Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 22.04.2005.

U Zagrebu počeo SFerakon 2005.

U organizaciji Društva za znanstvenu fantastiku “Sfera”, u Zagrebu se od 22. do 24. travnja održava “SFerakon 2005.”, najstarija i najuglednija konvencija znanstvene fantastike i fantastike u ovom dijelu Europe. Ovogodišnji "SFerakon" ove je godine u znaku afirmacije hrvatske fantastične i znanstvenofantastične književnosti.
Najava • 30.04.2005.

«Rad na crno» u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića

U Knjižnici Ivana Gorana Kovačića (Ulica grada Vukovara 35, Zagreb) u četvrtak 21. travnja 2005. u 19 sati bit će predstavljena knjiga «Rad na crno» Kemala Mujičića Artnama (Meandar, 2004.), jedna od zanimljivijih knjiga iz prošlogodišnje domaće produkcije.
Vijest • 21.04.2005.

Suzana Apspoel Ðođo osvojila nagradu "Slavić"

Nagradu Dana hrvatske knjige "Slavić" za najbolju prvu proznu knjigu u 2004. godine osvojila je autorica Suzana Apspoel Ðođo za roman "Snajperist" (Meandar, 2004.). Svečana dodjela nagrade održat će se u petak, 22. travnja 2005. u prostorijama Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZ u Splitu, Trg braće Radića 7 u 18,30 sati.
Najava • 22.04.2005.

Luko Paljetak predstavlja «Skroviti vrt»

U petak, 22. travnja s početkom u 19 sati, u zagrebačkom Profil Megastoreu, Bogovićeva 7, Luko Paljetak će predstaviti svoju novu knjigu «Skroviti vrt». Sudeći po najavama, u ovoj ćete promociji uživati u odličnoj literaturi kao i u hrvatskoj renesansnoj glazbi.
Najava • 20.04.2005.

Fraktura priprema tri nova romana

Mnogi su ostalo nemalo iznenađeni tempom kojim je ova sve agilnija nakladnička kuća na samom početku godine objavila cijeli niz vrlo zanimljivih noviteta (“Divna povijest fotografije” P. Nádasa, “Gospođa Sartoris” E. Schmitter, “Mali dragulj” P. Mondiana, “Duša od krumpira” R. Jarka…), a u pripremi su još tri zanimljiva romana.
Najava • 26.04.2005.

Biovegin kulinarski peepshow

Pitate se kako je to kuhati za slavne? Ili samo želite saznati anegdote iz života sa slavnim osobama kao što su Tom Cruise, Pierce Brosnan ili Nicole Kidman? Zaintrigirani? Izdavačka kuća Biovega će od 19. do 24. svibnja u Zagrebu ugostiti Aine McAteer, čija će knjiga “Kuharica slavnih” u hrvatske knjižare stići 26. travnja.
Vijest • 15.04.2005.

Biografija Kurta Cobaina stigla u hrvatske knjižare

Izdavačka kuća IBS iz Zagreba isporučila je u knjižare prvu knjigu o Kurtu Cobainu i Nirvani prevedenu na hrvatski. "Kosa anđela" koje je u Americi je doživjela izuzetan uspjeh ujedno je i prva knjiga IBS-ove biblioteke Knjigafon, u sklopu koje će se nastaviti objavljivanje životopisa poznatih i utjecajnih osoba rock i pop glazbe i kulture.
Najava • 18.04.2005.

Festival znanosti u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu

Festival znanosti (18. - 24. travnja) je manifestacija koja se treću godinu zaredom održava u Hrvatskoj, u četiri grada - Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Cilj festivala je senzibilizirati javnost na značenje i postignuća znanosti, potaknuti komunikaciju između znanstvenika, javnosti i medija, te zajedno krenuti prema “Društvu znanja”.