Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 21.09.2017.

3. KVARTal : Šamija, Bajuk, Čegec

3. KVARTal, kvartovski pjesnički susret na kojem će gostovati pjesnici Ivan Šamija, Branko Čegec i Lidija Bajuk, održat će se u četvrtak 21. rujna u zagrebačkoj Knjižnici Vladimira Nazora. Uz čitanje poezije, pjesnici će razgovarati o utjecajima na pjesničko stvaranje i pozicioniranje pjesnika na književnoj sceni.
Vijest • 15.09.2017.

Radionica kreativnog pisanja 'Nađi se u prozi'

Radionica kreativnog pisanja 'Nađi se u prozi' pod vodstvom spisateljice, urednice i prevoditeljice Milene Benini održavat će se u prostoru Centra za kulturu Trešnjevka. Prijave su u tijeku, pozivaju se svi oni koji žele pisati ili već pišu.
Najava • 19.09.2017.

Poezija u dvorištu : Goran Čolakhodžić

Gost 'Poezije u dvorištu' koja će se održati u utorak 19. rujna u Caféu u dvorištu – pjesnik je Goran Čolakhodžić. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 16.09.2017.

Filozofski Café svake subote u KIC-u

Filozofski Café održat će se u subotu, 16. rujna u zagrebačkom KIC-u, u prostorima Antikvarijata Jesenski i Turk. Moderatorica je Marina Katinić, doktorandica iz područja bioetike na FFZG-u (filozofija i kroatistika). Nakon rasprave, slijedi druženja i diskusije u cafeu KIC.
Najava • 18.09.2017.

Tragom prijevoda : Ksenija Banović i Anda Bukvić Pažin

Četvrta ovogodišnja tribina iz ciklusa 'Tragom prijevoda' održat će se u ponedjeljak 18. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, a bit će predstavljeni naslovi 'Propast' Vladimira Zareva, u prijevodu Ksenije Banović i 'Uoči slavlja' Saše Stanišića i prijevodu Ande Bukvić Pažin. Tribinu moderira Ana Badurina.
Najava • 28.09.2017.

Predavanje Brucea Sterlinga 'Prekarna utopija'

U sklopu prvog izdanja Međunarodnog festivala dizajna Plan D u Zagrebu gostuje međunarodno poznati pisac znanstvene fantastike Bruce Sterling koji će u četvrtak 28. rujna u napuštenom diskontu iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla održati predavanje 'Prekarna utopija'.
Najava • 14.09.2017.

Predstavljanje knjige 'Napadaji panike ili neka teška bolest?' Andreje Kostelić-Martić

Predstavljanje knjige autorice Andreje Kostelić-Martić 'Napadaji panike ili neka teška bolest? : Kako prepoznati napadaj panike i kako si pomoći u okviru kognitivno-bihevioralne terapije' održat će se u četvrtak 14. rujna u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu.