Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 23.04.2018.

Svečanim otvorenjem u ponedjeljak 23. travnja 'polijeće' sedma Noć knjige 2018.

Svečanost otvorenja Noći knjige održat će se 23. travnja 2018. u 12 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Noć knjige 2018. obilježit će se u čak 287 grada i mjesta širom zemlje. Više od 669 sudionika (knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove, instituti, kulturni centri, bolnice, muzeji, udruge pisaca i ljubitelja knjige…) pripremilo je gotovo 1200...
Vijest • 20.04.2018.

Na dan Noći knjige, u ponedjeljak 23. travnja otvara se 11. Festival dječje knjige Monte Librić

Splet riječi i slika u animiranoj formi obilježit će ovogodišnje, jedanaesto izdanje pulskog Festivala dječje knjige Monte Librić, koje će se održati od 23. do 29. travnja, tradicionalno, u Circolu, Zajednici Talijana Pula. Knjiga će ovoga puta biti nedjeljivi dio svijeta animacije i uz glavnu temu pod nazivom Animiraj me!
Najava • 19.04.2018.

Emir Imamović Pirke u Bookvici predstavlja novi roman 'Terorist'

Ovogodišnju sezonu Bookvice, u četvrtak 19. travnja zatvara novinar i pisac Emir Imamović Pirke, premijerno predstavljajući novi roman 'Terorist'. Uz autora, u ulozi predstavljača, gostuje Ivica Ivanišević.
Najava • 19.04.2018.

Talijanska književnica Francesca Melandri gostuje u Zagrebu

Nakladnička kuća Fraktura u Zagreb dovodi Francescu Melandri, poznatu talijansku autoricu scenarija, dokumentarnih filmova i romana. Tribina Razotkrivanje s Francescom Melandri održat će se u četvrtak, 19. travnja u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu, a dan kasnije, u petak 20. travnja, u književnom klubu Booksa slijedi razgovor s Francescom Melandri i prevoditeljicom Anom Badurinom.
Najava • 19.04.2018.

Centar za kreativno pisanje pokrenuo novi program - tribinu 'Lekcije'

Centar za kreativno pisanje u Zagrebu organizira novi program - tribinu 'Lekcije'. Iako je kulturni i književni život Zagreba posljednjih godina iznimno bogat, ali u moru tribina, festivala, promocija i predstavljanja novih projekata, u CeKaPe-u su uočili nedostatak 'klasičnih' (a opet interaktivnih) predavanja različitih mladih stručnjaka koja nisu rezervirana isključivo za studente društveno-humanističkih...
Najava • 13.04.2018.

Dvadeseta obljetnica Antikvarijata Mali neboder u Rijeci - tribina i aukcija

U petak 13. travnja 2018. u 19:00 sati održat će se radna proslava dvadesete obljetnice Antikvarijata Mali neboder iz Rijeke. Dan kasnije, u subotu 14. travnja u 12 sati, u 'Malom neboderu' održati će se četvrta javna aukcija starih, rijetkih izdanja knjiga i tiskovina.
Vijest • 11.04.2018.

Roman 'Istanbul Istanbul' Burhana Sönmeza dobitnik međunarodne EBRD Literature Prize

Roman 'Istanbul Istanbul' Burhana Sönmeza dobitnik je međunarodne EBRD Literature Prize. Među troje finalista nagrade bili su i hrvatska književica Daša Drndić sa svojim romanom 'Belladonna', te Boris Akunin Autor s romanom 'All the World’s a Stage'.