Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 15.12.2016.

Predstavljanje knjige 'Neurokemija ponašanja s osnovama psihofarmakologije' Dalibora Karlovića

Predstavljanje udžbenika 'Neurokemija ponašanja s osnovama psihofarmakologije' autora Dalibora Karlovića održat će se u četvrtak 15. prosinca u Multimedijalnom centru KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu. Knjigu će predstaviti: Mario Zovak, Željko Tanjić, Arijana Lovrenčić Huzjan, Ana Matošić, Nada Vrkić, Dalibor Karlović i Anđa Raič.
Najava • 15.12.2016.

12. Revija malih književnosti : Benelux

Ovogodišnja 12. Revija malih književnosti posvećena je autorima iz Belgije, Nizozemske i Luksemburga a predstavit će šestoro autora koji do sad nisu bili poznati hrvatskim čitateljima. Revija malih književnosti održat će se u četvrtak 15. prosinca u zagrebačkom klubu Booksa.
Najava • 13.12.2016.

Skup u povodu 70. obljetnice rođenja Daše Drndić

Skup u povodu 70. obljetnice rođenja Daše Drndić održat će se u utorak 13. prosinca u organizaciji i prostoru Hrvatskog društva pisaca. Na skupu sudjeluju: Velimir Visković, Andrea Zlatar, Dubravka Bogutovac, Nadežda Čačinović, Jagna Pogačnik, Biljana Romić, Gordana Crnković, Seid Serdarević i dr.
Najava • 15.12.2016.

Interdisciplinarni simpozij: Posthumano stanje i perspektive umjetnosti: Životinja–Čovjek–Stroj

Interdisciplinarni simpozij 'Posthumano stanje i perspektive umjetnosti: Životinja–Čovjek–Stroj' održat će se 15. i 16. prosinca u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Simpozij ima zadatak propitati nove teorijske putove u razumijevanju naše tehno-kulture s kojom se otvaraju mogućnosti konstrukcije novih svjetova imaginacije.
Najava • 20.12.2016.

Promocija tri fotografske monografije: Slovenc, Miletić, Mrđenović

Promocija tri fotografske monografije u novopokrenutoj specijaliziranoj ediciji F11 Ureda za fotografiju, održat će se u utorak 20. prosinca u prostorijama KIC-a u Zagrebu. Na promociji će uz autore Hanu Miletić, Hrvoja Slovenca i Bojana Mrđenovica sudjelovati Maša Bajc i Jasna Jakšić te Ivana Vučić i Sandra Križić Roban.
Najava • 08.12.2016.

Okrugli stol: Kreativno pisanje – iskustvo koje mijenja

U četvrtak, 8. prosinca na okruglom stolu 'Kreativno pisanje – iskustvo koje mijenja' predstavit će se desetogodišnji rad Centra za kreativno pisanje koji u Zagrebu i Rijeci nudi mnoštvo radionica pisanja. Centar će predstaviti Tomislav Zajec, Sanja Vučković, Ksenija Kušec i Denis Špičić.
Najava • 12.12.2016.

Predstavljanje knjige Zlatka Kramarića 'Nostalgija: Kratka povijest zaborava'

Predstavljanje knjige Zlatka Kramarića 'Nostalgija: Kratka povijest zaborava' održat će se u ponedjeljak 12. prosinca u Klubu knjižare Nova u Osijeku. O knjizi će govoriti Zlatko Kramarić, Kristina Peternai Andrić, Josip Vrbošić i Branko Čegec.