Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 03.12.2017.

Promocija zbirke pjesama Ivane Bodrožić 'In a sentimental mood'

Promocija zbirke pjesama Ivane Bodrožić 'In a sentimental mood' održat će se u nedjelju 3. prosinca u zagrebačkom Kazalištu Gavella. Očekuje vas čitanje poezije (Alma Prica i Jelena Miholjević) i popratni jazz (Marko Lucijan Hraščanec).
Najava • 04.12.2017.

110 obljetnica Gradske knjižnice u Zagrebu i Tjedan otvorenih vrata

Gradska knjižnica obilježava 110. obljetnicu i tom prigodom organizira Tjedan otvorenih vrata (od 4. do 9. prosinca 2017.) U Tjednu otvorenih vrata bit će predstavljene sve aktivnosti, rad i usluge Gradske knjižnice i njezinih pojedinih odjela kroz zanimljive programe i događanja. Središnja svečanost održat će se u četvrtak 7. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu.
Najava • 01.12.2017.

Počinje fešta od libra, otvara se 23. Sa(n)jam knjige u Istri

Svečano otvorenje 23. festivala knjiga u autora Sa(n)jam knjige u Istri održat će se u petak 1. prosinca u Domu hrvatskih branitelja. Program će voditi mladi pulski glumac Vedran Živolić, a Sajam će otvoriti veliki autor Igor Mandić. Glazbenu podršku pružit će Darko Rundek i violinistica Isabel iz njegovog Cargo trija.
Najava • 30.11.2017.

Zagrebačke posvete 'Predrag Matvejević – Umijeće osporavanja'

Zagrebačke posvete posvećene Predragu Matvejeviću održat će se u četvrtak, 30. studenoga u Medijateci Francuskog instituta. Teatar poezije priredio je događanje u kojem sudjeluju Vesna Tominac Matačić, Sibila Petlevski, Bogdan Žižić, Nikša Marinović, Nenad Ivić i Goran Matović.
Najava • 02.12.2017.

Tribina Richterova igra : strip Dunje Janković u MSU

Tribina 'Richterova igra' u Muzeju za suvremenu umjetnost, predstavit će istoimeni strip Dunje Janković. O ovom stripu, ali i o stripu koji se bavi poviješću umjetnosti i mogućem mediju muzejske medijacije, govorit će autorica Dunja Janković, urednice Vesna Meštrić i Jasna Jakšić, a razgovor će moderirati Matko Vladanović.
Najava • 27.11.2017.

Tribina 'Paralelni svjetovi', razgovor o knjizi Timothyja Snydera 'O tiraniji'

Gosti tribine Paralelni svjetovi razgovarat će o knjizi američkoga povjesničara Timothyja Snydera 'O tiraniji: Dvadeset lekcija 20. stoljeća', odnosno o tome što smo naučili iz (europskih) autoritarnih, diktatorskih i tiranijskih vladavina prošloga stoljeća. Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.
Najava • 27.11.2017.

Tribina Razotkrivanje s Dejanom Jovićem, predstavljanje knjige 'Rat i mit'

Tribina Razotkrivanje s Dejanom Jovićem, autorom knjige 'Rat i mit - Politika identiteta u suvremenoj Hrvatskoj', održat će se u ponedjeljak 27. studenoga u Zagrebačkom kazalištu mladih. Razgovor s autorom vodit će urednik Vuk Perišić.