Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

N.B. - MV ×

Vijest • 19.03.2015.

Fraktura u užem krugu nominiranih za najboljeg međunarodnog nakladnika na Londonskom sajmu knjiga

Na Londonskom sajmu knjiga dodjeljuju se nagrade za nakladnike i agente, a u kategoriji za najboljeg međunarodnog nakladnika u uži izbor izabrana je i Fraktura iz Zaprešića.
Portret • 16.03.2015.

Jelena Zlatar

Jelena Zlatar rođena je 1982. godine u Zagrebu. Jezičnu gimnaziju u Zagrebu završila je 2000. godine nakon čega upisuje dvopredmetni studij sociologije i filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Najava • 17.03.2015.

U Splitu počinje 9. Pričigin - Festival pričanja priča

U Splitu se od od 17. do 21. ožujka 2015. održava "Pričigin" - Festival pričanja priča". Uz već uobičajene sadržaje (pričanja, razgovori, burza pročitanih knjiga...) tu je i "Storfie" tj. selekcija najboljih kratkih priča ispripovijedanih u kameru mobitela ili tableta.
Vijest • 13.03.2015.

Umro poznati pisac humoristične fantastike Terry Pratchett

U četvrtak 12. ožujka u 66. godini života u svom je domu u od bolesti preminuo poznati engleski pisac Terry Pratchett.
Vijest • 08.03.2015.

Ministarstvo kulture objavilo Javni poziv za predlaganje programa "Poduzetništvo u kulturi" za 2015. godinu

Cilj Programa je jačanje kapaciteta kreativnih/kulturnih industrija i poduzetništva u području kulturnog i umjetničkog stvaralaštva i kulturne proizvodnje. Javni poziv je otvoren do 6. travnja 2015. godine.
Vijest • 18.06.2014.

Sabine Uehlein, direktorica Zaklade Stiftung Lesen, gostovala u Zagrebu

U Goethe Institutu u Zagrebu 16. lipnja 2014. godine održana je radionica - sastanak radne skupine za izradu Nacionalne strategije poticanja čitanja. Članovi povjerenstava za izradu Nacionalne strategije poticanja čitanja koje provodi Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta sastali su se, uz potporu Goethe Instituta u Ulici grada Vukovara 64 u Zagrebu, na radionici za...
Vijest • 27.05.2014.

Tonko Maroević i Milko Valent dobitnici 'Nagrade Vladimir Nazor' za 2013.

"Nagradu Vladimir Nazor" dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma u Republici Hrvatskoj. Ove su godine na području književnosti nagradu dobili Tonko Maroević i Milko Valent.
Vijest • 01.04.2014.

Ministarstvo kulture RH objavilo Javni poziv za programe knjižnog sektora

Ministarstvo kulture napokon je objavilo "Javni poziv za predlaganje programa književne, nakladničke i knjižarske djelatnosti za 2014. godinu". U proračunu RH osiguravaju se sredstva za financiranje književne, nakladničke i knjižarske djelatnosti: - časopisi i periodičke elektroničke publikacije; književne manifestacije i organizacija nacionalnih nastupa na domaćim i inozemnim sajmovima knjiga;...