Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kliofest - festival povijesti ×

Vijest • 05.05.2017.

U Zagrebu 9. svibnja počinje 4. Festival povijesti - Kliofest 2017.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te nekoliko drugih mjesta u gradu održava se između 9. i 13. svibnja Četvrti festival povijesti - Kliofest.
Vijest • 06.01.2017.

Poziv za predlaganje kandidata za nagrade na području historiografije za 2016. godinu

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu, krovne udruge hrvatskih povjesničara i povjesničarki, poziva na predlaganje kandidata za nagrade na području historiografije za 2016. godinu. Prijava/prijedlog se podnosi u razdoblju od 1. do 31. siječnja 2017.
Vijest • 13.05.2016.

Festival povijesti Kliofest 2016. dodijelio nagrade povjesničarima

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu dodjeljuju nagrade za doprinos historiografiji.
Najava • 12.05.2016.

Program drugog dana festivala povijesti Kliofest 2016.

Drugog dana Kliofesta nastavljaju se brojna predstavljanja knjiga ('Nova zraka u europskom svjetlu', 'Treba li povijest zaista dijeliti na razdoblja', 'Preko granica', 'Iz Praga protiv Tita!' i dr.), okrugli stolovi i tribine ('Deset godina u bolonji', 'Psi u povijesti', 'Istraživanja hrvatskoga srednjovjekovlja').
Razgovor • 10.05.2016.

Damir Agičić o festivalu povijesti Kliofest

Glavna je ideja bila staviti povijest, odnosno historiografiju, i povijesnu knjigu u žižu interesa javnosti. Omogućiti brojnim studentima u Zagrebu i Hrvatskoj općenito, ali i običnim ljudima koji vole povijest da se upoznaju s piscima povijesti i njihovim djelima, da čuju što o nekim pitanjima suvremene hrvatske povijesti i historiografije govore hrvatski povjesničari, ali i to da mogu kupiti povijesne...