Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 02.11.2016.

Interliber najavljuje program i izložbe knjiga Narodne Republike Kine i Republike Srbije.

Ove godine Interliber najavljuje i dvije nacionalne izložbe knjiga: Narodne Republike Kine i Republike Srbije.
Vijest • 01.11.2016.

Nagradu 'Fran Galović' dobio Zoran Ferić za roman 'Na osami blizu mora'

Nagradu “Fran Galović” za najbolje djelo na temu zavičaja i/ili identiteta ove godine dobila je knjiga “Na osami blizu mora” Zorana Ferića. Odluku o nagradi donijelo je prosudbeno povjerenstvo uvažavajući i rezultate javnog glasovanja, koje je bilo organizirano tijekom listopada u gradskim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Ludbreg.
Vijest • 01.11.2016.

Dubravka Ugrešić dobitnica prestižne književne nagrade 'Neustadt International Prize for Literature'

Dubravka Ugrešić ovogodišnja je dobitnica prestižne američke književne nagrade 'Neustadt International Prize for Literature'.
Vijest • 31.10.2016.

Objavljen dokument Prijedlog kriterija i preporuka za izradu kvalitetnih e-lektira

Prijedlog kriterija i preporuka za izradu kvalitetnih e-lektira namijenjen je nastavnicima, knjižničarima, autorima digitalnih sadržaja, nakladnicima te svima ostalima zainteresiranim za temu e-lektira.
Najava • 03.11.2016.

Proglašenje dobitnika i svečana dodjela V.B.Z. i Tisak media književne nagrade 2016.

U četvrtak 3. studenoga saznajemo ovogodišnjeg dobitnika V.B.Z. i Tisak media književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2016. godine. Osim novčane nagrade od sto tisuća kuna i prava na objavu književnog djela, dobitnik po prvi put dobiva i skulpturu Nagrade, rad poznatog umjetnika i glazbenika Ivice Propadala.
Vijest • 24.10.2016.

Objavljena lista polufinalista književne nagrade 'Janko Polić Kamov'

Na dan piščeva rođenja, 17. studenog 2016. godine, Hrvatsko društvo pisaca dodijelit će književnu nagradu "Janko Polić Kamov" za najbolju knjigu godine. Ove je godine na natječaj pristigao 91 naslov, objavljen od 1. srpnja 2015. do 30. lipnja 2016. godine.
Najava • 25.10.2016.

Mozaik knjiga predstavlja prvo kolo Izabranih djela Pavla Pavličića u pet knjiga

Promocija prvog kola Izabranih djela Pavla Pavličića održat će se u utorak 25. listopada u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. O knjigama će govoriti Pavao Pavličić, Julijana Matanović i Zoran Maljković. Odabrane tekstove čita dramska umjetnica Anja Šovagović-Despot.