Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 03.01.2017.

Besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba za djecu s prebivalištem u Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji

U 'svrhu stjecanja navika čitanja i poticanja sveukupnog obrazovanja djece Gradska skupština Grada Zagreba donijela je odluku o pravu na besplatan upis djece do 15 godina u Knjižnice grada Zagreba.
Videoteka • 01.01.2017.

Pisci na mreži: Hrvoje Jurić

Projekt 'Pisci na mreži' u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, nastoji saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu, kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori? Gost: Hrvoje Jurić.
Vijest • 23.12.2016.

Želimo vam lijep i miran Božić i uspješnu i sretnu Novu godinu!

Na izmaku još jedne godine zahvaljujemo svima vama koji koji nas čitate i pratite, podupirete naš trud i rad, i činite nas boljim. U ove blagdanske dane želimo vam sve najbolje, blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu, a dobre knjige i dobri ljudi neka budu uvijek uz vas :-)
Najava • 21.12.2016.

Naklada Pavičić predstavlja zbornik 'Ustaški put u socijalizam'

Naklada Pavičić predstavit će u srijedu, 21. prosinca 2016., s početkom u 18.00 sati knjigu "Ustaški put u socijalizam", zbornik u kojem je priređivač Nikica Mihaljević prikupio 26 članaka i rasprava iz pera 13 znanstvenika, eksperata, publicista, novinara i političara iz doba NDH.
Vijest • 21.12.2016.

Časopis Kvadrat, tematski dvobroj posvećen Kenu Parkeru

Novi tematski dvobroj časopisa Kvadrat posvećen je fikcijskom (anti)junaku Kenu Parkeru. U više od dvadeset bogato ilustriranih priloga pomno se i iscrpno analiziraju Parkerove karakterne osobitosti, utjecaj filma i književnosti na cjelokupni serijal 'Ken Parker' te njegov utjecaj na druge strip-serijale...
Najava • 10.12.2016.

Program javnog čitanja Tko Čita? predstavlja Ružicu Aščić i Laru Mitraković

Tko Čita? je program javnog čitanja autorica i autora rođenih od 1980-e godine naovamo, a ove subote predstavlja dvije autorice, jednu afirmiranu i nagrađivanu, i drugu koja će to (vjeruju mnogi) tek postati. Riječ je o Ružici Aščić i Lari Mitraković.
Najava • 07.12.2016.

Zagrebačke posvete Branku Miljkoviću – Uzalud je budim

U srijedu, 7. prosinca u gostionici Pod starim krovovima, Teatar poezije u okviru Zagrebačkih posveta priređuje događanje pod naslovom 'Branko Miljković – Uzalud je budim'. U programu sudjeluju Irena Vrkljan, Branislav Glumac, Sara Renar, Mladen Vujčić i Goran Matović.