Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 07.02.2017.

Književna tribina s njemačkim piscem Michaelom Kumpfmüllerom

Hena com i Goethe-Institut pozivaju vas u utorak, 7. veljače u zagrebački Vinyl bar&bar na književnu tribinu s njemačkim piscem Michaelom Kumpfmüllerom, autorom romana 'Raskoš života'. O romanu će govoriti Tanja Tolić, književna kritičarka i Nermina Husković, urednica.
Najava • 19.01.2017.

Tribina 'Čitaj mi' s Norom Verde

Prva ovogodišnja tribina 'Čitaj mi' Centra za kreativno pisanje održat će se u četvrtak 19. siječnja u Express baru u Zagrebu, a predstavit će Noru Verde, autoricu dviju zbirki priča i jednog romana te brojnih novinskih članaka. Tribinu vodi Vedrana Bibić.
Najava • 11.01.2017.

Cruising sa Srđanom Sandićem : Barbara Matejčić

Razgovor i druženje s Barbarom Matejčić održat će se u srijedu 11. siječnja u zagrebačkom Multimedijalnom institutu. O njezinoj hvaljenoj knjizi 'Kako ste?', procesima i temama koji je 'okupiraju' u zadnje vrijeme, s autoricom će razgovarati Srđan Sandić.
Vijest • 06.01.2017.

Poziv za predlaganje kandidata za nagrade na području historiografije za 2016. godinu

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu, krovne udruge hrvatskih povjesničara i povjesničarki, poziva na predlaganje kandidata za nagrade na području historiografije za 2016. godinu. Prijava/prijedlog se podnosi u razdoblju od 1. do 31. siječnja 2017.
Vijest • 05.01.2017.

Najčitanije knjige i autori u hrvatskim knjižnicama 2015. godine

Prema podacima o knjigama (piscima, prevoditeljima, ilustratorima) koje su se najviše posuđivale u knjižnicama tijekom 2015. godine, najčitanije su knjige popularne dječje autorice Sanje Pilić, zatim Pavla Pavličića, Sanje Polak, Mire Gavrana i Božidara Prosenjaka. Među najčitanijim naslovima su i 'Brdo' Ivice Prtenjače te 'Veličanstveni Poskokovi' Ante Tomića.
Najava • 21.12.2016.

Predstavljanje knjige i razgovor o fenomenu 'hygge' - sretnom život na danski način

Predstavljanje knjige 'Hygge : Sretan život na danski način' autorice Louise Thomsen Brits održat će se u srijedu 21. prosinca u prostoru 'C3 Projekt Koncept' u Kaptol centru u Zagrebu. O knjizi i fenomenu 'hygge' razgovarat će Martina Čilić, konzultantica za modu i lifestyle, Marul Kuljiš i Koraljka Penavin.
Najava • 22.12.2016.

Predstavljanje knjige Dubravke Oraić Tolić 'Peto evanđelje'

Predstavljanje knjige Dubravke Oraić Tolić 'Peto evanđelje' održat će se u četvrtak 22. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Sanja Nikčević, Kristijan Vujičić i Dubravka Oraić Tolić. Susret moderira urednica Nives Tomašević.