Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 17.03.2017.

Tribina 'Črna mati zemla' u ZKM-u

Na tribini će Kristian Novak zajedno s redateljicom predstave Dorom Ruždjak Podolski i autorom dramatizacije Tomislavom Zajecom govoriti o značenjima teksta, izazovima dramatizacije romana i režijskim opredjeljenjima koja proizvode autonomnu priču.
Najava • 17.03.2017.

2. Hrvatski festival pripovijedanja u Slavonskom Brodu

Od 17. do 19. ožujka u Slavonskom Brodu će se održati 2. Hrvatski festival pripovijedanja kojim će se Hrvatska i ove godine pridružiti globalnoj proslavi umijeća pripovijedanja bajki i priča i tako obilježiti Svjetski dan pripovijedanja (20. ožujka). Tijekom Festivala će se održati stručna predavanja, radionice, programi pripovijedanja za djecu i odrasle...
Najava • 16.03.2017.

Tribina Sinestezije : Irena Matijašević, Marina Šur Puhlovski i Olja Knežević

Na tribini pod nazivom Crno pismo u Hrvatskom društvu pisaca gostuje Irena Matijašević. U razgovoru u kojem će sudjelovati i Marina Šur Puhlovski i Olja Knežević, bit će riječi o temi traume, nesanice, o prekrajanju povijesnih narativa, odnosno o povezanosti povijesnog narativa, sjećanja i traume, o ljubavi i samoispitivanju.
Najava • 14.03.2017.

Predstavljanje romana 'Svitanja u Jeninu' Susan Abulhawe

Predstavljanje romana 'Svitanja u Jeninu' palestinske književnice Susan Abulhawe, održat će se 14. ožujka u zagrebačkom Vinyl baru. Knjigu će predstavititi Alis Marić, pokretačica biblioteke Čitaj knjigu, Ivana Glavaš Bakija, urednica Iris Illyrice i Hassan Haidar Diab, novinar.
Vijest • 10.03.2017.

Natječaj za književnu nagradu Tin Ujević 2017.

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević' koja se dodjeljuje se za novu zbirku pjesama a sastoji se od plakete, diplome i novčanog iznosa. Nakladnici i autori mogu sudjelovati na natječaju zbirkama koje su objavljene u vremenu od svibnja 2016. do svibnja 2017.
Vijest • 09.03.2017.

Dorta Jagić dobitnica 'Goranova vijenca', Moniki Herceg 'Goran' za mlade pjesnike

Ovogodišnja dobitnica 'Goranova vijenca', najuglednije naše pjesničke nagrade koja se dodjeljuje za ukupan prinos hrvatskoj poeziji, ugledna je pjesnikinja srednje generacije Dorta Jagić. Nagradu 'Goran' za mlade pjesnike dobila je Monika Herceg.
Najava • 10.03.2017.

Predstavljanje knjige Marije Lamot 'Zašivene riječi'

Predstavljanje knjige Marije Lamot 'Zašivene riječi' održat će se u petak 10. ožujka u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Na predstavljanju, uz autoricu, sudjeluju: Ivan Herceg, Božica Pažur i Darija Žilić. Stihove čitaju Dina Leško i Ivan Herceg.