Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 16.11.2017.

Raspisan natječaj za Nagradu Albert Goldstein

Austrijski kulturni forum raspisuje godišnju Nagradu za promicanje suvremene austrijske književnosti Albert Goldstein kao jednokratnu i direktnu potporu za promicanje nakladništva, u iznosu od 2.500 eura za objavljivanje jednog suvremenog austrijskog naslova (proza ili poezija) u 2018. godini.
Najava • 21.11.2017.

Dani Marije Jurić Zagorke 2017: Feminizam i kultura straha

Manifestacija Dani Marije Jurić Zagorke održava se 11. put, u godini u kojoj obilježavamo 60. godina od smrti najčitanije hrvatske autorice i prve političke novinarke. U program koji uključuje predavanja, promocije, tajanstvenu potragu za ubojicom... održava se znanstveno-književni skup na temu 'Feminizam i kultura straha'.
Najava • 20.11.2017.

Predstavljanje knjige Tihomila Maštrovića 'Kroatološki ogledi'

Predstavljanje knjige Tihomila Maštrovića 'Kroatološki ogledi' održat će se u ponedjeljak 20. studenoga s početkom u 12 sati u Preporodnoj dvorani palače Narodnoga doma u Zagrebu. Uz autora, o knjizi će govoriti Zvonko Kusić, Mislav Ježić te Hrvojka Mihanović-Salopek.
Vijest • 16.11.2017.

URBANA metaFORA 2018. - natječaj za najbolju kratku priču na temu grada

Zagrebačka Knjižnica Vladimira Nazora raspisuje novi natječaj za najbolju kratku priču metaFORA2018. posvećenoj temi grada kao prostora, identiteta, umjetničkog eksperimenta. Pozivaju se pisci svih generacija na promišljanje grada, istraživanje gradskih tema i urbanih legendi!
Najava • 17.11.2017.

Dodjela Nagrade Janko Polić Kamov 2017.

Dodjela književne Nagrade Janko Polić Kamov održat će se na Kamovljev rođendan, u petak, 17. studenog u knjižari Ex libris u Rijeci. Ove su godine za Kamovljevu nagradu prijavljene 63 knjige od kojih je 5 ušlo u uži izbor. Za nagradu koja se dodjeljuuje za književnu izvrsnost, bore se Slađana Bukovac, Damir Karakaš, Kristian Novak, Zoran Roško i Martina Vidaić.
Najava • 15.11.2017.

Čitanje poezije povodom Dana pisaca u zatvoru

Povodom Dana pisaca u zatvoru, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se čitanje poezije. Čitaju: Tomica Bajsić, Lidija Bajuk, Ana Brnardić Oproiu, Fikret Cacan, Lana Derkač, Jasminka Domaš, Miroslav Kirin, Laura Marchig, Luka Mavretić, Miroslav Mićanović, Adrian Oproiu, Davor Šalat i drugi.
Najava • 10.11.2017.

Europea u dvorištu : Edina Szvoren

Prva ovosezonska gošća Europee u dvorištu suvremena je mađarska spisateljica i dobitnica Nagrade Europske unije za književnost 2015. godine Edina Szvoren. S autoricom će o aktualnoj temi – 'Definicija obitelji', razgovarati prevoditeljica knjige Xenia Detoni te moderatorica Ivana Bodrožić.