Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 28.02.2018.

Promocija slikovnice 'Jura i kuckalo protiv dosade'

Promocija slikovnice 'Jura i kuckalo protiv dosade' održat će se u srijedu, 28. veljače u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. O slikovnici će govoriti pisac Roman Simić, ilustrator Manuel Šumberac i njihova urednica Ivana Žderić.
Najava • 27.02.2018.

Predstavljanje knjige za djecu 'Svaka je mrvica važna' Marice Milčec

Predstavljanje knjige 'Svaka je mrvica važna : 120 priča za djecu' Marice Milčec održat će se u utorak 27. veljače u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu. O knjizi će govoriti direktorica školskog programa Školske knjige Matilda Bulić, ilustratorica Branka Hollingsworth Nara, recenzentica Željka Horvat-Vukelja, urednica Snježana Marić i autorica.
Najava • 26.02.2018.

Tribina Tragom prijevoda: Dubravko Torjanac i Sanja Lovrenčić

Tribina Tragom prijevoda predstavit će dvoje svestranih prevoditelja i njihove recentne radove između kojih se proteže ni manje ni više nego pet stoljeća njemačke i svjetske književnosti. Dubravko Torjanac govorit će o poetskoj i filozofskoj alegoriji 'Brod luđaka', a Sanja Lovrenčić o knjizi 'Berlinsko djetinjstvo oko 1900.'
Najava • 26.02.2018.

Predstavljanje knjige 'Putovanje patuljka Putuljka'

Predstavljanje knjige 'Putovanje patuljka Putuljka' održat će se u ponedjeljak 26. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O Putuljku koji putuje Europom i upoznaje djecu s drugim kulturama i narodima govorit će Matea Galinec, Adrijana Višnjić Jevtić, Anda Bukvić Pažin i Irena Orlović.
Najava • 26.02.2018.

Kerempuhovanje predstavlja knjigu Duška Ljuštine 'Rasprodano'

Predstavljanje knjige Duška Ljuštine 'Rasprodano : Od Glibodola do Hollywooda' održat će se u sklopu kazališno scenskog programa Kerempuhovanje, u režiji Krešimira Dolenčića, a posvećeno je ravnatelju Dušku Ljuštini povodom 50 godina njegovog uspješnog djelovanja u Zagrebu.
Najava • 22.02.2018.

Splitska Bookvica predstavlja Senka Karuzu

U književnom programu Bookvica gostuje Senko Karuza. Književnik s Visa, iz Komiže, iz Mole Trovne, onaj koji svako druženje učini pozornicom smijeha i plača, koji ispuni svaku prostoriju beskrajno duhovitim sobom, pričat će o svojoj posljednjoj knjizi 'Prsa o prsa'.
Najava • 20.02.2018.

Predstavljanje dnevnika Divne Zečević 'Život kao voda hlapi'

Predstavljanje dnevnika Divne Zečević "Život kao voda hlapi" održat će se u utorak, 20. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O tome zašto nam je ovaj dnevnik relevantan i danas i što se iz njega sve može iščitati govorit će Matija Janeš, Renata Jambrešić Kirin, Anda Bukvić Pažin, Maša Grdešić te urednica Marija Ott Franolić.