Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 18.01.2017.

Nedostaju li vam male knjižare?

Kada bi se stvorili uvjeti (i potreba?) za malim lokalnim ili kvartovskim knjižarama, biste li ih podržali, pa makar i po cijenu da ponekad morate pričekati koji dan dok u knjižari nabave knjigu koju trenutno nemaju na policama?
Najava • 19.01.2017.

Olja Savičević Ivančević gostuje u Bookvici

U drugoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 19. siječnja 2017., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo, gostuje brojnim nagradama ovjenčana splitska spisateljica Olja Savičević Ivančević.
Vijest • 12.01.2017.

Objavljen dvobroj časopisa Libra Libera 38/39

Objavljen je dvobroj Libre Libere 38/39, časopisa za književnost i teoriju koji izlazi već 20 godina. Specijaliziran za underground kulturu, donosi nekoliko prijevoda bizarnih i nekonvencionalnih tekstova strane književnosti u izboru Librinog dugogodišnjeg urednika Zorana Roška.
Prevoditelj predstavlja • 12.01.2017.

Prevoditelj predstavlja : Mate Maras

U početku prevoditeljske karijere morao sam zbog 'političkih' razloga poći u pečalbu, pa sam jedne sezone jeo pomorački kruh. Bio sam nadzornik tereta (supercargo) a sva mi je dužnost bila brojiti ovce pri ukrcaju, popisati broj krepanih glava na putu i izvijestiti o sitnom podmićivanju lučkih i carinskih radnika. A što sam radio po čitav dan?
Videoteka • 08.01.2017.

Pisci na mreži: Senko Karuza

Projekt 'Pisci na mreži' u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, nastoji saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu, kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori? Gost: Senko Karuza.
Vijest • 23.12.2016.

Želimo vam lijep i miran Božić i uspješnu i sretnu Novu godinu!

Na izmaku još jedne godine zahvaljujemo svima vama koji koji nas čitate i pratite, podupirete naš trud i rad, i činite nas boljim. U ove blagdanske dane želimo vam sve najbolje, blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu, a dobre knjige i dobri ljudi neka budu uvijek uz vas :-)
Vijest • 21.12.2016.

Časopis Kvadrat, tematski dvobroj posvećen Kenu Parkeru

Novi tematski dvobroj časopisa Kvadrat posvećen je fikcijskom (anti)junaku Kenu Parkeru. U više od dvadeset bogato ilustriranih priloga pomno se i iscrpno analiziraju Parkerove karakterne osobitosti, utjecaj filma i književnosti na cjelokupni serijal 'Ken Parker' te njegov utjecaj na druge strip-serijale...