Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ministarstvo kulture RH ×

Vijest • 05.09.2017.

Održani razgovori o knjizi i nakladništvu s predstavnicima francuskog Ministarstva kulture i komunikacija

Razgovaralo se o modelima uspješnog funkcioniranja nakladničkog i knjižarskog sustava u Francuskoj i Hrvatskoj, uključujući i druge aktualne teme vezane uz problematiku knjige i čitanja.
Vijest • 27.07.2017.

Odobrene potpore programima poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva u 2017. godini

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek potpisale su Odluku o zajedničkom financiranju provedbe Javnog poziva za predlaganje programa poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva u 2017. godini.
Vijest • 20.06.2017.

Rokovi za prijavu programa Poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva te za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva

U tijeku su javni pozivi koje je Ministarstvo kulture raspisalo za prijavu programa Poduzetništva u kulturi za područje nakladništva i knjižarstva u 2017. te za Poticanje književnoga stvaralaštva u 2018. godini.
Vijest • 31.05.2017.

Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2016.

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2016. godini. Dodijelit će se ukupno 30 stimulacija, a pojedinačna stimulacija sastoji se od novčanog iznosa od 15.000,00 kn neto koji se dodjeljuje autoru odabranog djela.
Vijest • 17.04.2017.

Ministarstvo kulture objavilo javni poziv za predlaganje članova Kulturnih vijeća - rok 1.5.2017.

Ministarstvo kulture objavilo je javni poziv za predlaganje članova Kulturnih vijeća. Pozivaju se institucije i udruge iz područja kulture i umjetnosti da podnesu pisane i obrazložene prijedloge osoba za izbor članova Kulturnih vijeća - rok za prijave je 1.5.2017.
Vijest • 01.07.2016.

Raspisani natječaji Ministarstva kulture za autore, nakladnike, knjižare i knjižničare

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske raspisalo je nekoliko natječaja na koje se mogu javiti svi dionici u knjižnom sektoru - pisci, prevoditelji, nakladnici, knjižari i knjižničari. Osim općeg poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2017. raspisani su i natječaji za dodjelu potpora i stimulacija autorima, kao i za otkup knjiga.
Vijest • 16.05.2016.

Do 22. svibnja traje e-Savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi

Ministarstvo kulture otvorilo je 5. svibnja savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi.