Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 23.03.2017.

Miro Gavran gost Novozagrebačke tribine

Na Novozagrebačkoj tribini u Knjižnici Vjekoslava Majera, u četvrtak 23. ožujka gostuje Miro Gavran. Voditeljica tribine Maja Hrgović razgovarat će s autorom o njegovom najnovijem romanu 'Nekoliko ptica i jedno nebo', o mjuziklima Pacijent i Byron za koje je napisao libretto i premijerama Teatra Gavran. Ulomke iz romana čita glumac Robert Kurbaša.
Vijest • 23.03.2017.

Izložba 'Kad bi drveće hodalo' posvećena Grigoru Vitezu

U Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu otvorena je izložba 'Kad bi drveće hodalo' kojom se prvi put hrvatskoj javnosti prezentira bogata ostavština pjesnika Grigora Viteza, jednog od utemeljitelja suvremene hrvatske dječje književnosti. Izložba je nastala povodom 105. obljetnice rođenja i 50. obljetnice smrti Grigora Viteza.
Najava • 23.03.2017.

Europea u Dvorištu predstavlja nizozemsku književnicu Marente de Moor

Europea u Dvorištu predstavlja hvaljenu i nagrađivanu nizozemsku književnicu Marente de Moor i njezin roman 'Nizozemska djeva'. Tema razgovora bit će Era barbarstva, a o tome će razgovarati i knjigu pobliže predstaviti: Marente de Moor, Gioia-Ana Ulrich Knežević i Toni Bandov. Razgovor moderira Ivana Bodrožić.
Najava • 22.03.2017.

Predstavljanje 'Priča iz davnine' Ivane Brlić-Mažuranić, s ilustracijama Krste Hegedušića

Predstavljanje 'Priča iz davnine' Ivane Brlić-Mažuranić, s javnosti nepoznatim ilustracijama Krste Hegedušića, održat će se u srijedu 22. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Vinko Brešić, Branislav Glumac i Vedran Mlikota.
Najava • 22.03.2017.

Predstavljanje knjige Silvije Pisk 'Pustinjaci podno Garić planine'

Predstavljanje knjige autorice Silvije Pisk 'Pustinjaci podno Garić planine' održat će se u srijedu 22. ožujka s početkom u 17 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. O knjizi će govoriti Zrinka Nikolić Jakus, Tajana Pleše, Neven Budak i Borislav Grgin.
Najava • 17.03.2017.

Književni petak : Forsiranje glazbene monotonije

Na Književnom petku će se razgovarati o odnosu mainstream medija i domaće glazbene scene, a sudjeluju pisac, književni i glazbeni kritičar Andrija Škare te Mislav Miličević, novinar Radija 101, organizator koncerata, DJ i glazbeni kritičar. Urednik i voditelj tribine je Dubravko Jagatić.
Vijest • 15.03.2017.

Hrvatskom čitateljskom društvu Nagrada za inovativnu promociju čitanja u Europi 2017.

Nagrada za inovativnu promociju čitanja u Europi 2017. koju dodjeljuje najveća svjetska organizacija za promicanje pismenosti ILA - International Literacy Association, dodjeljena je Hrvatskom čitateljskom društvu za projekt Čitateljski program za roditelje zatvorenike u kaznionicama.