Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 30.01.2017.

Animirani film 'Ježeva kuća' svoju će premijeru imati na međunarodnom Filmskom festivalu u Berlinu 2017.

Hrabri i skromni Ježurka Ježić ('Po šumi, širom, bez staze, puta / Ježurka Ježić povazdan luta...'), koji je naučio brojne generacije da je vlastiti dom najljepši i najvažniji u životu, ove vječne vrijednosti širit će i u novom kratkometražnom animiranom filmu za djecu i odrasle koji će biti premijerno prikazan na međunarodnom Filmskom festivalu u Berlinu.
Vijest • 30.01.2017.

Društvo hrvatskih književnika objavilo natječaje za nagrade 'Anto Gardaš' i 'Dana hrvatske knjige'

Natječaj za nagrade 'Dana hrvatske knjige' raspisan je za tri nagrade: 'Judita', 'Davidias' i 'Slavić', a natječaj za nagradu 'Anto Gardaš' za najbolji roman ili zbirku pripovijedaka za djecu i mladež.
Najava • 30.01.2017.

Prva tribina Litterarum translatio u 2017. predstavlja Željku Gorički i Leu Kovács

Na prvoj tribini Litterarum translatio u 2017. godini u organizaciji Društva hrvatskih književnih prevodilaca, gostuju Željka Gorički i Lea Kovács. Razgovor će voditi moderator tribine Sead Muhamedagić.
Najava • 27.01.2017.

Ibis grafika predstavlja knjigu Marka Radumila 'Dan kada su centarfori promašivali'

U petak, 27. siječnja 2017. s početkom u 19:00 sati, nakladnička kuća Ibis grafika predstavit će u književnom klubu "Booksa" (Martićeva ul. 14d, Zagreb) knjigu Marka Radumila 'Dan kada su centarfori promašivali'.
Najava • 26.01.2017.

Disput predstavlja knjigu Morane Čale 'O duši i tijelu teksta: Polić Kamov, Krleža, Marinković'

Nakladnička kuća Disput organizira predstavljanje knjige Morane Čale 'O duši i tijelu teksta: Polić Kamov, Krleža, Marinković'. Predstavljanje će se održati u Knjižnici “Bogdan Ogrizović” (Preradovićeva 5, Zagreb) u četvrtak 26. siječnja 2017. u 18 sati.
Vijest • 18.01.2017.

Nedostaju li vam male knjižare?

Kada bi se stvorili uvjeti (i potreba?) za malim lokalnim ili kvartovskim knjižarama, biste li ih podržali, pa makar i po cijenu da ponekad morate pričekati koji dan dok u knjižari nabave knjigu koju trenutno nemaju na policama?
Vijest • 12.01.2017.

Objavljen dvobroj časopisa Libra Libera 38/39

Objavljen je dvobroj Libre Libere 38/39, časopisa za književnost i teoriju koji izlazi već 20 godina. Specijaliziran za underground kulturu, donosi nekoliko prijevoda bizarnih i nekonvencionalnih tekstova strane književnosti u izboru Librinog dugogodišnjeg urednika Zorana Roška.