Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 03.03.2017.

Program 'Priče uz psiće' za pomoć djeci u čitanju

Zagrebačka Knjižnica Savski gaj uključila se u Nacionalnu kampanju za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom 'I ja želim čitati' s radionicama za pomoć djeci u čitanju uz terapijske pse. Program je osmišljen kako bi se djeci pomoglo da poboljšaju sposobnost čitanja uz pomoć posebne metode čitanja psu.
Najava • 05.03.2017.

Laibach : 'Dan oslobođenja' u HNK

VAŽNO: Zbog tehničkih razloga OTKAZUJE SE premijera filma 'Dan Oslobođenja', kao i gostovanje Ivana Jana Novaka iz Laibacha i norveškog redatelja Mortena Traavika u sklopu Filozofskog teatra, koje se trebalo održati u nedjelju 5. ožujka u zagrebačkome HNK. Povrat novca za kupljene ulaznice moguće je ostvariti na blagajni kazališta.
Najava • 07.03.2017.

Češki pisac Jan Nĕmec gostuje u Zagebu

Nagrađivani češki pisac mlađe generacije Jan Nĕmec gostuje u Zagrebu, u sklopu programa Europea u dvorištu predstavit će hrvatski prijevod svog romana 'Povijest svjetlosti'. Uz autora na predstavljanju će sudjelovati prevoditeljica knjige Katica Ivanković, urednik knjige Kristijan Vujičić i prevoditelj na događanju Alen Novosad, dok će razgovor s gostima voditi Ivana Bodrožić.
Najava • 02.03.2017.

Splitska Bookvica: Siniša Kekez i Hrvoje Marko Peruzović

U književnom programu Bookvica gostuju splitski pjesnici Siniša Kekez i Hrvoje Marko Peruzović. Voditeljica Bookvice Patricija Vodopija razgovarat će s dvojicom pjesnika o splitskoj pjesničkoj platformi Rječilište, o pjesničkom izrazu kao intimnom i/ili javnom činu, o ulozi pjesnika i položaju pjesništva u današnjem društvu te srodnim temama.
Najava • 02.03.2017.

Predstavljanje knjige 'Debljina - klinički pristup' Davora Štimca i suradnika

Predstavljanje knjige 'Debljina - klinički pristup' autora Davora Štimca i suradnika održat će se u četvrtak 2. ožujka u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Željko Krznarić, Jasna Lipozenčić, Daniel Rukavina, Milan Vrkljan, Ivan Mišković, Davor Štimac i Anđa Raič.
Najava • 24.02.2017.

Promocija knjige 'Kultura hrvatskog antifašizma' u Puli

Promocija knjige Drage Roksandića i Vlatke Filipčić Maligec 'Kultura hrvatskog antifašizma' održat će se u petak 24. veljače u Domu antifašista u Puli. Uz autore o knjizi će govoriti Davor Mandić te, u ime izdavača, Krešimir Maligec.
Najava • 24.02.2017.

Predstavljanje knjige Željke Horvat Čeč '4 brave' u Čakovcu

Predstavljanje knjige Željke Horvat Čeč '4 brave' održat će se u petak 24. veljače u Gradskoj kavani Čakovec. O knjizi će, uz autoricu, govoriti Kruno Lokotar (urednik) i Kristian Novak (književnik). Pozvani ste i na subotnje druženje s autoricom...