Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 11.11.2009.

Katsuhiko Tokunaga predstavlja knjigu 'Silver Wings / Srebrna Krila'

Algoritam vas poziva na Interliber na gostovanje najpoznatijeg air-to-air fotografa Katsuhiko Tokunage i predstavljanje monografije "Silver Wings / Srebrna Krila". Potpisivanje i druženje s autorima monografije Katsuhiko Tokunagom i Heinzom Bergerom održat će u srijedu 11. studenog 2009. od 12 sati.
Najava • 11.11.2009.

Događanja prvog dana sajma knjiga Interliber

Od događanja prvog dana sajma knjiga Interliber izdvajamo predstavljanje nove knjige akademika Ante Stamaća "Tragovi, otisci i lica", predstavljanje slikovnice "Kako živi Antuntun" ilustratora Tomislava Torjanca i proglašenje dobitnika nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman 2009.
Vijest • 10.11.2009.

Roman Mire Gavrana objavljen u Kini

Roman suvremenoga hrvatskog književnika Mire Gavrana "Kako smo lomili noge" objavljen je na kineskom jeziku u izdanju pekinške izdavačke kuće 'World Affairs Press'. Prevoditelj je Kewein Yan, a predgovore za to izdanje napisali su kineski književnik Chen Haosu i hrvatski veleposlanik u Kini Ante Simonić.
Najava • 10.11.2009.

Predstavljanje antologije 'Kajkavska lirika moslavine'

U utorak, 10. studenog 2009. u 19 sati u Palači Matice hrvatske u Zagrebu održat će se predstavljanje antologije "Kajkavska lirika moslavine", u izdanju Ogranka Matice hrvatske iz Kutine. Knjigu će predstaviti urednik Dražen Kovačević te Mijo Lončarić i Ðuro Vidmarović, uz dodatni glazbeni program.
Najava • 10.11.2009.

Bugarski pisci u Zagrebu

U okviru razmjene Hrvatskog društva pisaca u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u utorak, 10. studenog 2009. u 20 sati, predstavit će se bugarski pisci koji gostuju u Zagrebu: Radoslav Radev, Sava Vasilev i Božidar Bogdanov. Moderator je Ervin Jahić a prevoditeljica Ksenija Marković.
Najava • 06.11.2009.

Predstavljanje knjige 'Ledeno doba' Tanje Radović

Predstavljanje knjige drama "Ledeno doba" Tanje Radović, u izdanju Meandarmedie, održat će se u petak 6. studenog 2009. u 19:00 sati u Galeriji VN u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Tanja Radović, Sanja Nikčević, Branko Čegec. Ulomke iz knjige uprizorit će Studentsko kazalište "Ivan Goran Kovačić".
Najava • 06.11.2009.

Svečanost obilježavanja 80. obljetnice smrti književnika Iva Vojnovića

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira svečanost obilježavanja 80. obljetnice smrti hrvatskoga književnika Iva Vojnovića. Svečanost će se održati u petak, 6. studenoga 2009. godine, s početkom u 12:00 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
Najava • 06.11.2009.

Boris Veličanu vukovarskoj Ružičkinoj kući

U petak, 6. studenog 2009., u vukovarskoj Ružičkinoj kući gostuje Boris Veličan, autor popularnih putopisnih knjiga "Meni je svaki dan nedjelja" i "Odavde do tralala". Tom će prigodom biti prikazan i njegov film "Odavde do tralala", koji je bio u programu ovogodišnjeg Motovun film festivala. Ulaz slobodan!