Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Andrija Škare ×

Razgovor • 30.11.2017.

Andrija Škare : Mladi se ne trebaju samo smiješiti, već i kritički promišljati stvarnost

Što više pišeš, kritičniji si prema vlastitom tekstu, barem je kod mene tako. Što si bolji, to misliš da bi mogao biti još bolji, da bi trebao biti još bolji. Najgore se opustiti i uljuljkati, misliti da si nešto savladao i da si postao dobar pisac ili uopće pisac. Ja o sebi tako ne razmišljam, sa svakom novom pričom sam na početku.
Najava • 17.11.2017.

Predstavljanje knjige Andrije Škare - 'Društvene igre'

Predstavljanje nove knjige Andrije Škare 'Društvene igre' održat će se u petak 17. studenog u zagrebačkom Caféu u dvorištu. Knjigu će predstaviti Korana Serdarević, Marina Vujčić i Andrija Škare. Zasvirat će i Kensington Lima.
Najava • 07.10.2016.

Književni petak: Pisanje kao vještina, talent kao taština? CeKaPe!

Može li se pisanje naučiti? U prvoj ovosezonskoj tribini Književnog petka gostuje utemeljiteljica zagrebačkog Centra za kreativno pisanje Sanja Vučković, profesor (pisac i pjesnik) Miroslav Mićanović te mladi autor s prvom zapaženom knjigom Andrija Škare, polaznik radionica kreativnog pisanja.
Najava • 27.09.2016.

Dvostruki portret: Rob Doyle i Andrija Škare

U utorak, 27. rujna u Booksi će gostovati najhvaljeniji mladi irski pisac Rob Doyle i Andrija Škare, poznato TV lice, kolumnist i pisac. S njih dvojicom razgovarat će književni kritičar i novinar Neven Svilar na engleskom jeziku, a u Booksu ih dovodi izdavačka kuća Fraktura u sklopu projekta 'Sharing the Wor(l)d'.
Najava • 16.06.2016.

Promocija nove knjige Andrije Škare 'Slušaj me'

Promocija nove knjige Andrije Škare 'Slušaj me', zbirke kolumni o glazbi i književnosti, održat će se u četvrtak 16. lipnja u zagrebačkoj Booksi. Uz autora, knjigu će predstaviti moderator Neven Svilar i urednici Ivana Rogar i Luka Ostojić. Nakon promocije slijedi koncert Matije Habijanca.
Najava • 14.11.2008.

Petak na Interliberu..

Najava • 08.12.2006.

PROMOCIJA : Zbornik eventualizma

«Zbornik eventualizma: Nagni se kroz prozor» u izdanju nakladničke kuće Celeber, svekolikoj će se javnosti predstaviti u petak, 8. prosinca 2006. u 19 sati, u knjižari Profil Megastore u Zagrebu. Knjigu će predstaviti: Jagna Pogačnik, književna kritičarka, Andrija Škare, eventualist i Ivo Caput, Celeber, a za cjelokupni dojam i popratni sadržaj zaduženi su Eventualisti: Dario Šarec, Krešimir Dujmić,...
Vijest • 04.11.2005.

Književne večeri u SC-u

Zagrebački SC-a poziva mlade autore da se prijave za sudjelovanje na književnim večerima koje se održavaju u prostoru Studentskog Centra. Natječaj omogućuje svima do 30 godina starosti da prijave svoje radove (priče, pjesme, eseje, kritike ili osvrte na knjige, kulturne i slične događaje) i gostuju na književnim večerima koje su zamišljene kao mjesto interakcije pisaca s publikom i obratno.