Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 16.06.2009.

Novi elektronički 'original' : poezija Barbare Pleić

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta “Besplatne elektroničke knjige” novi “original” : zbirku poezije “Pjesme o krvi” Barbare Pelić. Rukopis “Pjesme o krvi” ušao je u uži izbor nagrade “Na vrh jezika” Vijenca i Algoritma za 2008. Trenutno je na mrežnim stranicama projekta 101 naslov.
Najava • 17.06.2009.

Tribina : U2 : Prije dolaska u Zagreb

Razgovor s dvojicom glazbenih kritičara i književnikom o rock skupini U2 i njihovu glazbenom značaju i izričaju, održat će se na tribini 'U2 : Prije dolaska u Zagreb', u srijedu, 17. lipnja 2009. u 20 sati, u Knjižari Ljevak u Zagrebu. Sudjeluju: Aleksandar Dragaš, Hrvoje Horvat, Miljenko Jergović i voditelj tribine, Kristijan Vujičić.
Vijest • 16.06.2009.

Nagrade Matice hrvatske za 2008.

Nagrade Matice hrvatske za 2008., koje se dodjeljuju za književnost i umjetnost, za znanost te za književnu i umjetničku kritiku,  svečano su uručene trojici javnih i kulturnih djelatnika: fra Bernardinu Škunci za knjigu "Mirotvorac u Bolonji", akademicima Radoslavu Katičiću za knjigu "Božanski boj", i Pavlu Pavličiću za "Malu tipologiju moderne hrvatske lirike".
Najava • 17.06.2009.

Ribook ugošćuje Nadu Gašić; Bez šminke molim

Čitateljska grupa Ogranka Drenova Gradske knjižnice Rijeka i riječka knjižara Ribook, u srijedu, 17. lipnja 2009. u 19 sati, ugostit će književnicu i prevoditeljicu Nadu Gašić, autoricu nagrađivanoga romana "Mirna ulica, drvored" (Algoritam, 2007). Više o romanu saznajte u ugodnom čavrljanju s književnicom u knjižari Ribook u Rijeci (Janeza Trdine 9a).
Najava • 17.06.2009.

Razgovor povodom drugog izdanja knjige 'Ženski eros i civilizacija smrti'

U srijedu, 17. lipnja 2009. u 18 sati, u Gliptoteci HAZU u Zagrebu, održat će se razgovor povodom drugog izdanja knjige "Ženski eros i civilizacija smrti" Vjerana Katunarića (Jesenski i Turk, 2009). Knjigu će, uz autora, predstaviti Rade Kalanj, Biljana Kašić, uz uvodnu riječ Inge Tomić-Koludrović. Slijedi 'Razgovor povodom: utjecaji, uvidi, feminizmi i nova čitanja'.
Najava • 10.06.2009.

Predstavljanje knjiga 'Grasmerski dnevnik' i 'Životi trubadura'

U srijedu, 10. lipnja 2009., u 19 h, u  Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, održat će se predstavljanje dviju knjiga, izdanja umjetničke organizacije "Autorska kuća", objavljenih u biblioteci Mala zvona. Riječ je o knjigama: "Grasmerski dnevnik" autorice Dorothy Wordsworth te "Životi trubadura" Sanje Lovrenčić, a predstavit će ih Darija Žilić i Sanja Lovrenčić.
Najava • 10.06.2009.

DHK tribina : 'Kako prodati knjigu?'

Kolike su današnje naklade? Tko kupuje knjige? Kako preživljavaju nakladnici? Kakve su nam knjižare? Što možemo očekivati u budućnosti? Zašto se sve više autora odlučuje preuzeti tiskanje i prodaju knjiga? Odgovore na ova pitanja saznajte i sudjelujte na tribini koja će se održati u srijedu, 10. lipnja 2009. u 19 sati, u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu.
Najava • 10.06.2009.

Ribookiranje : Predstavljanje časopisa 'Ulične svjetiljke'

U srijedu, 10. lipnja 2009. u 19 sati u riječkoj knjižari RIBOOK, održat će se predstavljanje časopisa za beskućnike - "Ulične svjetiljke". Časopis koji tematizira glavne probleme beskućništva i srodnih društvenih situacija, predstavit će glavni urednik Siniša Pucić, voditeljica riječkog prihvatilišta Vilma Mlinarić te volonter i suradnik časopisa Gojko Ručević.