Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatski P.E.N. centar ×

Najava • 24.11.2017.

Hrvatski P.E.N. centar obilježava 90. obljetnicu

Program obilježavanja 90. obljetnice Hrvatskog PEN-a započet će u Gradskom kazalištu Gavella u kojem će uz domaće, sudjelovati predstavnici Međunarodnog centra PEN-a. U programu se u nastavku održava tribina 'PEN u zonama konflikta', susret sa suvremenim ukrajinskim piscem Andrejem Kurkovim te okrugli stol 'PEN jučer i danas'.
Najava • 15.11.2017.

Čitanje poezije povodom Dana pisaca u zatvoru

Povodom Dana pisaca u zatvoru, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se čitanje poezije. Čitaju: Tomica Bajsić, Lidija Bajuk, Ana Brnardić Oproiu, Fikret Cacan, Lana Derkač, Jasminka Domaš, Miroslav Kirin, Laura Marchig, Luka Mavretić, Miroslav Mićanović, Adrian Oproiu, Davor Šalat i drugi.
Najava • 08.03.2017.

Pjesnikinje za pjesnikinje

Literarno razgovorna večer 'Pjesnikinje za pjesnikinje' održat će se u srijedu 8. ožujka, povodom Međunarodnog dana žena, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu gdje će nastupiti Barbara Korun, Stanislava Repar, Lidija Dimkovska, Sibila Petlevski, Asja Bakić i Nadežda Čačinovič (moderatorica).
Najava • 21.02.2017.

Razgovor povodom Dana materinskoga jezika : O zvuku i riječi

Povodom Međunarodnog dana materinskoga jezika Hrvatski P.E.N. centar organizira razgovor 'O zvuku i riječi' koji će se održati u utorak 21. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju Nikša Gligo, Ingrid Šafranek i Goran Čolakhodžić.
Vijest • 26.01.2017.

Natječaj za Nagradu Višnja Machiedo 2017. za najbolje književno-esejističko djelo.

Sa zadnjim danom siječnja 2017. godine istječe rok za prijavu književno-esejističkih djela (napisanih na hrvatskom jeziku) za Nagradu Višnja Machiedo 2017. koju je Hrvatski PEN centar ustanovio 2013. godine.