Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 09.06.2017.

12. Ogulinski festival : Bajke u novom ruhu

Ogulinski festival bajke održava se 12. godinu zaredom od 9. do 11. lipnja pod motom 'Bajke u novom ruhu'. Želeći potaknuti kreativnost kod najmlađih, kao i čitanje bajki i knjiga, te kulturno stvaralaštvo, festival donosi niz kazališnih predstava, radionica i pričaonica koje ove godine dolaze obučene u 'novo ruho'.
Najava • 08.06.2017.

vRIsak : Beqë Cufaj predstavalja 'projekt@party'

Na 10. riječkom sajmu knjiga i festivalu autora vRIsak u četvrtak 8. lipnja gostuje kosovsko-njemački pisac Beqë Cufaj koji će predstaviti svoj roman 'projekt@party' u kojem otvoreno kritizira rad i djelovanje međunarodnih mirovnih misija na ovim prostorima. U programu vRIska svoje će nove knjige predstaviti i Miroslav Mićanović i Ivica Prtenjača.
Najava • 06.06.2017.

Latvijski autor Janis Jonevs gostuje u Rijeci i Zagrebu

10. riječki sajam knjiga i festival autora vRIsak u utorak 6. lipnja predstavlja latvijskog autora Jānisa Joņevsa koji će u programu 'Europom u 30 knjiga' predstaviti svoj friško objavljeni roman 'Jelgava ‘94' koji u Latviji ima gotovo kultni status. Nakon vRIska Jānis Joņevs gostovat će u zagrebačkoj Booksi.
Najava • 04.06.2017.

Claudio Magris gostuje na riječkom vRIsku

Ugledni književnik Claudio Magris gostuje u nedjelju, 4. lipnja na 10. riječkom sajmu knjiga i festivala autora vRIsak. S Magrisom će razgovarati Nikola Petković a potom će im se pridružiti književnik Milan Rakovac i Ljiljana Avirović, koja je na hrvatski prevela mnoga Magrisova djela.
Najava • 05.06.2017.

Riječki vRIsak predstavlja maltešku autoricu Clare Azzopardi

U sklopu 10. riječkog festivala autora i sajma knjiga vRIsak gostuje nagrađivana malteška spisateljica Clare Azzopardi koja će u programu 'Europom u 30 knjiga' predstaviti svoju zbirku kratkih priča 'Iza svake je ostalo ime', nagrađenu Malteškom nacionalnom književnom nagradom.
Najava • 02.06.2017.

Angolski pisac Ondjaki predstavlja 'Prozirne'; FEKP se zatvara u stilu G • točke

Angolski pisac Ondjaki predstavit će svoju knjigu 'Prozirni' na 16. Festivalu europske kratke priče, u petak 2. lipnja u klubu Booksa. Festival se zatvara u Gaveli na još jednoj G • točki, posvećenoj ženskoj kratkoj priči i književnicama; gostuju: Asja Bakić, Bronka Nowicka i Igiaba Scego.
Najava • 01.06.2017.

Predstavljanje knjige 'Zagramer – Agramerski rječnik'

Predstavljanje knjige 'Zagramer – Agramerski rječnik' Tibora Otta Benkovića održat će se u četvrtak 1. lipnja u Kulturno informativnom centru u Zagrebu. O knjizi će govoriti Tomislav Pletenac, Slađan Turković i autor. Promociju moderira Goran Batina, urednik.