Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 20.12.2016.

Predstavljanje knjige 'Forenzična analiza DNA'

Predstavljanje knjige 'Forenzična analiza DNA' koju su uredili Dragan Primorac i Moses Schanfield, održat će se u utorak 20. prosinca u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu. Knjiga objedinjuje radove mnogobrojnih vrhunskih znanstvenika iz cijeloga svijeta donoseći najnovije spoznaje iz rastućeg područja forenzičnog testiranja DNA.
Najava • 19.12.2016.

Pjesnički dvoboj : Mario Kovač i Dean Inđić

Drugi ovosezonski Pjesnički dvoboj održat će se u ponedjeljak 19. prosinca u caffe baru Botaničar, s prvacima slam poezije, Marijom Kovačem i Pokojnim. Očekujte brutalnu večer, onakvu kakvu samo slameri prirediti mogu. Pjesnički dvoboj moderira Josipa Marenić.
Najava • 21.12.2016.

Promocija knjige Lidije Vukčević 'Poetika tijela'

Promocija najnovije knjige - zbirke eseja Lidije Vukčević 'Poetika tijela' održat će se u srijedu 21. prosinca u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Gostuju: Nadežda Čačinović, Miloš Đurđević, Dražen Katunarić i Tonko Maroević.
Vijest • 15.12.2016.

Objavljen novi broj časopisa Europski glasnik i Poezija

Bogatiji smo za dva nova časopisna izdanja, iz tiska je ovih dana izašao novi broj Europskog glasnika (br. 21/2016.) kao i novi broj časopisa Poezija (3-4/2016), u izdanju Hrvatskog društva pisaca.
Najava • 20.12.2016.

Poezija u dvorištu: Ivan Šamija

Gost ciklusa tribina Poezija u dvorištu, u utorak 20. prosinca u Caféu u dvorištu, bit će pjesnik Ivan Šamija. Program vode Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 15.12.2016.

Filmski četvrtak u HDA : Dobro došli profesore Baltazar

U susret 50. obljetnici simpatičnog profesora Baltazara i božićnim praznicima, Hrvatski državni arhiv poziva vas na projekcije izbora crtanih filmova iz prve sezone. Nakon projekcije filmova, filmski kritičar Željko Luketić održat će kratko predavanje o Zagrebačkoj školi crtanoga filma.
Najava • 14.12.2016.

Predstavljanje knjige '4 brave' Željke Horvat Čeč u Rijeci

Predstavljanje knjige '4 brave : (crtice sa sela, bez svinje)' autorice Željke Horvat Čeč održat će se u srijedu 14. prosinca u riječkom Klub Bačva. Knjigu će predstaviti Kruno Lokotar (urednik), Zoran Žmirić (kolega pisac) i Željka Horvat Čeč (autorica).