat će se na Zagreb Book Festivalu u petak 26. svibnja na Ljetnoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt. Uz autoricu o knjizi će govoriti Dunja Detoni Dujmić i Seid Serdarević.
Najava • 25.05.2017.

Tribina PiČi s Ivanom Rogar

Što piše, kako to i zašto radi jedna od najperspektivnijih autorica mlađe generacije i ovogodišnja dobitnica Kamova Ivana Rogar saznajte u četvrtak, 25. svibnja na tribini Piči u knjižnici Vladimira Nazora u Zagrebu. Drugi dio tribine rezerviran je za posjetitelje, sve skupa moderira Sanja Vučković.
Vijest • 23.05.2017.

Davor Ivankovac dobitnik nagrade Lapis Histriae 2017

Na 12. Međunarodni književni natječaj za kratku priču Lapis Histriae 2017 s temom LAŽ pristiglo je ove godine 98 priča na hrvatskom, srpskom, bosanskom, slovenskom i talijanskom jeziku. Žiri književnog natječaja Lapis Histriae 2017 odlučio je da nagradu dobije Davor Ivankovac za priču 'Ponedjeljak'.
Najava • 25.05.2017.

S građanima i građankama o Zagorki i Centru za ženske studije

Razgledajući stalni postav Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke posjetitelji će uz stručno vodstvo saznati manje poznate činjenice o životu i djelovanju Marije Jurić Zagorke. Zainteresirani/e će moći čitati knjige, časopise i brošure na hrvatskom i stranim jezicima te saznati o drugim aktivnostima Centra za ženske studije.
Vijest • 19.05.2017.

ZVONA i NARI - natječaj za najbolju poeziju, kratku prozu i književnu kritiku

ZVONA i NARI - udruga za proizvodnju kulture iz Ližnjana objavljuje natječaj za nagrade: 'Pjesničko zvono' – nagradu za najbolju pjesmu, 'Kritičko i' – nagradu za najbolju književnu kritiku i 'Prozni nar' – nagradu za najbolju priču. Natječaj je otvoren od 17. svibnja 2017. godine do 18. veljače 2018. godine.
Vijest • 18.05.2017.

Đurđici Stuhlreiter nagrada 'Anto Gardaš' za najbolji dječji roman ili zbirku priča u 2016. godini

Na natječaj 11. hrvatske književne nagrade 'Anto Gardaš' za najbolji dječji roman ili zbirku priča u 2016. godini prispjele su trideset i četiri knjige. Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je nagradu dodijeliti Đurđici Stuhlreiter za knjigu 'Gašpar i prijatelji'. Svečana dodjela nagrade održat će se u utorak 23. svibnja u Knjižari Nova u Osijeku.