Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Bekim Sejranović ×

Kritika • 13.04.2017.

Bekim Sejranović : Dnevnik jednog nomada

Predmetna je knjiga neformalan dokument jednog života koji otkucava bez kalkulacija, življenja koje se odvija između dviju krajnosti: dinamike premiještanja i težine međuljudskih odnosa, a istodobno usamljeničke statičnosti, hedonističkog baškarenja u ekskluzivnosti intelektualističke niše upućenog i senzibilnog čitatelja, koji gušta u probranoj književnosti.
Najava • 12.04.2017.

Izdavačka kuća V.B.Z. predstavlja 'Dnevnik jednog nomada' Bekima Sejranovića

U srijedu, 12. travnja 2017. godine izdavačka kuća V.B.Z. predstavit će novu knjigu Bekima Sejranovića 'Dnevnik jednog nomada'. Sudjeluju: Bekim Sejranović, Zoran Ferić i Drago Glamuzina.
Vijest • 02.11.2016.

Dobra godina za romane : Pet romana u finalu književne nagrade roman@tportal.hr

U finalu natječaja za književnu nagradu roman@tportal.hr ostaju romani 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera, 'Na osami blizu mora' Zorana Ferića, 'Područje bez signala' Roberta Perišića, 'Oblak boje kože' Nebojše Lujanovića i 'Tvoj sin Huckleberry Finn' Bekima Sejranovića.
Razgovor • 17.10.2016.

Bekim Sejranović: Čitatelji ne bi trebali upoznavati omiljene pisce, uvijek će se razočarati

Život je album na čijim stranicama nedostaju fotografije, istrgnute su, zaboravljene, prešućene, skrivene, svatko ima svoje kriterije o kojima ovisi konačna količina izloženog u galeriji. A kako izgleda kada se život i promišljanja o životu utisnu u knjigu i počnu se prelijevati preko njezinih rubova, saznati može svatko tko otvori romane Bekima Sejranovića.
Najava • 24.03.2016.

Zagrijavanje : Knjige i autori koje ste čekali

Drago Glamuzina nagrađivani pjesnik i prozaik koji je nedavno objavio novu, sjajnu knjigu poezije - 'Everest', na Zagrijavanju će predstaviti tri iznimna autora čije je romane nedavno uredio u izdavačkoj kući VBZ: Zorana Ferića, Bekima Sejranovića i Borivoja Radakovića.
Najava • 01.04.2014.

Bekim Sejranović i CMS u Booksi

U utorak, 1. travnja s početkom u 19 sati u klubu Booksa gostovat će Bekim Sejranović te Petra Jurlina i Mirjana Mikić Zeitoun iz Centra za mirovne studije. Razgovor s poznatim piscem predstavlja kraj obilježavanja Tjedna borbe protiv rasizma i rasne diskriminacije kojeg je Centar za Mirovne studije organizirao u Zagrebu, Puli i Splitu.
Najava • 19.12.2013.

Splitska Bookvica : Bekim Sejranović

U posljednjoj ovogodišnjoj Bookvici Patricija Vodopija ugostit će jednog od najhvaljenijih suvremenih pisaca mlađe generacije kojeg podjednako voli i publika i kritika - Bekima Sejranovića. Povod su gostovanju "Sandale", al bit će riječi i autoru samom, o identitetu i autsajderstvu, o urbanom nomadstvu...
Kritika • 03.06.2011.

Bekim Sejranović : Ljepši kraj

Ova proza nije apatridska u ovom popularnom smislu koji se vuče po tiskovini zadnjih deceniju i pol, iako je njen junak gotovo tipski primjer nesnalaženja, nepripadanja idiotskim sredinama - Norveška koja je opisana kao čekaonica zubne ambulante jednako je sablasna kao Bosna - Sejranović nije igrao na kartu općih tema ratom iseljenih ljudi. Osim toga, njegov se lik rano izmakao sivoj sveučilišnoj...