Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 07.06.2017.

Festival 'Prvi prozak na vrh jezika' od 7. do 9. lipnja u Zagrebu

Festival 'Prvi prozak na vrh jezika', koncipiran kao Festival nagrada i nagrađenih mladih autora, održat će se po treći put od 7. do 9. lipnja u Zagrebu, u prostorima teatra ITD i cafe bara U dvorištu.
Najava • 05.06.2017.

DHKP organizira 11. izložbu 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol 'Prevoditelj kao pjesnik'

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP) poziva na otvorenje 11. izložbe 'Od izvornika do prijevoda' u ponedjeljak 5. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Tom prigodom održat će se i okrugli stol 'Prevoditelj kao pjesnik'.
Vijest • 01.06.2017.

Europski parlament usvojio prijedlog Komisije kojim se omogućuje smanjenje PDV-a na e-knjige

Europski parlament u četvrtak je usvojio prijedlog Komisije koji bi omogućio državama članicama smanjenje PDV-a na e-knjige i primjenu iste stope PDV-a na elektroničke publikacije (na primjer na e-knjige, e-novine i e-časopise) i tiskane publikacije.
Vijest • 31.05.2017.

Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2016.

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2016. godini. Dodijelit će se ukupno 30 stimulacija, a pojedinačna stimulacija sastoji se od novčanog iznosa od 15.000,00 kn neto koji se dodjeljuje autoru odabranog djela.
Prevoditelj predstavlja • 30.05.2017.

Prevoditelj predstavlja : Andy Jelčić

Svakoga od nas nešto trajno obilježi: kada sve polako završi i stiša se, kada se nagrade za životno djelo polako pretvore u kotlete, salatu i plaćene račune za struju i vodu, vjerujem da će mi kao onome starcu za kojega mladi kolege pitaju 'je li još živ?' ostati pečat na kojemu piše 'Musil'.
Najava • 10.05.2017.

Srijeda, 10. svibnja - događanja na Kliofestu 2017.

U knjižnici Bogdana Ogrizovića predstavnici organizacijskog odbora Kliofesta Damir Agičić, Krešo Maligec i Anita Šikić predstavili su program tj. sva događanja na ovogodišnjem Festivalu povijesti. Srijeda donosi obilje zanimljivih programa...
Najava • 09.05.2017.

Utorak, 9. svibnja - predstavljanje Kliofesta 2017.

U utorak 9. svibnja s početkom u 19 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića (Zagreb) organizatori Kliofesta predstavit će program tj. sva događanja na ovogodišnjem Festivalu povijesti. Isti dan, u Hrvatskom državnom arhivu održat će se znanstveni kolokvij na temu 'Josip Horvat – intelektualac u burnom stoljeću'.