Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 25.08.2005.

Novi F. Beigbeder i H. Muller stižu na jesen

Naklada Oceanmore priprema nekoliko noviteta za ovu jesen. Frédéric Beigbeder predstavit će se čak s dvije nove knjige: «Ljubav traje tri godine» i «Vjerujem, ni ja također - dijalog između biskupa i nevjernika» (ovu potonju potpisuje u kooperaciji s Jean-Michel di Falcom). A tu je i Hertha Müller s novim romanom «Da mi je danas bilo ne susresti sebe»...
Najava • 27.08.2005.

Pontesov deseti rođendan

Slavljenički, deseti po redu međunarodni književni festival "Pontes", koji se od subote održava u gradu Krku (od 27. kolovoza do 3. rujna), i ove godine okupit će domaće i inozemne pisce na danima izvođenja književnosti uživo, raspravljanja o kulturalnim temama i predstavljanjima publici.
Vijest • 25.08.2005.

Četiri poetska prvijenca, četiri autorice!

AGM s ponosom predstavlja četiri poetska prvijenca četiri mlade autorice: «Nijedan pauk nije savršen» Slađane Bukovac, «Kad se previše nagneš kroz prozor vlaka» Željke Černok, «Sapfino ogledalo» Sanje Sagaste i zbirku poezije «Grudi i jagode» Darije Žilić. Da li je to nagovještaj da žene ponovo preuzimaju inicijativu na hrvatskoj knjiškoj sceni?
Najava • 25.08.2005.

«Godine nade» na žminjskoj «Bartulji»

U povodu «Bartulje», tradicionalno najveće pučke fešte središnje Istre, Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika i Gradska knjižnica i čitaonica Pula (Knjižnica Žminj) pozivaju Vas na predstavljanje knjige "Godine nade" pulskoga književnika dr. Ante Dabe.
Link • 22.08.2005.

Razno - test

Razno - test
Najava • 19.08.2005.

Uskoro iz Algoritma

Vijest • 11.08.2005.

Objavljena knjiga "Suživot s Portugalom" Nikice Talana

Hrvatsko filološko društvo u sklopu svoje Biblioteke Književna smotra ovih je dana objavilo knjigu "Suživot s Portugalom / Coabitaçao com Portugal" uglednog hrvatskog stručnjaka za portugalsku književnost Nikice Talana, vrijedno djelo koje u prvome redu problematizira dodire dviju kultura – hrvatske i portugalske.
Najava • 11.08.2005.

V.B.Z. priprema jesensku berbu

Najveći hrvatski nakladnici objavljuju mnogo knjiga, a još ih više imaju u pripremi. Tako V.B.Z. već za početak jeseni priprema svjetski hit «Pravilo četvorice» Ian Caldwella i Dustina Thomasona, «Uspavanku» Chucka Palahniuka te «Lutkica iz Pekinga» kineske spisateljice Sue Chun Lee... ima toga još.
Vijest • 08.08.2005.

Objavljena "Ilustrirana glazbena enciklopedija" u izdanju Veble commerca

Prije nekoliko mjeseci skrenuli smo pažnju na prošle godine u Sloveniji objavljenu «Enciklopediju glasbe», ogledni primjer kako za domaće tržište odabrati i prevesti jednu kvalitetnu i nadasve zanimljivu glazbenu enciklopediju. U tom trenutku nismo znali da je Veble commerce već bio otkupio prava za hrvatsko izdanje koje je prošli tjedan izašlo iz tiska.