Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 09.09.2017.

Sirijska autorica knjiga za djecu Nadine Kaadan u Zagrebu

Nagrađivana sirijska autorica knjiga za djecu Nadine Kaadan predstavi će u Zagrebu višejezična izdanja svoje knjige-slikovnice Harun i Jasmin / Harun in jasmin / Harun und Jasmin. U organizaciji nakladnika Izvori, domaćoj će se publici predstaviti u subotu, 9. rujna u klubu Booksa. S Nadine Kaadin na predstavljanju će razgovarati Željka Mandić.
Vijest • 06.09.2017.

Izložba VOLI ME – NE VOLI ME gostuje na Cipru

Međunarodni umjetnički projekt VOLI ME / NE VOLI ME, iniciran u Hrvatskoj 2012. godine, gostuje na Cipru gdje se projektu priključilo devet ciparskih likovnih umjetnika. Otvorenje međunarodne izložbe posvećene ljubavi bit će u srijedu 20. rujna u Galeriji Apotheki, Geroskipu/Pafos.
Najava • 12.09.2017.

Međunarodni festival slikovnice OVCA U KUTIJI 2017.

Drugi međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održat će se u Pazinu od 12. do 15. rujna s gostujućim programima u Poreču, Novigradu, Puli, Kopru, Karojbi, Cerovlju i Lupoglavu. U okviru bogatog festivalskog programa najavljeni su književni susreti, likovne radionice, pripovjedna druženja, kazališna predstava, okrugli stol na temu čitanja, te svakodnevna predstavljanja knjiga.
Najava • 06.09.2017.

Srijeda na Festivalu svjetske književnosti 2017.

Program Festivala svjetske književnosti u srijedu, 6. rujna počinje predavanjem o suvremenoj njemačkoj nakladničkoj sceni koje će održati glavni urednik nakladničke kuće Hanser iz Münchena i pjesnik Michael Krüger. Festivalski program nastavlja se brojnim gostovanjima i predstavljanjima, te radionicama.
Najava • 05.09.2017.

Utorak na Festivalu svjetske književnosti 2017.

Na Festivalu svjetske književnosti u utorak 5. rujna gostuju Olja Savičević Ivančević, María Fasce, Milana Vuković Runjić, Aleš Šteger, Miroslav Mićanović i Michael Krüger. Uz gostovanja autora, održat će se predstavljanje časopisa Behar te filmska večer.
Vijest • 10.07.2017.

Natječaj za književnu nagradu Zvonko

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade/Klub prvih pisaca raspisuje natječaj za književnu nagradu Zvonko. Nagrada se dodjeljuje za najbolji prozni rukopis za djecu i mlade (do 70 kartica). Rukopise je moguće slati do 29. kolovoza 2017.
Najava • 06.07.2017.

Otvorenje izložbe o izložbi VOLI ME / NE VOLI ME Ane Đokić

Otvorenje izložbe o izložbi VOLI ME / NE VOLI ME Ane Đokić održat će se u četvrtak 6. srpnja u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu. Izložbu će otvoriti Isabella Mauro, Ana Đokić i Sanja Pribić. Izložbu možete razgledati do 6. rujna 2017.