Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 07.04.2017.

U Zagrebu se održava 11. Balkanski anarhistički sajam knjiga

Jedanaesti Balkanski anarhistički sajam knjiga održat će se u Zagrebu od 7. do 9. travnja 2017. Ovogodišnji BASK donosi niz diskusija pa će tako biti riječi o otporu zagađenju u Čileu, populizmu u društvenim pokretima, ali i mainstream politici. Tijekom sva tri dana sajma biti će postavljena izložba Vlade Marteka pod nazivom 'Zatočena umjetnost'.
Najava • 06.04.2017.

Disput i Hrvatsko filološko društvo predstavljaju roman 'Crvena poštanska kočija'

U suradnji s Mađarskim institutom u Zagrebu nakladničke kuće Disput i Hrvatsko filološko društvo u četvrtak 6. travnja 2017. organiziraju predstavljanje romana 'Crvena poštanska kočija' (autor: Gyula Krúdy) objavljen u poznatoj biblioteci 'Na tragu klasika'.
Najava • 04.04.2017.

Kreće nova tribina u Booksi - 'Poezija na živo' ugošćuje Miroslava Kirina

'Poezija na živo' nova je serija tribina u sklopu Booksinog Književnog budoara. Prvi gost tribine je Miroslav Kirin, pjesnik, prevoditelj i prozaik, a voditelj tribine je mladi pjesnik Ivan Šamija.
Najava • 04.04.2017.

Edicije Božičević predstavljaju roman 'Tijela bez težine' Valerije Luiselli

U utorak, 4. travnja 2017. s početkom u 18:00 sati u Knjižnici i čitaonici 'Bogdana Ogrizovića' (Preradovićeva 5, Zagreb) Edicije Božičević predstavit će roman 'Tijela bez težine' mlade meksičke autorice Valerije Luiselli.
Vijest • 03.04.2017.

U Splitu će se početkom svibnja održati Mediteranski festival knjige

Od 3. do 7. svibnja u velikoj dvorani Gripe u Splitu će se napokon održati ozbiljan i respektabilan sajam knjige i smotra hrvatskog izdavaštva – Mediteranski festival knjige. Manifestacija će biti promotivno-prodajnog karaktera, a održat će se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara pri HGK.
Vijest • 13.03.2017.

Pokrenuta crowdfunding kampanja za održavanje 5. Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ)

Nakon što su organizatori FALIŠ-a odbili ovogodišnju umanjenu potporu Ministarstva kulture odlučili su 'zamoliti donacije prijatelja, istomišljenika i svih koji vjeruju da alternativa predatorskom kapitalizmu postoji te da je bolji svijet ipak moguć'.
Najava • 08.03.2017.

Školska knjiga predstavlja znanstvenu monografiju Ane Petravić 'Međukulturna kompetencija u nastavi stranih jezika'

U srijedu 8. ožujka 2017. Školska knjiga organizira predstavljanje znanstvene monografije Ane Petravić 'Međukulturna kompetencija u nastavi stranih jezika'. Predstavljanje će se održati u 18 sati u Velikoj dvorani Školske knjige (Masyrykova 28, III. kat, Zagreb).