Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 17.05.2017.

Tribina Sinestezije : Jasna Šamić i zbornik 'U mreži stih'

Tribina Sinestezije koja će se održati u srijedu 17. svibnja u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića, predstavit će zbornik 'U mreži stih' i književno stvaralaštvo Jasne Šamić. Voditeljica tribine je Darija Žilić.
Vijest • 17.05.2017.

Poziv za program 11. Vox Feminae Festivala

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za program 11. Vox Feminae Festivala.
Najava • 18.05.2017.

Predavanje Pisanje je rad: od pisaćeg stroja do digitalnog izdavaštva

Koristeći besplatne online alate, tijekom demo predavanja jedan rukopis prebacit će se u formate .epub i .mobi, uz naslovnicu, osnovne meta podatke i zatim lansirati kao e-knjiga, kao 'preorder' na platformama iBooks, Kobo i ostalim manjim online knjižarama koje podržavaju izdanja na hrvatskom jeziku.
Najava • 18.05.2017.

Promocija zbirke pjesama Slavka Remenarića 'Dnevnik putovanja, skice ostanka'

Promocija zbirke pjesama Slavka Remenarića 'Dnevnik putovanja, skice ostanka' održat će se u četvrtak 18. svibnja u zagrebačkom Klubu Sax Gosti su: Slavko Remenarić, glazbenica Mirela Priselac i glazbeni kritičar Hrvoje Horvat. Nakon razgovora o knjizi slijedi unplugged svirka.
Najava • 15.05.2017.

Forum Tomizza 2017 - u znaku teme LAŽ

Forum Tomizza 2017 (Trst, 17. 5. - Kopar 18. 5. - Umag 19. 5.) u znaku je teme LAŽ. Pisci, novinari, sociolozi kulture, likovni i glazbeni umjetnici svojim izlaganjima i nastupima tematizirat će novu medijsku, kulturnu i društvenu situaciju u kojoj se emocije i individualne 'istine' moćnika i njihovih promotora prijeteći izdižu iznad svih kriterija i modela utvrđivanja činjenica i objektivnih vrijednosnih...
Vijest • 03.05.2017.

Festival europske kratke priče raspisao novi Natječaj za kratku priču

Festival europske kratke priče i ove godine raspisuje natječaj za kratku priču. Festival će se održati u Zagrebu i Rijeci od 28. svibnja do 2. lipnja 2017. godine, a ovogodišnja tema natječaja je Različitost: slobodna tema. Natječaj je otvoren do 16. svibnja u ponoć.
Najava • 04.05.2017.

Festival priče Afrička bajka gostuje u Sarajevu

Festival priče Afrička bajka gostuje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine gdje će u dvodnevnom književno-glazbenom programu inspiriranom Afrikom, 4. i 5. svibnja građani Sarajeva biti u prilici upoznati hrvatske umjetnike čija je inspiracija upravo Afrika. Nakon Sarajeva, književni program posvećen Africi seli u Zagreb.