Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 14.02.2017.

Poezija u dvorištu : Ivana Bodrožić

Gošća tribine 'Poezija u dvorištu' koja će se održati u utorak 14. veljače u zagrebačkom Caféu u dvorištu, bit će pjesnikinja Ivana Bodrožić. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 14.02.2017.

Predstavljanje zbirke ljubavne poezije 'Glagoljicom ispisana ljubav'

U velikome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u utorak, 14. veljače bit će predstavljena zbirka ljubavne poezije 'Glagoljicom ispisana ljubav'. Cjelokupan prihod od prodaje knjiga namijenjen je nabavi aparata za zračenje za potrebe Odjela onkologije Opće bolnice Zadar.
Vijest • 10.02.2017.

Poziv na obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se 16. veljače 2017. Hrvatsko čitateljsko društvo predlaže vodič u kreiranju proslave Svjetskog dana čitanja naglas u domu, školi, uredu, javnim mjestima kako bi se i ove godine što više ljudi priključilo svjetskoj zajednici promicanja čitanja.
Vijest • 10.02.2017.

Obilježite Međunarodni dan darivanja knjiga

Pozivaju se građani da se tijekom cijele veljače pridruže u prikupljanju slikovnica i knjiga za djecu, te na taj način podrže akciju 'Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj! Akcija se održava povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga...
Najava • 13.02.2017.

Tragom prijevoda : Andrej E. Skubic i José Saramago

Tribina Tragom prijevoda održat će se u ponedjeljak 13. veljače a predstavit će naslove 'Samo dođi doma' Andreja E. Skubica i 'Kolebanje smrti' Joséa Saramaga. Sudjeluju prevoditelji Božidar Bagola Brezinščak i Dean Trdak. Tribinu moderira Anda Bukvić Pažin.
Najava • 07.02.2017.

Danski pisac Kristian Bang Foss gostuje u Zagrebu

Prva ovogodišnja Europea u dvorištu predstavlja danskog pisca Kristiana Banga Fossa, dobitnika Nagradu EU za književnost 2013. godine. O romanu 'Smrt vozi Audi' s autorom će razgovarati prevoditelji knjige Dora Maček i Mišo Grundler, dok će razgovor moderirati Ivana Bodrožić.
Najava • 08.02.2017.

Predstavljanje knjige Lade Vukić 'Specijalna potreba' u Zadru

Predstavljanje knjige Lade Vukić 'Specijalna potreba', dobitnice nagrade V.B.Z.-a i Tisak medije za najbolji roman 2016. godine, održat će se u srijedu 8. veljače u Studentskom klubu 'Božo Lerotić' u Zadru. O knjizi će govoriti Lada Vukić, Drago Glamuzina i Želimir Periš.