Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 06.09.2005.

Roman “Buick Rivera” Miljenka Jergovića preveden na finski

Roman «Buick Rivera» autora Miljenka Jergovića, nakon brojnih prijevoda, doživio je i svoje finsko izdanje. Knjigu u prijevodu Karija Klemelä (dobitnika finske nagrade za prevođenje J.A. Hollo 2004.) objavila je ugledna finska izdavačka kuća Gummerus Publishers iz Helsinkija.
Najava • 01.01.1901.

Promocije „Knjige tajni” u Zagrebu i Rijeci

Dvostruka duga nedavno je objavila „Knjigu tajni” Deepraka Chopre, koju će idućih dana promovirati u Zagrebu i Rijeci. Zagrebačka promocija održat će se 09. rujna s početkom u 18,30h u Pučkom otvorenom učilištu, a Riječka promocija održat će 14. rujna u dvorani „Transadrie”, Riva Boduli 1 (prizemlje), i opet u 18,30h.
Najava • 05.09.2005.

Disput priprema nove naslove

Disput, nakladnik koji se jednim dijelom specijalizirao za manje komercijalna, ali vrlo vrijedna izdanja s područja filologije i teorije/povijesti književnosti, uskoro objavljuje nekoliko novih knjiga: “Femina ludens” Lade Čale Feldman, “Svi kvorumaši znaju da nisu kvorumaši” Tvrtka Vukovića, ”Učinci književnosti” Kristine Peternai, “Priča u pjesmi” Cvijete Pavlović i "Kristalni aed" Ive...
Vijest • 05.09.2005.

Istarske "Bijele vrane" Tatjane Gromače

Jedna od najtalentiranijih mladih hrvatskih književnica Tatjana Gromača (1971.) nakon prošlogodišnjeg uspjelog romana “Crnac” javlja se ovaj put knjigom priča-reportaža iz Istre “Bijele vrane“, u izdanju zagrebačkog Profila. Knjiga je to dokumentarne proze u kojoj se krije melankolija istarskog socijalnog dna, ali i ljudska uzvišenost koja se pokazuje na najneočekivanijim mjestima...
Najava • 04.09.2005.

Europski dan židovske baštine i kulture

U organizaciji Židovske općine Zagreb – odbora za zaštitu židovske kulture i baštine i hrvatskog ogranka B'nai B'rith-a «Gavro Schwarz» u nedjelju 4. rujna 2005. obilježiti će se i ovogodišnji Europski dan židovske baštine i kulture. Europski dan židovske baštine i kulture obilježava se u cijeloj Europi, s ciljem kako bi se širu publiku upoznalo s židovskim kulturnim i povijesnim naljeđem.
Najava • 27.08.2005.

Pontesov deseti rođendan

Slavljenički, deseti po redu međunarodni književni festival "Pontes", koji se od subote održava u gradu Krku (od 27. kolovoza do 3. rujna), i ove godine okupit će domaće i inozemne pisce na danima izvođenja književnosti uživo, raspravljanja o kulturalnim temama i predstavljanjima publici.
Vijest • 25.08.2005.

Četiri poetska prvijenca, četiri autorice!

AGM s ponosom predstavlja četiri poetska prvijenca četiri mlade autorice: «Nijedan pauk nije savršen» Slađane Bukovac, «Kad se previše nagneš kroz prozor vlaka» Željke Černok, «Sapfino ogledalo» Sanje Sagaste i zbirku poezije «Grudi i jagode» Darije Žilić. Da li je to nagovještaj da žene ponovo preuzimaju inicijativu na hrvatskoj knjiškoj sceni?
Najava • 25.08.2005.

«Godine nade» na žminjskoj «Bartulji»

U povodu «Bartulje», tradicionalno najveće pučke fešte središnje Istre, Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika i Gradska knjižnica i čitaonica Pula (Knjižnica Žminj) pozivaju Vas na predstavljanje knjige "Godine nade" pulskoga književnika dr. Ante Dabe.