Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 17.05.2005.

Od 17. pa do 28. svibnja - 2. zagrebački sajam knjiga

Ukratko: 220 nakladnika, 20 000 naslova, 100 predstavljanja knjiga, 200 autora, kritičara i urednika... čitanja, susreti, polemike, koncerti, predstave, druženja... sve to najavljuje organizator Profil International u sklopu ovogodišnjeg "Zagrebačkog sajma knjige" koji traje od 17. - 28. svibnja 2005.
Najava • 16.05.2005.

Pazi, knjiga !

Autorska kuća, umjetnička organizacija koja okuplja pisce i ilustratore, pripremila je – uz potporu Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba – program za mlade «Pazi, knjiga!». Svrha ovoga projekta je poticanje čitanja i bolje upoznavanje čitatelja s djelima mlađe generacije hrvatskih pisaca koji se obraćaju djeci i tinejdžerima...
Najava • 16.05.2005.

Pazi, knjiga ! - nastavak : program događanja

Pazi, knjiga ! - nastavak : program događanja
Najava • 01.01.1901.

Životinje

Životinje
Vijest • 16.05.2005.

Coelho ili Marquez ?

Kada u isto vrijeme jedan nakladnik objavi nekoliko potencijalnih ljetnih hitova (baš kao što je ovih dana napravio V.B.Z.) zanimljivo je pratiti koji će se od njih pokazati i najvećim hitom. Ako biste birali između "Zahira", novog romana Pauloa Coelha, i kratkog romana “O ljubavi i drugim nečistim silama” Gabriela Garcíe Márqueza, na koga biste se kadili?
Kolumna • 15.05.2005.

Mali diktatori

Najava • 12.05.2005.

Nakon trećeg izdanja knjige “Funky Business”, Differo priprema i “4-D Branding”

Nakon što je nedavno objavila i treće hrvatsko izdanje knjige “Funky Business”, zagrebačka nakladnička kuća Differo priprema i “4-D Branding” švedskog autora Thomasa Gada, knjigu koja govori o revolucionarnom četiri-dimenzionalnom modelu prijeko potrebnom da biste mogli razumijeti brandove snage i slabosti.
Najava • 09.05.2005.

Naklada Verbum najavljuje nove naslove

Izvještaji o prodaji iz hrvatskih knjižara nakladu Verbum danas svrstavaju među vodeće hrvatske nakladnike, a kad neki nakladnik stekne takav status tada se s povećanim zanimanjem prate i vijesti o novitetima koje isti nakladnik tek priprema. Iako među naslovima koji će idućih tjedana doći u knjižare nema izrazitog hit naslova, popis je zanimljiv...
Najava • 12.05.2005.

Strana knjiga u okruženju knjižnica, izdavača i distributera

Zanima li vas upoznavanje knjižničara s procesom distribucije strane literature s aspekta izdavača i distributera, od trenutka postavljanja korisničkog zahtjeva do njegovog ispunjenja? Dođite na tribinu koja će se održati u sklopu "Zagrebačkog festivala knjige" (HDLU, Trg žrtava fašizma bb, Zagreb) u četvrtak, 12. svibnja.