Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 18.11.2016.

Hrvatska lijepa knjiga : Natječaj za najljepše oblikovane hrvatske knjige

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, organizator natječaja Hrvatska lijepa knjiga, poziva sve zainteresirane hrvatske nakladnike da do 7. prosinca 2016. godine pošalju knjige koje bi željeli prijaviti na natječaj. Prijaviti se mogu knjige koje su objavljene tijekom 2016. godine.
Prevoditelj predstavlja • 16.11.2016.

Prevoditelj predstavlja : Romana Perečinec

Dosad sam prevela dvadesetak naslova i kad ih ovako pogledam na polici mogu reći da sam imala sreće jer sam uglavnom na prijevod dobivala vrijedne i lijepe knjige. Posebno su mi dragi naslovi koje sam sama odabrala i kojima sam uspjela pronaći izdavača u Hrvatskoj. Vjerujem da je to velika sreća svakom prevoditelju.
Vijest • 15.11.2016.

Slobodan Šnajder za 'Doba mjedi' osvojio i književnu nagradu roman@tportal.hr

Žiri tportalove književne nagrade pod presjedanjem književne kritičarke i publicistice Katarine Luketić odlučio je ovogodišnju nagradu roman@tportal.hr dodijeliti Slobodanu Šnajderu za roman "Doba mjedi".
Vijest • 14.11.2016.

Na Interliberu 2016. svečano uručene nagrade i priznanja OVCA U KUTIJI za najbolju hrvatsku slikovnicu

Pod pokroviteljstvom Udruge ZANA, na Interliberu su svečano su uručene nagrade i priznanja autorima čije su slikovnice dobile najveći broj glasova dječjeg i stručnog žirija. Nagradu stručnog žirija osvojila je slikovnica "Bao baobab i mala Kibibi" (tekst Ana Đokić, ilustracije Dubravka Kolanović)...
Vijest • 10.11.2016.

Obranjen PDV na knjigu od 5%, trošak autorskih honorara ipak raste

Vlada RH na današnjoj je sjednici u saborsku proceduru uputila paket od 15 zakonskih prijedloga poreznih reformi. Ono što je u tome najznačajnije za knjižni sektor jest da je knjiga ostala u grupi proizvoda na koje će se primjenjivati najniža stopa PDV-a od 5%.
Vijest • 02.11.2016.

Dobra godina za romane : Pet romana u finalu književne nagrade roman@tportal.hr

U finalu natječaja za književnu nagradu roman@tportal.hr ostaju romani 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera, 'Na osami blizu mora' Zorana Ferića, 'Područje bez signala' Roberta Perišića, 'Oblak boje kože' Nebojše Lujanovića i 'Tvoj sin Huckleberry Finn' Bekima Sejranovića.
Vijest • 01.11.2016.

Nagradu 'Fran Galović' dobio Zoran Ferić za roman 'Na osami blizu mora'

Nagradu “Fran Galović” za najbolje djelo na temu zavičaja i/ili identiteta ove godine dobila je knjiga “Na osami blizu mora” Zorana Ferića. Odluku o nagradi donijelo je prosudbeno povjerenstvo uvažavajući i rezultate javnog glasovanja, koje je bilo organizirano tijekom listopada u gradskim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Ludbreg.