Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 26.01.2017.

Disput predstavlja knjigu Morane Čale 'O duši i tijelu teksta: Polić Kamov, Krleža, Marinković'

Nakladnička kuća Disput organizira predstavljanje knjige Morane Čale 'O duši i tijelu teksta: Polić Kamov, Krleža, Marinković'. Predstavljanje će se održati u Knjižnici “Bogdan Ogrizović” (Preradovićeva 5, Zagreb) u četvrtak 26. siječnja 2017. u 18 sati.
Vijest • 23.01.2017.

Magija Harryja Pottera još uvijek traje?

Povodom izlaska nove knjige o Harryju Potteru, 'Harry Potter i ukleto dijete', Algoritam je u petak 20. siječnja 2017. u suradnji s udrugama ljubitelja Harryja Pottera i znanstvene fantastike i fantastike organizirao druženje čitatelja Harryja Pottera u Algoritam MK knjižarama u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.
Najava • 24.01.2017.

Zagrebačko predstavljenje knjige 'Sjećanje šume' Damira Karakaša

Predstavljanje novog romana Damira Karakaša 'Sjećanje šume' održat će se u utorak, 24. siječnja 2017. u 19 sati, u Kinu Europa - dvorana Müller (Varšavska 3, Zagreb).
Videoteka • 21.01.2017.

Pisci na mreži: Stanislav Habjan

Projekt 'Pisci na mreži' u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, nastoji saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu, kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori? Gost: Stanislav Habjan.
Najava • 20.01.2017.

Predstavljanje 'The Beauty Fools', književno-izdavačkog projekta iz New Orleansa

U petak, 20. siječnja u 19 sati u Booksi će se predstaviti The Beauty Fools, književno-izdavački projekt iz New Orleansa realiziran u suradnji izdavača Timothy Weeksa, dizajn studija Hamper iz Zagreba i ilustratorice Lale Raščić.
Videoteka • 08.01.2017.

Pisci na mreži: Senko Karuza

Projekt 'Pisci na mreži' u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, nastoji saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu, kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori? Gost: Senko Karuza.
Prevoditelj predstavlja • 04.01.2017.

Prevoditelj predstavlja : Vanda Mikšić

Ove godine navršit će se okruglih 20 godina mojega prevodilačkog rada. Naime, 1997. mi je zahvaljujući Hrvoju Božičeviću objavljen prvi prijevod – 'Ocean more' Alessandra Baricca. Odonda se već nanizalo naslova, što integralnih, što fragmentarnih (po časopisima ili za festivale), što samostalnih što u tandemu, mahom s francuskog i talijanskog, ali i na francuski.