Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 30.06.2009.

Marko Grčić dobitnik nagrade Fonda Miroslav Krleža

Ovogodišnji dobitnik nagrade Fonda Miroslav Krleža, koju dodjeljuje Društvo hrvatskih književnika je Marko Grčić za knjigu "Riječi, riječi, riječi" (Hrvatsko društvo pisaca i Jesenski&Turk, Zagreb 2008.). Nagrada će mu biti uručena u utorak, 7. srpnja 2009. u 12 sati u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu.
Najava • 30.06.2009.

Manifestacija 'S Tinom u Vrgorcu' 2009.

I ove će se godine u Vrgorcu, rodnom gradu jednog od najvećih hrvatskih pjesnika, Tina Ujevića, održati književno - kulturna manifestacija 'S Tinom u Vrgorcu'. Od 30. lipnja  do 5. srpnja 2009. u Vrgorcu će se u čast Tina Ujevića održavati koncerti, izložbe, predavanja, kazališne predstave, a nastupat će brojni pjesnici, glazbenici, književnici i umjetnici.
Najava • 30.06.2009.

Predstavljanje knjige 'Mnogopoštovanoj gospodi mravima'

Predstavljanje do sad neobjavljenih razgovora s Miroslavom Krležom iz pera Miloša Jevtića objedinjenih u knjizi  "Mnogopoštovanoj gospodi mravima", održat će se u predvorju Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu, u utorak, 30. lipnja 2009. godine u 20 sati. U predstavljanju sudjeluju: Miloš Jevtić, Miljenko Jergović, Nenad Rizvanović i Rade Šerbedžija.
Najava • 30.06.2009.

Predstavljanje knjige Željka Bosilja 'Dodir ljubavi'

Predstavljanje knjige pjesama i kratkih priča osječkog gluhoslijepog pjesnika Željka Bosilja "Dodir ljubavi" (Škosi “Dlan“, Osijek, 2008.) održat će se u utorak, 30. lipnja 2009. u 13 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu (Trg bana Jelačića 7/I). Sudjeluju: Robert Ugrina, Josip Cvenić, Sanja Tarczay i autor Željko Bosilj. Voditelj je Hrvoje Kovačević.
Najava • 30.06.2009.

Predstavljanje knjige 'Život riječi' Tomislava Ladana

Predstavljanje kapitalnog djela hrvatskog jezikoslovlja i  kulture, knjige "Život riječi" enciklopedista, književnika, poliglota i prevoditelja Tomislava Ladana, održat će se u utorak 30. lipnja 2009. u 11 sati u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža u Zagrebu. U promociji sudjeluju: Diana Matulić, August Kovačec, Stjepan Andrašić i Vlaho Bogišić.
Najava • 29.06.2009.

Promocija knjige 'Zašto čitati filozofe' Nadežde Čačinovič

Promocija knjige "Zašto čitati filozofe : u pedeset kratkih poglavlja" Nadežde Čačinovič održat će se u ponedjeljak, 29. lipnja 2009. u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, s početkom u 19,30 sati. O knjizi će, uz autoricu, govoriti recenzent Marijan Krivak te urednik Kristijan Vujičić. Dođite i provjerite zašto čitati Platona i Aristotela, Kanta, Schellinga, Hegela...
Vijest • 24.06.2009.

Četiri ponovljena izdanja romana Mire Gavrana

Mozaik knjiga je pred ljetne blagdane objavila četiri ponovljena izdanja četiriju romana književnika Mire Gavrana. Riječ je o osmom izdanju romana "Judita", šestom izdanju romana "Krstitelj", petom izdanju romana "Poncije Pilat" i petom izdanju romana "Kako smo lomili noge". Knjige Mire Gavrana do sada su imale 140 različitih izdanja u zemlji i inozemstvu...
Vijest • 24.06.2009.

Novo kapitalno djelo Viktora Žmegača 'Majstori europske glazbe'

U nakladi Matice hrvatske objavljeno je novo kapitalno djelo Viktora Žmegača "Majstori europske glazbe“, koje sustavno prikazuje razvoj novije europske glazbe od baroka do sredine 20. stoljeća, prateći njezine stilske odrednice u stvaralaštvu najvećih ličnosti poput Bacha, Mozarta, Beethovena, Shopena, Verdija, Čajkovskog, Mahlera, Stravinskoga i drugih majstora.