Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 19.02.2018.

Književni prevoditelj u vašem kvartu : Lea Kovács

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca pokreće novi program 'Književni prevoditelj u vašem kvartu. Na prvom ovogodišnjem susretu Lea Kovács predstavit će svoj prijevod romana 'Sotonski tango' Lászla Krasznahorkaia i ispričati nam što ju je privuklo književnom prevođenju.
Najava • 21.02.2018.

Razgovor 'Tuđe i naše', povodom Dana materinskoga jezika

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski P.E.N. centar organizira razgovor ''Tuđe i naše - O prevođenju i popularizaciji književnosti', koji će se održati u srijedu 21. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Obilježavanje Dana povod je i za javno predstavljanje rada na lingvističkim pravima.
Najava • 19.02.2018.

Predstavljanje zbirke pjesama Marka Pavlovskog 'Izlet u Dachau'

Predstavljanje zbirke pjesama Marka Pavlovskog 'Izlet u Dachau' održat će se u ponedjeljak, 19. veljače u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu. Uz autora o knjizi će govoriti Darija Žilić i Seid Serdarević.
Najava • 21.02.2018.

Predstavljanje knjige 'Václav Havel : Politička biografija'

Predstavljanje knjige 'Václav Havel : Politička biografija' autora Jasne Marcelić i Marijana Lipovca održat će se u srijedu 21. veljače u Češkom domu u Zagrebu. U predstavljanju će sudjelovati Tihomir Cipek, Jasna Marcelić, Marijan Lipovac i Damir Agičić.
Najava • 16.02.2018.

Večer srednjovjekovne književnosti povodom Svjetskog dana čitanja naglas

U Knjižnici Marije Jurić Zagorke održat će se Večer srednjovjekovne književnosti, povodom Svjetskog dana čitanja naglas. Uvodno predavanje održat će akademik Josip Bratulić, a učenici Gimnazije Tituša Brezovačkog kazivat će i pjevati izabrane tekstove hrvatske srednjovjekovne književnosti.
Najava • 14.02.2018.

Izložba povodom 60 rođendana stripovskog junaka Gastona

Zagrebačka naklada poziva na otvorenje izložbe o popularnom stripovskom junaku Gastonu koji preko šezdeset godina uveseljava brojne generacije ljubitelja devete umjetnosti, uz predstavljanje najnovijih strip albuma objavljenih u Hrvatskoj i najavu filma 'Gaston Lagaffe'.
Najava • 13.02.2018.

Kul u gradu: Damir Karakaš 'Sjećanje šume' – između teksta i scene

Prvo ovogodišnje izdanje kulturno-umjetničkog projekta Kul u gradu s temom Damir Karakaš: Sjećanje šume - između teksta i scene održat će se u utorak 13. veljače u prostorijama Knjižare Ljevak u Zagrebu. Sudjeluju Damir Karakaš, Tamara Damjanović i Ivana Bodrožić.