Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 02.02.2017.

Predstavljanje knjige Jasena Boke o caru Dioklecijanu na Bookvici

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica, koje će se održati u četvrtak, 2. veljače 2017., voditeljica Patricija Vodopija razgovarat će sa splitskim autorom Jasenom Bokom o njegovoj kontroverznoj biografiji rimskog cara Dioklecijana.
Najava • 02.02.2017.

Mozaik knjiga poziva na promociju knjige 'Hygge – danski recept za sretan život' Meika Wikinga

Nakladnička kuća Mozaik knjiga organizira promociju knjige 'Hygge – danski recept za sretan život' danskog autora Meika Wikinga, koja će se održati u četvrtak, 2. veljače 2017. u Velvet cafeu (Dežmanova 9, Zagreb) s početkom u 18 sati.
Najava • 31.01.2017.

Promocija knjige 'Zagrebalica' Silvije i Ane Šesto

U utorak 31. siječnja 2017. od 19 sati u knjižnici Marije Jurić Zagorke na Krvavom mostu održat će se promocija knjige 'Zagrebalica' Silvije Šesto (tekst) i Ane Šesto (fotografija).
Vijest • 30.01.2017.

Animirani film 'Ježeva kuća' svoju će premijeru imati na međunarodnom Filmskom festivalu u Berlinu 2017.

Hrabri i skromni Ježurka Ježić ('Po šumi, širom, bez staze, puta / Ježurka Ježić povazdan luta...'), koji je naučio brojne generacije da je vlastiti dom najljepši i najvažniji u životu, ove vječne vrijednosti širit će i u novom kratkometražnom animiranom filmu za djecu i odrasle koji će biti premijerno prikazan na međunarodnom Filmskom festivalu u Berlinu.
Vijest • 30.01.2017.

Društvo hrvatskih književnika objavilo natječaje za nagrade 'Anto Gardaš' i 'Dana hrvatske knjige'

Natječaj za nagrade 'Dana hrvatske knjige' raspisan je za tri nagrade: 'Judita', 'Davidias' i 'Slavić', a natječaj za nagradu 'Anto Gardaš' za najbolji roman ili zbirku pripovijedaka za djecu i mladež.
Najava • 24.01.2017.

Zagrebačko predstavljenje knjige 'Sjećanje šume' Damira Karakaša

Predstavljanje novog romana Damira Karakaša 'Sjećanje šume' održat će se u utorak, 24. siječnja 2017. u 19 sati, u Kinu Europa - dvorana Müller (Varšavska 3, Zagreb).
Najava • 20.01.2017.

Predstavljanje 'The Beauty Fools', književno-izdavačkog projekta iz New Orleansa

U petak, 20. siječnja u 19 sati u Booksi će se predstaviti The Beauty Fools, književno-izdavački projekt iz New Orleansa realiziran u suradnji izdavača Timothy Weeksa, dizajn studija Hamper iz Zagreba i ilustratorice Lale Raščić.