Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 26.05.2017.

Objavljen novi broj časopisa Fantom slobode (1/2017)

Nakon francuskog Fantoma slobode od tisuću stranica, koji je predstavio velik broj suvremenih hrvatskih pisaca francuskom čitateljstvu, Fantom se vraća suvremenicima na hrvatskom, srpskom, bosanskom i crnogorskom jeziku. Broj je uredila Ivana Rogar.
Najava • 31.05.2017.

Počinje 10. riječki sajam knjige i festival autora vRIsak

Riječki sajam knjige i festival autora vRIsak održat će se desetu godinu zaredom u Rijeci (i u Velom Lošinju) od 31. svibnja do 10. lipnja 2017. godine. Festival i ove godine donosi bogat program i mnoštvo književnih i kulturnih događanja na kojima će nastupiti više od sto umjetnika i kritičara. Središnji program Književnost između egzila i azila posvećen je Predragu Matvejeviću.
Najava • 27.05.2017.

Predstavljanje knjige Dražena Katunarića 'Smiješak Padra Pija'

Predstavljanje knjige Dražena Katunarića 'Smiješak Padra Pija' održat će se na Zagreb Book Festivalu u subotu 27. svibnja na Ljetnoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt. O knjizi će uz autora govoriti Zdravko Zima i Marija Bašić.
Vijest • 25.05.2017.

Dobitnici Nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja u 2016.

Dobitnici Nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2016. godinu na području književnosti su akademik Dubravko Jelčić (nagrada za životno djelo) i akademik Krešimir Nemec, nagrađen godišnjom nagradom za monografiju 'Gospodar priče: Poetika Ive Andrića'.
Najava • 30.05.2017.

Predstavljanje Europskog glasnika i okrugli stol 'Revizija povijesne svijesti'

Kratko predstavljanje 21. broja Europskog glasnika i Okrugli stol na temu 'Revizija povijesne svijesti' održat će se u utorak 30. svibnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju: Luc Lévy, Tvrtko Jakovina, Hrvoje Klasić, Žarko Paić i Dražen Katunarić.
Najava • 26.05.2017.

Predstavljanje knjige 'Dizajniranje istraživanja u biomedicinskim znanostima'

Predstavljanje knjige 'Dizajniranje istraživanja u biomedicinskim znanostima' (autori: Graeme D. Ruxton i Nick Colegrave; urednica hrvatskog izdanja: Nataša Jovanov Milošević) održat će se u petak 26. svibnja u Velikoj dvorani 'Miroslav Čačković' na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Najava • 25.05.2017.

Tribina PiČi s Ivanom Rogar

Što piše, kako to i zašto radi jedna od najperspektivnijih autorica mlađe generacije i ovogodišnja dobitnica Kamova Ivana Rogar saznajte u četvrtak, 25. svibnja na tribini Piči u knjižnici Vladimira Nazora u Zagrebu. Drugi dio tribine rezerviran je za posjetitelje, sve skupa moderira Sanja Vučković.