Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 23.01.2017.

Magija Harryja Pottera još uvijek traje?

Povodom izlaska nove knjige o Harryju Potteru, 'Harry Potter i ukleto dijete', Algoritam je u petak 20. siječnja 2017. u suradnji s udrugama ljubitelja Harryja Pottera i znanstvene fantastike i fantastike organizirao druženje čitatelja Harryja Pottera u Algoritam MK knjižarama u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.
Najava • 24.01.2017.

Zagrebačko predstavljenje knjige 'Sjećanje šume' Damira Karakaša

Predstavljanje novog romana Damira Karakaša 'Sjećanje šume' održat će se u utorak, 24. siječnja 2017. u 19 sati, u Kinu Europa - dvorana Müller (Varšavska 3, Zagreb).
Videoteka • 21.01.2017.

Pisci na mreži: Stanislav Habjan

Projekt 'Pisci na mreži' u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, nastoji saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu, kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori? Gost: Stanislav Habjan.
Najava • 20.01.2017.

Predstavljanje 'The Beauty Fools', književno-izdavačkog projekta iz New Orleansa

U petak, 20. siječnja u 19 sati u Booksi će se predstaviti The Beauty Fools, književno-izdavački projekt iz New Orleansa realiziran u suradnji izdavača Timothy Weeksa, dizajn studija Hamper iz Zagreba i ilustratorice Lale Raščić.
Vijest • 18.01.2017.

Nedostaju li vam male knjižare?

Kada bi se stvorili uvjeti (i potreba?) za malim lokalnim ili kvartovskim knjižarama, biste li ih podržali, pa makar i po cijenu da ponekad morate pričekati koji dan dok u knjižari nabave knjigu koju trenutno nemaju na policama?
Videoteka • 04.01.2017.

Pisci na mreži: Kristian Novak

Projekt 'Pisci na mreži' u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, nastoji saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu, kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori? Gost: Kristian Novak.
Vijest • 03.01.2017.

Besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba za djecu s prebivalištem u Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji

U 'svrhu stjecanja navika čitanja i poticanja sveukupnog obrazovanja djece Gradska skupština Grada Zagreba donijela je odluku o pravu na besplatan upis djece do 15 godina u Knjižnice grada Zagreba.