Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 22.09.2009.

Predstavljanje knjige 'Majstori europske glazbe' Viktora Žmegača

Nakon višestruko nagrađivanog znanstvenoga bestselera "Od Bacha do Bauhausa" u kojem je Viktor Žmegač ponudio sintezu povijesti njemačke kulture, Matica hrvatska objavila je još jedno vrhunsko Žmegačevo djelo, "Majstori europske glazbe". Predstavljanje knjige održat će se u srijedu, 23. rujna 2009. u 12 sati, u palači Matice hrvatske u Zagrebu.
Najava • 21.09.2009.

Dani otvorenih vrata Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu od 21. do 23. rujna 2009., organizira manifestaciju 'Dani otvorenih vrata Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu'. Manifestacija koja ima svrhu potpunije upoznati javnost s aktivnostima i ustrojem knjižnice te njezinom ulogom u kulturnom i znanstvenom životu, nosi naziv 'SOS za knjigu' jer se želi skrenuti pozornost na očuvanje i zaštitu...
Najava • 17.09.2009.

Zavičajne zbirke – tema ovogodišnjeg Savjetovanja za narodne knjižnice

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu glavni je organizator 7. po redu Savjetovanja za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj koje se od 16. do 19. rujna 2009. održava u šibenskom hotelskom naselju Solaris. Na Savjetovanju sudjeluje 200 knjižničara iz cijele Hrvatske, dvadeset domaćih izlagača, jedan izlagač iz Nizozemske, jedan iz Srbije te dva iz susjedne Slovenije.
Najava • 18.09.2009.

Zagrijavanje rujansko : Jutra poezije

Kao specijalno izdanje Zagrijavanja, održat će se književno događanje - JUTRA POEZIJE. Jutra su ponovo dobila zalet, čuvaju i osvajaju publiku, autore, praše i pršte stihovima, u kojima ćete i vi moći uživati u petak, 18. rujna 2009. u 20:00 sati u knjižnici i Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Nastupaju: Nikola Ðuretić, Robert Roklicer, Kemal Mujičić Artnam, Jasmina Šušić i Mia Mitrović.
Najava • 19.09.2009.

2. YES.ZGB : Pisci na Cvjetnom

U okviru manifestacije Jesen u Zagrebu (2. YES.ZGB) u Zagrebu će se 19. i 21. rujna 2009. održati program 'Pisci na Cvjetnom'. Na Cvjetnom će trgu u toku dvije večeri nastupiti Boris Dežulović, Predrag Lucić, Ivana Bodrožić Simić, Igor Rajki, Renato Baretić, Boro Radaković, Mani Gotovac, Filip Šovagović i Tahir Mujičić, uz glazbenu podršku grupe Elemental i Darka Rundeka.
Najava • 17.09.2009.

Predstavljanje novog romana ceste Miljenka Jergovića 'Volga, Volga'

U intimnom prostoru atrija Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu, u četvrtak, 17. rujna 2009. u 19.30 sati održat će se predstavljanje novog romana ceste Miljenka Jergovića "Volga, Volga", u izdanju Naklade Ljevak. Treći je dio Jergovićeva ciklusa o ljudima i automobilima, predstavit će Julijana Matanović, Dražen Dabić, Nenad Rizvanović i autor.
Najava • 15.09.2009.

Promocija knjige 'Skitač na valovima' Berislava Lončarevića

Promocija knjige "Skitač na valovima" Berislava Lončarevića, održat će se u utorak, 15. rujna 2009. u 19 sati u knjižari Profil Megastore u Zagrebu (Bogovićeva 7). Uz autora, o knjizi će govoriti Sebastijan Fleiss, Aleksandra Denić i urednik knjige Josip Antić. Ulomke čita Vesna Pisarović, a promociju vodi Ivica Prtenjača.
Najava • 16.09.2009.

Uskoro 'Dani Autorske kuće'

Umjetnička organizacija Autorska kuća organizira od 16. do 21. rujna 2009. Dane Autorske kuće - već tradicionalnu, multimedijalnu umjetničku manifestaciju, koja obuhvaća književne susrete i predstavljanja knjiga, dječje radionice, likovne izložbe, instalacije, glazbeno-scenske izvedbe, te umjetničke akcije na otvorenom prostoru, namijenjene djeci i odraslima.