Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 10.06.2009.

Ribookiranje : Predstavljanje časopisa 'Ulične svjetiljke'

U srijedu, 10. lipnja 2009. u 19 sati u riječkoj knjižari RIBOOK, održat će se predstavljanje časopisa za beskućnike - "Ulične svjetiljke". Časopis koji tematizira glavne probleme beskućništva i srodnih društvenih situacija, predstavit će glavni urednik Siniša Pucić, voditeljica riječkog prihvatilišta Vilma Mlinarić te volonter i suradnik časopisa Gojko Ručević.
Vijest • 09.06.2009.

Tri ljetna hita iz Novela medie

Izdavačka kuća Novela media ovih je dana objavila tri nova naslova "Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja", "Okus jabučnih koštica" i "Sipu", knjige koje ujedno predstavljaju tri književosti: englesku, njemačku i francusku, i koje će vam u nadolazećim dugim i toplim ljetnim danima omogućiti opuštanje i zabavu u društvu kvalitetnog, pitkog i i zabavnog štiva!
Najava • 10.06.2009.

Zadnji dan KIČME - riječkog sajma knjiga i festivala časopisa

Srijeda, 10. lipanj, zadnji je dan KIČME - riječkog sajma knjiga i festivala časopisa, koji se od 3. do 10. lipnja održavao na raznim lokacijama u Rijeci. Od programa izdvajamo predstavljanje knjige "Predator" Vladimira Arsenijevića, knjige "Korov je samo biljka na krivom mjestu" Stele Jelinčić te "Prodajem odličja, prvi vlasnik "Roberta Međurečana.
Najava • 10.06.2009.

Promocija knjige 'Češka kroz ključanicu'

U srijedu, 10. lipnja 2009., u 19 sati, u velikoj dvorani Češkog doma u Zagrebu, održat će se promocija knjige "Češka kroz ključanicu" autora Dubravka Dosegovića. Uz autora, na promociji će govoriti i urednici knjige Marijan Lipovac i Zvonimir Maštrović, a u umjetničkom dijelu programa s repertoarom čeških plesova nastupit će folklorna skupina Jeteliček.
Najava • 09.06.2009.

Tribina : 'Zapostavljeni žanrovi - zapostavljeni pisci'

Tribina s temom 'Zapostavljeni žanrovi - zapostavljeni pisci', u organizaciji Naklade Ljevak, održat će se u utorak, 9. lipnja 2009. u 20h, u Knjižari Ljevak u Zagrebu.Na tribini će se razgovarati o novoj knjizi Sanje Nikčević "Što je nama hrvatska drama danas?", te o neobičnim fenomenima i reakcijama hrvatskog kazališta na suvremene događaje.
Najava • 05.06.2009.

Petak na 2. riječkom sajmu knjiga i časopisa

Ukoliko se nalazite u Rijeci ili u njezinoj blizini, posjetite 2. riječki sajam knjiga i časopisa - KIČMA, koji se od 3. do 10. lipnja održava na raznim lokacijama u Rijeci, jer vas očekuje bogat i zanimljiv program. Od brojnih događanja u petak, 5. lipnja, očekuje vas predstavljanje knjiga i autora, predstavljanje književnih časopisa i večernje čitanje autora na Pavlinskom trgu...
Najava • 05.06.2009.

Festival europske kratke priče bliži se kraju

Nakon Zadra, Festival europske kratke priče 2009. vraća se u Zagreb, ali na samo jedan dan, pošto je petak ujedno i završni dan festivala. Od Zadarskog programa ostaje večerašnje čitanje koje će se s početkom u 20:00 h održati u klubu Arsenal. U petak, zadnji dan festivala, očekuje vas još večernje čitanje u Booksi i naravno, završni party...
Najava • 04.06.2009.

Ribook : 'Ne bih o tome' : Rajki i Beck

U riječkoj knjižari Ribook, u četvrtak, 4. lipnja 2009. u 19:00 sati, održat će se predstavljanje romana "Ne bih o tome" Borisa Becka i Igora Rajkija. O ovom neobičnom romanu koji sadrži elemente parodije, antiutopije, krimića, avangardnog pisma, književne polemike… prozboriti će sami autori uz kritičko-teorijski osvrt Tomislava Brleka. Razgovor moderira Jadranka Pintarić.