Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 20.06.2017.

Mađarski pjesnik Árpád Kollár u Booksi

U sklopu programa Zagreb Reads Europe, u utorak 20. lipnja u klubu Booksa će gostovati jedan od najcjenjenijih i najnagrađivanijih mađarskih pjesnika mlađe generacije, Árpád Kollár. S autorom će razgovarati Dinko Kreho.
Najava • 20.06.2017.

Gost Poezije u dvorištu pjesnik Otto Tolnai

U zagrebačkom Cafeu u dvorištu održat će se još jedna 'Poezija u dvorištu' na kojoj gostuje Otto Tolnai, mađarski pjesnik iz Novog Sada, esejist i dramski pisac. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 15.06.2017.

Promocija knjige 'Priče o jazzu i drugi zapisi' Saše Dracha

Promocija knjige 'Priče o jazzu i drugi zapisi' Saše Dracha održat će se u sklopu Design Districta Zagreb, u četvrtak 15. lipnja ispred Bookse, u Martićevoj ulici. Na promociji će uz autora sudjelovati Ivan Sršen i urednik knjige Darko Milošić. Predstavljanje knjige bit će začinjeno s malo jazz glazbe.
Vijest • 13.06.2017.

Rumeni Bužarovskoj književna nagrada Istarske županije 'Edo Budiša'

Rumena Bužarovska dobitnica je godišnje književne nagrade Istarske županije 'Edo Budiša' za 2017. godinu. Tako je odlučio prosudbeni žiri koji čine Vanesa Begić, Ivana Ujčić, Boris Koroman i Neven Ušumović dodijelivši nagradu za zbirku priča 'Moj muž'.
Najava • 17.06.2017.

Prozno-glazbena večer posvećena Ivani Brlić Mažuranić

Prozno-glazbena večer posvećena Ivani Brlić Mažuranić Priče iz blizine održat će se 17. lipnja u Spomeničkoj knjižnici i zbirki Mažuranić - Brlić - Ružić u Rijeci. Nastupaju: Gordana Lenić, Danila Linić, Vlasta Linić i Diana Rosandić Živković.
Najava • 12.06.2017.

Sajam knjige : Knjige u srcu grada

Nakladnička kuća Znanje organizira sajam knjige pod nazivom 'Knjige u srcu grada', koji će se održati od 12. do 18. lipnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Svaki dan od 8 do 21 sat posjetitelje će dočekati bogata ponuda od nekoliko tisuća naslova za velike i male čitatelje i veliki popusti na sve naslove.
Najava • 06.06.2017.

Marko Pogačar u Booksi

U sklopu Književnog budoara u klubu Booksa gostuje jedan od najcjenjenijih mladih pjesnika, Marko Pogačar. U prvom dijelu tribine Marko će pročitati nekoliko pjesama iz novog, još neobjavljenog rukopisa nakon čega će uslijediti razgovor s voditeljem tribine Ivanom Šamijom i publikom.