Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 17.03.2017.

2. Hrvatski festival pripovijedanja u Slavonskom Brodu

Od 17. do 19. ožujka u Slavonskom Brodu će se održati 2. Hrvatski festival pripovijedanja kojim će se Hrvatska i ove godine pridružiti globalnoj proslavi umijeća pripovijedanja bajki i priča i tako obilježiti Svjetski dan pripovijedanja (20. ožujka). Tijekom Festivala će se održati stručna predavanja, radionice, programi pripovijedanja za djecu i odrasle...
Najava • 16.03.2017.

Tribina Sinestezije : Irena Matijašević, Marina Šur Puhlovski i Olja Knežević

Na tribini pod nazivom Crno pismo u Hrvatskom društvu pisaca gostuje Irena Matijašević. U razgovoru u kojem će sudjelovati i Marina Šur Puhlovski i Olja Knežević, bit će riječi o temi traume, nesanice, o prekrajanju povijesnih narativa, odnosno o povezanosti povijesnog narativa, sjećanja i traume, o ljubavi i samoispitivanju.
Najava • 14.03.2017.

Predstavljanje romana 'Svitanja u Jeninu' Susan Abulhawe

Predstavljanje romana 'Svitanja u Jeninu' palestinske književnice Susan Abulhawe, održat će se 14. ožujka u zagrebačkom Vinyl baru. Knjigu će predstavititi Alis Marić, pokretačica biblioteke Čitaj knjigu, Ivana Glavaš Bakija, urednica Iris Illyrice i Hassan Haidar Diab, novinar.
Vijest • 10.03.2017.

Natječaj za književnu nagradu Tin Ujević 2017.

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević' koja se dodjeljuje se za novu zbirku pjesama a sastoji se od plakete, diplome i novčanog iznosa. Nakladnici i autori mogu sudjelovati na natječaju zbirkama koje su objavljene u vremenu od svibnja 2016. do svibnja 2017.
Najava • 15.03.2017.

Promocija kataloga 'Statističko-topografski upitnici za područje Banske Hrvatske i Vojne krajine iz 1850. i 1858. godine'

Promocija kataloga 'Statističko-topografski upitnici za područje Banske Hrvatske i Vojne krajine iz 1850. i 1858. godine', održat će se u srijedu 15. ožujka u prostorijama MDC-a u Zagrebu.
Vijest • 08.03.2017.

2. natječaj Kitica, za najbolju zbirku kitica za djecu i mlade

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca raspisuje 2. natječaj 'Kitica', za najbolju zbirku kitica za djecu i mlade. Natječaj je otvoren do 1. travnja 2017. Pobjednik natječaja dobiva tiskano izdanje rukopisa, statuu “KITICA” te kunsku nagradu u iznosu od 1000 kuna.
Najava • 10.03.2017.

Okrugli stol Vladan Desnica i Split

Okrugli stol Vladan Desnica i Split održat će se u petak 10. ožujka u Centru Studia Mediterranea Filozofskog fakulteta u Splitu. U raspravi sudjeluju Boris Bui, Aleksandar Jakir, Jagoda Kecman, Siniša Kekez, Petar Krolo, Nata Labus-Radas, Nebojša Lujanović, Edi Matić, Jurica Pavičić, Šime Pilić, Drago Roksandić, Tonći Šitin, Nada Vučičić i Denis Zorić.