Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 26.04.2005.

Biovegin kulinarski peepshow

Pitate se kako je to kuhati za slavne? Ili samo želite saznati anegdote iz života sa slavnim osobama kao što su Tom Cruise, Pierce Brosnan ili Nicole Kidman? Zaintrigirani? Izdavačka kuća Biovega će od 19. do 24. svibnja u Zagrebu ugostiti Aine McAteer, čija će knjiga “Kuharica slavnih” u hrvatske knjižare stići 26. travnja.
Vijest • 15.04.2005.

Biografija Kurta Cobaina stigla u hrvatske knjižare

Izdavačka kuća IBS iz Zagreba isporučila je u knjižare prvu knjigu o Kurtu Cobainu i Nirvani prevedenu na hrvatski. "Kosa anđela" koje je u Americi je doživjela izuzetan uspjeh ujedno je i prva knjiga IBS-ove biblioteke Knjigafon, u sklopu koje će se nastaviti objavljivanje životopisa poznatih i utjecajnih osoba rock i pop glazbe i kulture.
Najava • 18.04.2005.

Festival znanosti u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu

Festival znanosti (18. - 24. travnja) je manifestacija koja se treću godinu zaredom održava u Hrvatskoj, u četiri grada - Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Cilj festivala je senzibilizirati javnost na značenje i postignuća znanosti, potaknuti komunikaciju između znanstvenika, javnosti i medija, te zajedno krenuti prema “Društvu znanja”.
Najava • 27.04.2005.

Još dva tjedna do ' 100 minuta Slave '

Od 27. travnja moći ćete uživati u "100 minuta Slave", trećem igranom film Dalibora Matanića (redatelja filmova "Blagajnica želi ići na more" i "Fine mrtve djevojke"). Film je to o nesretnoj ljubavi između gluhonijeme slikarice Slave Raškaj (Sanja Vejnović) i njenog mentora Bele Csikosa (Miki Manojlović) koji prikazuje sudbine ljudi koje je društvo dočekalo na lakat.
Vijest • 14.04.2005.

Naklada Zadro objavila dva krimića Michaela Dibdina

S područja priručnika Naklada Zadro se širi i u žanrovsku književnost, pa kreće i s objavljivanjem krimića, i to onih kvalitetnijih. Michael Dibdin irski je autor koji je godinama živio u italiji, a hrvatskim čitateljima predstavlja se s dva romana - «Duga završnica» i «Kralj štakora» (dobitnik ugledne Golden Dagger nagrade).
Vijest • 11.04.2005.

Hena com objavila novu Kishonovu knjigu

Knjige Ephraima Kishona tiskane su u 43 milijuna primjeraka i prevedene na 37 jezika. Njegove obiteljske priče “Kod kuće je najgore” najčitanija je hebrejska knjiga poslije Biblije. Na hrvatski je do sada prevedeno 19 Kishonovih knjiga, a nakladnička kuća Hena com upravo je objavila 13. naslov u svojoj nakladi – “Priče o životinjama”.
Vijest • 08.04.2005.

3 + 1 Naklade Slap iz Jastrebarskog

Naklada Slap, u suradnji s zagrebačkim Filozofskim fakultetom, objavila je "Karikaturu", treće svezak iz biblioteke “Zagrebački pojmovnik kulture 20. stoljeća”. Riječ je o zborniku radova na temu karikature iz pera petnaestak domaćih i inozemnih autora kojeg je uredila Jadranka Brnčić (glavni urednik biblioteke je akademik Aleksandar Flaker). Ali to nije sve..
Vijest • 07.04.2005.

Profil objavio zdrastveni vodič za cure

"Totalni zdravstveni vodič za cure" priručnik je za tinejdžerice koji će im pomoći dati odgovore na pitanja o promjenama koje im se događaju, o zdravlju, o njihovim pravima. Mnoge djevojke ne znaju što im se s tijelom događa u pubertetu, boje se pitati, ne znaju kome se obratiti. Ovaj priručnik govori o svemu što pojam zdravlje obuhvaća: tjelesno, spolno, duševno i emocionalno zdravlje.