Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 07.12.2016.

Europea u Dvorištu predstavlja anglo-australsku autoricu Evie Wyld

U Zagrebu gostuje višestruko nagrađivana australsko-britanska autorica Evie Wyld koja će predstaviti svoj hvaljeni roman 'Sve ptice pjevaju'. Povod je to za razgovor o prirodi patnje i neuništivosti ljudskog duha, o čemu će s autoricom razgovarati Ivana Bodrožić i Diana Matulić dok će razgovor prevoditi Igor Opić.
Najava • 06.12.2016.

Predstavljanje domaćih autorskih slikovnica izdavačke kuće V.B.Z.

Izdavačka kuća V.B.Z. nedavno je pokrenula biblioteku domaćih autorskih slikovnica u kojoj su do sad objavljene slikovnice Branislava Glumca, Davora Šunka, Vande Čižmek i Roberta Mlinarca. Predstavljanje slikovnica održat će se u utorak 6. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 07.12.2016.

Poetska večer s njemačkim pjesnicima: Dombrowski, Gabler, Thill

Hrvatsko društvo pisaca u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien predstavlja troje njemačkih pjesnika: Dominika Dombrowskog, Claudiju Gabler i Hansa Thilla. Predstavljanje će se održati u srijedu 7. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 06.12.2016.

Predstavljanje Panorame novijeg slovenskog pjesništva

U zagrebačkom klubu Booksa u utorak 6. prosinca bit će predstavljena antologija 'Ovdje i sada: Panorama novijeg slovenskog pjesništva 2000. - 2015.' Antologiju će predstaviti: Božidar Brezinščak Bagola, Ivana Latković, Meta Klinar, Barbara Korun i Ivo Svetina.
Najava • 01.12.2016.

G • točka: Grad u Gavelli : Jukić Pranjić, Popović, Rundek

Novo izdanje G • točke, druge večeri novog kulturnog projekta u srcu Zagreba, ugostit će jednu od najaktivnijih hrvatskih stripašica i animatorica Irenu Jukić Pranjić, klasika hrvatske proze Edu Popovića i jednog od najuspješnijih domaćih glazbenika, Darka Rundeka.
Najava • 30.11.2016.

Predstavljanje knjige Gordane Crnković 'Kretanje sjena'

Predstavljanje debitantske knjige priča Gordane Crnković 'Kretanje sjena' održat će se u srijedu 30. studenog u Knjižnicu Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Ivica Prtenjača, Nermina Husković i Gordana Crnković.
Vijest • 28.11.2016.

Koje nas novosti očekuju na 22. Sa(n)jam knjige u Istri?

22. Sa(n)jam knjige u Istri, osim bogatog i slojevitog programa, donosi i neke značajne novosti u svom izložbeno-prodajnom dijelu. Naglasak je na pravoj knjižarskoj prezentaciji u kojoj su knjige uvijek nadohvat ruke. Za razliku od knjižnjih stupova, osvanut će knjižni otoci, a uz visoke police brodske palete pretrpane knjigama...