Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 24.11.2016.

Predstavljanje pjesničke zbirke 'Ptica na ušću smoga' Marina Katinić

U prostoru Društva hrvatskih književnika u četvrtak, 24. studenoga bit će predstavljena pjesnička zbirka 'Ptica na ušću smoga' Marine Katinić, dobitnice Nagrade Anđelko Novaković za 2015. godinu. O Zbirci će govoriti Božidar Petrač, Tin Lemac, Luka Tripalo i Dobrila Zvonarek.
Najava • 22.11.2016.

Predstavljanje romana Damira Zlatara Freya 'Stanzia Grande'

Predstavljanje romana Damira Zlatara Freya 'Stanzia Grande' održat će se u utorak 22. studenog u zagrebačkom Velvet Caféu. Uz autora o romanu će govoriti Maja Gregl, Zdenka Kovačiček, Ivana Šojat i Seid Serdarević, a ulomke iz romana čitat će Branka Cvitković.
Vijest • 18.11.2016.

Hrvatska lijepa knjiga : Natječaj za najljepše oblikovane hrvatske knjige

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, organizator natječaja Hrvatska lijepa knjiga, poziva sve zainteresirane hrvatske nakladnike da do 7. prosinca 2016. godine pošalju knjige koje bi željeli prijaviti na natječaj. Prijaviti se mogu knjige koje su objavljene tijekom 2016. godine.
Prevoditelj predstavlja • 16.11.2016.

Prevoditelj predstavlja : Romana Perečinec

Dosad sam prevela dvadesetak naslova i kad ih ovako pogledam na polici mogu reći da sam imala sreće jer sam uglavnom na prijevod dobivala vrijedne i lijepe knjige. Posebno su mi dragi naslovi koje sam sama odabrala i kojima sam uspjela pronaći izdavača u Hrvatskoj. Vjerujem da je to velika sreća svakom prevoditelju.
Vijest • 15.11.2016.

Slobodan Šnajder za 'Doba mjedi' osvojio i književnu nagradu roman@tportal.hr

Žiri tportalove književne nagrade pod presjedanjem književne kritičarke i publicistice Katarine Luketić odlučio je ovogodišnju nagradu roman@tportal.hr dodijeliti Slobodanu Šnajderu za roman "Doba mjedi".
Vijest • 04.11.2016.

Održan je sastanak predstavnika Zajednice nakladnika i knjižara i Udruge Knjižni blok s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek

Izdavači su upoznali ministricu s nagomilanim problemima u sektoru koji ozbiljno ugrožavaju opstanak čitavog niza djelatnosti u okviru izdavačke industrije.
Vijest • 02.11.2016.

Dobra godina za romane : Pet romana u finalu književne nagrade roman@tportal.hr

U finalu natječaja za književnu nagradu roman@tportal.hr ostaju romani 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera, 'Na osami blizu mora' Zorana Ferića, 'Područje bez signala' Roberta Perišića, 'Oblak boje kože' Nebojše Lujanovića i 'Tvoj sin Huckleberry Finn' Bekima Sejranovića.