Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 10.03.2017.

Predstavljanje knjige Marije Lamot 'Zašivene riječi'

Predstavljanje knjige Marije Lamot 'Zašivene riječi' održat će se u petak 10. ožujka u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Na predstavljanju, uz autoricu, sudjeluju: Ivan Herceg, Božica Pažur i Darija Žilić. Stihove čitaju Dina Leško i Ivan Herceg.
Najava • 10.03.2017.

Okrugli stol Vladan Desnica i Split

Okrugli stol Vladan Desnica i Split održat će se u petak 10. ožujka u Centru Studia Mediterranea Filozofskog fakulteta u Splitu. U raspravi sudjeluju Boris Bui, Aleksandar Jakir, Jagoda Kecman, Siniša Kekez, Petar Krolo, Nata Labus-Radas, Nebojša Lujanović, Edi Matić, Jurica Pavičić, Šime Pilić, Drago Roksandić, Tonći Šitin, Nada Vučičić i Denis Zorić.
Najava • 08.03.2017.

Anda Bukvić Pažin i Marija Ott Franolić govore o ženskim dnevnicima

Koje su najzanimljivije autorice dnevnika i kako pristupiti njihovim tekstovima? Što su im oni značili i što ih je gonilo na pisanje? Na Dan žena, 8. ožujka u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Rijeka gostuju Anda Bukvić Pažin i Marija Ott Franolić koje će govoriti o ženskim dnevnicima.
Najava • 08.03.2017.

Predstavljanje knjige Marka Gregura 'Kak je zgorel presvetli Trombetassicz'

Predstavljanje knjige Marka Gregura 'Kak je zgorel presvetli Trombetassicz' održat će se u srijedu 8. ožujka u Knjižnici i čitaonici Fran Galović u Koprivnici. O knjizi će govoriti Kruno Lokotar (urednik), Hrvoje Petrić (povjesničar), Mario Kolar (kritičar) i Marko Gregur (autor).
Najava • 08.03.2017.

Pjesnikinje za pjesnikinje

Literarno razgovorna večer 'Pjesnikinje za pjesnikinje' održat će se u srijedu 8. ožujka, povodom Međunarodnog dana žena, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu gdje će nastupiti Barbara Korun, Stanislava Repar, Lidija Dimkovska, Sibila Petlevski, Asja Bakić i Nadežda Čačinovič (moderatorica).
Najava • 02.03.2017.

Splitska Bookvica: Siniša Kekez i Hrvoje Marko Peruzović

U književnom programu Bookvica gostuju splitski pjesnici Siniša Kekez i Hrvoje Marko Peruzović. Voditeljica Bookvice Patricija Vodopija razgovarat će s dvojicom pjesnika o splitskoj pjesničkoj platformi Rječilište, o pjesničkom izrazu kao intimnom i/ili javnom činu, o ulozi pjesnika i položaju pjesništva u današnjem društvu te srodnim temama.
Najava • 02.03.2017.

Večer poezije : Ottó Fenyvesi 'Kod nas više nema kanibala'

Fraktura vas poziva na večer poezije 'Kod nas više nema kanibala', s mađarskim piscem Ottóm Fenyvesijem, povodom predstavljanja istoimene zbirke pjesama u izdanju Frakture. Uz autora, Otta Fenyvesija, sudjeluju Lea Kovács, Delimir Rešicki i Seid Serdarević.