Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 03.06.2009.

Ne propustite 2. riječki sajam knjiga i festival časopisa - KIČMA

U Rijeci započinje 2. riječki sajam knjiga i festival časopisa - KIČMA, koji će se od 3. do 10. lipnja 2009., odvijati na 10 lokacija u Rijeci i ponuditi preko 50 knjižnih, časopisnih i glazbenih programa. Očekuje vas prodajna izložba knjiga i časopisa te raznoliki i atraktivni programi - okrugli stolovi, književna predstavljanja i glazbena događanja...
Najava • 02.06.2009.

Predstavljanje američkog pjesnika Briana Henryja

Predstavljanje američkog pjesnika Briana Henryja, o kojemu će govoriti slovenski pjesnici Aleš Šteger i Tomaž Šalamun, održat će se u utorak 2. lipnja 2009. u 19 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Henryjevu poeziju u prijevodu Borisa Gregorića čitat će Tanja Radović. Razgovor će simultano prevoditi Miloš Ðurđević.
Najava • 02.06.2009.

Utorak na Festivalu kratke priče u Zagrebu

Ukoliko ste se već zainteresirali za naš najzanimljiviji književni festival - FEKP i njegove ovogodišnje sudionike, pohoditi ga možete i sutra jer vas, kao i svih ostalih dana trajanja festivala, očekuju brojna zanimljiva događanja. Izdvajamo predstavljanje mađarskog pisca Lászla Garaczija, razgovor između Rachel Trezise i Mime Simić te večernja čitanja u polukružnoj dvorani &TD-a!
Najava • 03.06.2009.

Promocija knjige 'Cultural Tourism Goes Virtual'

U srijedu, 3. lipnja 2009., u 12 sati, u zagrebačkom Muzeju Mimara, održat će se promocija knjige "Cultural Tourism Goes Virtual: Audience Development in Southeast European Countries". Knjiga se bavi ulogom virtualne kulture u suvremenom društvu te mogućnostima njene primjene u kulturno-turističkom poslovanju.
Najava • 03.06.2009.

Njemačka spisateljica Julia Franck predstavlja roman 'Poludnica'

U sklopu FEKP-a u Hrvatskoj gostuje višestruko nagrađivana berlinska spisateljica Julia Franck. Predstavljanje njenog romana "Poludnica" koji je ovih dana objavila Fraktura, održat će se u srijedu 3. lipnja 2009. u 19 sati u Goethe-Institutu u Zagrebu. Uz autoricu, o romanu će govoriti: Jadranka Pintarić, Latica Bilopavlović Vuković i Seid Serdarević.
Najava • 28.05.2009.

Predstavljanje romana 'Ne bih o tome' Borisa Becka i Igora Rajkija

U četvrtak, 28. svibnja  2009. u 19 sati u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu (Basaričekova 24) održat će se predstavljanje romana "Ne bih o tome" Borisa Becka i Igora Rajkija. Uz  autore, o knjizi će govoriti književni kritičar Boris Postnikov, ulomke iz romana čita Nina Violić, voditeljica je Jadranka Pintarić.
Najava • 28.05.2009.

Ribook : Predstavljanje knjige 'Harakiri, jaje, amputacije...'

U četvrtak, 28. svibnja 2009. u 19 sati, u riječkoj knjižari Ribook održat će se predstavljanje završnog, trećeg dijela trilogije knjiga o Japanu Velimira Grgića – "Harakiri, jaje, amputacije : Seks i smrt u japanskoj kulturi". Knjiga analizira strastven spoj seksa, nasilja i apsurda u japanskoj tradiciji i suvremenoj kulturnoj proizvodnji.
Najava • 29.05.2009.

Slovenski pisci na Književnom petku

Ovaj Književni petak, realiziran u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca i Društvom slovenskih pisateljev, bavit će se suvremenom slovenskom literarnom scenom te će na njemu biti predstavljena četvorica etabliranih pera današnje slovenske književne produkcije: Goran Gluvić, Feri Lainšček, Miha Mazzini i Tone Partljič. Voditelj je Boris Perić.