Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Dorta Jagić ×

Najava • 18.03.2017.

54. Goranovo proljeće u Zagrebu i Splitu

Najvažnija i najdugovječnija pjesnička manifestacija 'Goranovo proljeće', 54. po redu održat će se ove godine od 18. do 21. ožujka u Zagrebu i Splitu, a ugostit će petnaestak stranih gostiju, te tridesetak domaćih pjesnika. Manifestacija se otvara u subotu 18. ožujka u zagrebačkom Kinu Europa.
Vijest • 09.03.2017.

Dorta Jagić dobitnica 'Goranova vijenca', Moniki Herceg 'Goran' za mlade pjesnike

Ovogodišnja dobitnica 'Goranova vijenca', najuglednije naše pjesničke nagrade koja se dodjeljuje za ukupan prinos hrvatskoj poeziji, ugledna je pjesnikinja srednje generacije Dorta Jagić. Nagradu 'Goran' za mlade pjesnike dobila je Monika Herceg.
Vijest • 24.03.2014.

Dorta Jagić dobitnica nagrade The European Poet of Freedom

Hrvatska pjesnikinja Dorta Jagić osvojila je nagradu 'The European Poet of Freedom Literary Price' za knjigu pjesama 'Kauč na trgu' koju dodjeljuje poljski Grad Gdanjsk. Među nominiranima bili su pjesnici iz cijele Europe, a svrha je nagrade promoviranje poezije koja se bavi slobodom.
Najava • 26.06.2013.

Počinje osmi po redu festival Park-in-Zagreb

Festival Park-in-Zagreb održat će se od 26. lipnja do 6. srpnja u Parku Ribnjak te prostorima Centra mladih Ribnjak u Zagrebu. Bogat književni program sastoji se od 8 književnih večeri na kojima će gostovati Krešimir Mišak, Merita Arslani, Boris Perić, Stjepo Martinović, Zdravko Zima, Dorta Jagić. Održat će se i književna večer "Novi ženski književni val" na kojoj će se predstaviti autorice...
Najava • 06.11.2009.

Književni petak i 'Kičma' Dorte Jagić

"Kičma" je naziv ovog Književnog petka na kojem će biti predstavljena istoimena zbirka priča Dorte Jagić, suvremene hrvatske autorice. Pod vodstvom Borisa Perića, o knjizi će, osim autorice, govoriti i Darija Žilić, a tribina će se održati u petak 6. studenog 2009. u 20 sati u Gradskoj knjižnici u Zagrebu.
Vijest • 06.06.2008.

Zvonimir Majdak pobjednik 43. Večernjakovog natječaja za kratku priču

Autor kultnog romana "Kužiš, stari moj" i plodni otac Suzane Rog Zvonimir Majdak u sedamdesetoj je godini života poslao kratku priču na 43. Večernjakov natječaj i osvojio prvu nagradu i 30.000 kuna. Drugu nagradu i 8000 kuna osvojila je Tatjana Lukarić koja do sad nije objavljivala, a treću i 5000 kuna, hvaljena pjesnikinja Dorta Jagić.
Najava • 23.11.2007.

Književna večer Ivana Šamije

U petak, 23. studenog 2007. u 19 sati u Hrvatskom društvu pisaca (Basaričekova 24), u Zagrebu, održati će se književna večer Ivana Šamije. Voditeljica tribine je Dorta Jagić.
Najava • 19.10.2007.

Književna večer Renate Valentić

U petak, 19. listopada, u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca održati će se književna večer Renate Valentić. Renata Valentić jedno je od najvažnijih poetskih imena devedesetih, dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike i autorica dviju respektabilnih knjiga poezije. Ove je godine objavila i svoju prvu zbirku kratkih priča, «Možeš malo glasnije?» (Meandar, 2007).