Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književni petak ×

Najava • 13.04.2018.

Književni petak o ženama i književnosti uz Milanu Vuković Runjić i Maju Gregl

Treća tribina Književnog petka u 63. sezoni, 'Žene i književnost: Maja Gregl', u kojoj će urednica i voditeljica Milana Vuković Runjić razgovarati sa spisateljicom i dramaturginjom Majom Gregl održat će se u petak, 13. travnja s početkom u 20 sati.
Najava • 16.03.2018.

'Osmi povjerenik' na Književnom petku - razgovor o knjizi i filmu

Na drugoj tribini 63. sezone Književnog petka koja će se održati u petak, 16. ožujka u 20 sati u Gradskoj knjižnici (Galerija Kupola, 3. kat, Starčevićev trg 6) na primjeru romana 'Osmi povjerenik' Renata Baretića razgovarat će se odnosu knjige i filma.
Najava • 23.02.2018.

Književni petak : Satira – umjetnost i/ili politika

Najdugovječnija zagrebačka književna tribina Književni petak novu sezonu započet će u petak 23. veljače s temom 'Satira – umjetnost i/ili politika'. O temi će raspravljati Saša Antić iz grupe TBF, Dragan Markovina iz Nove ljevice te Nino Raspudić sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta uz moderiranje urednice tribine Marije Selak.
Najava • 08.12.2017.

Književni petak : Game over - kraj igrice

Od prvih zanesenjaka-izumitelja kojima je bio uspjeh natjerati dva štapića da odbijaju kockastu loptu do industrije koja ostvaruje veći promet od filmske industrije. O tome gdje je medij video-igara danas razgovarat će Berislav Jozić i Luka Žučko. Urednik i voditelj je Tomislav Fiket.
Najava • 24.11.2017.

Književni petak: Čitanja Biblije, književnost, povijest, žensko pitanje

Književni petak posvećen je Bibliji kao vrelu povijesnih, filozofskih, socioloških, psiholoških, medicinskih i mnogih drugih podataka. Urednik i voditelj Dean Slavić, govorit će o Bibliji u kontekstu književnosti. Gosti, Slavica Dodig i Mladen Tomorad osvrnut će se na Bibliju i ženski svijet te njezinu vezu s egipatskom poviješću.
Najava • 17.03.2017.

Književni petak : Forsiranje glazbene monotonije

Na Književnom petku će se razgovarati o odnosu mainstream medija i domaće glazbene scene, a sudjeluju pisac, književni i glazbeni kritičar Andrija Škare te Mislav Miličević, novinar Radija 101, organizator koncerata, DJ i glazbeni kritičar. Urednik i voditelj tribine je Dubravko Jagatić.
Najava • 16.12.2016.

Imamo li žicu za domaću Žicu? (domaće i strane kvalitetne TV serije)

Što je to uopće kvalitetna TV serija, ima li je u Hrvatskoj te koji su uvjeti njene proizvodnje - što je kamen spoticanja tamo gdje postoji volja i znanje? O tim i drugim pitanjima, razgovaraju producenti hrvatskih dramskih uspješnica, Dario Vince i Miodrag Sila. Tribinu vodi Sanja Kovačević.