Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 22.02.2017.

Poziv za sudjelovanje u Noći knjige 2017.

Noć knjige, manifestaciju kojom šestu godinu zaredom dajemo poticaj kulturi čitanja, potičemo razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu, održat će se u petak, 21. travnja. U nastojanju da sudjelovanje u manifestaciji omogućimo što većem broju sudionika omogućit ćemo prijavu programa koji bi se održavali u razdoblju od 21. do...
Vijest • 08.02.2017.

Ministarstvo kulture objavilo rezultate potpora izdavanju knjiga i poticanju književnog stvaralaštva

Na svojim internetskim stranicama Ministarstvo kulture objavilo je rezultate programa potpora izdavanju knjiga i poticanju književnog stvaralaštva za 2017. godinu.
Vijest • 07.02.2017.

Kampanja Čitaj mi! među kandidatima za međunarodnu nagradu ALMA 2017.

Kampanja Čitaj mi! službeno je potvrđena kao hrvatski kandidat za međunarodnu nagradu Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2017. Jedan ili više laureta bit će proglašeni u Nacionalnoj knjižnici u Štokholmu 4. travnja 2017. a uživo će se prenosti na Bolonjskom sajmu knjiga. Uz kampanju Čitaj mi!, nominirana je i naša poznata ilustratorica Andrea Petrlik Huseinović.
Vijest • 03.02.2017.

Pričigin, splitski festival pričanja priča, treba financijsku pomoć - donirajmo!

Festival pripovijedanja Pričigin našao se u dosad potpuno nepoznatoj situaciji. Iako su se kadrovski ojačali i unatoč svim službenim pokazateljima ekonomskog oporavka nacije, zbog neočekivano teške financijske situacije organizacija 11. Pričigina prilično je neizvjesna. Stoga su putem društvenih mreža zamolili za financijsku podršku.
Najava • 03.02.2017.

Durieux predstavlja knjigu Katarine Peović Vuković 'Marx u digitalnom dobu'

Nakladnička kuća Durieux organizira predstavljanje knjige Katarine Peović Vuković 'Marx u digitalnom dobu: Dijalektički materijalizam pred vratima tehnologije' koje će se održati u petak, 3. veljače 2017. u 19 sati, u Dvorani Müller kina Europa (Zagreb, Varšavska 3).
Vijest • 30.01.2017.

Društvo hrvatskih književnika objavilo natječaje za nagrade 'Anto Gardaš' i 'Dana hrvatske knjige'

Natječaj za nagrade 'Dana hrvatske knjige' raspisan je za tri nagrade: 'Judita', 'Davidias' i 'Slavić', a natječaj za nagradu 'Anto Gardaš' za najbolji roman ili zbirku pripovijedaka za djecu i mladež.
Najava • 27.01.2017.

Ibis grafika predstavlja knjigu Marka Radumila 'Dan kada su centarfori promašivali'

U petak, 27. siječnja 2017. s početkom u 19:00 sati, nakladnička kuća Ibis grafika predstavit će u književnom klubu "Booksa" (Martićeva ul. 14d, Zagreb) knjigu Marka Radumila 'Dan kada su centarfori promašivali'.