Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 31.10.2017.

80. tribina Paralelni svjetovi : Meditacije Marka Aurelija

80. tribina 'Paralelni svjetovi' pod nazivom 'Meditacije Marka Aurelija: vodič za dobar život', održat će se u utorak 31. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Gosti tribine, filozof David Pejić i urednica knjige Nataša Ozmec, razgovarat će o hrvatskome izdanju knjige 'Meditacije' filozofa i rimskoga cara Marka Aurelija.
Najava • 03.11.2017.

Zgodne žene spašavaju knjižaru Morpurgo u Splitu

Peto izdanje festivala 'Zgodne žene spašavaju stvar' donosi dva događanja, predstavljanje zbirke priča 'O ljubavi, batinama i revoluciji' autorice Nore Verde i umjetničku akciju 'Živa knjižara' koja se organizira ispred knjižare Morpurgo u Splitu kako bi se ukazalo na poguban odnos prema književnosti i kulturi u lokalnoj zajednici.
Najava • 03.11.2017.

Obilježavanje 112. rođendana Dragutina Tadijanovića u Slavonskom Brodu

U sklopu obilježavanja 112. rođendana Dragutina Tadijanovića u Slavonskom Brodu bit će dodijeljena pjesnička nagrada 'Dragutin Tadijanović' i studentske nagrade iz Fonda Dragutina Tadijanovića Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
Najava • 30.10.2017.

U krugovima: glumci izvode suvremene hrvatske pjesnike

U Hrvatskom društvu pisaca - vili Arko održat će se priredba 'U krugovima: glumci izvode suvremene hrvatske pjesnike'. Pjesme Monike Herceg i Tomice Bajsića izvode glumci Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život: Suzana Bliznac i Vojin Perić.
Vijest • 27.10.2017.

Pet romana u finalu Nagrade Janko Polić Kamov 2017.

Hrvatsko društvo pisaca objavilo je pet finalista Nagrade Janko Polić Kamov koja se dodjeljuje za književna izvrsnost ili inovativnost u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu. Dodjela Nagrade Kamov održat će se 17. studenoga u Rijeci, na Kamovljev rođendan.
Najava • 27.10.2017.

Književni petak - Knjiga nad knjigama: enciklopedija

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je enciklopedistici pa tako i Književni petak na kojem će urednik i voditelj Antun Vujić, glavni ravnatelj Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, razgovarati s Mladenom Klemenčićem, dugogodišnjim urednikom Zavoda i Nikolom Petkovićem, predsjednikom Društva hrvatskih pisaca.
Najava • 27.10.2017.

9. zagrebački prevodilački susret

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca poziva sve zainteresirane na 9. zagrebački prevodilački susret koji će se održati na temu 'Znanje o književnom prevođenju - Unapređivanje traduktološkog diskursa'. Izlaganja će održati istaknuti članovi društva i gosti.